مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: کانونهای مساجد متناسب با زیست بوم فرهنگی و نیاز محله پیرامونی خود برنامه اجرا کنند.
محمدتقی محمدیان، شامگاه (چهارشنبه، ۱۰ آبانماه) در نشست فصلی مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد، امام جمعه و فرماندار شهرستان نجف آباد در سالن فرزانگان این شهر اظهارکرد: نیازسنجی و مطالعه پیرامون بام و بوم فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری لازم بوده تا بر این اساس برنامه ریزی کاری صورت بگیرد.
وی افزود: ابلاغ برنامهها از مرکز به شهرها و روستاها مانع از نیازسنجی و تصمیم میدانی مدیران و تیم اجرایی کانونهای مساجد میشود و فعالیتهای ابلاغی نیز باید متناسب با نیاز و ظرفیتها بومی سازی شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه کار جهادی خسته ناپذیر است، تصریح کرد: تداوم فعالیتها نباید گرفتار بودجه و حمایتها قرار گیرد که البته ستاد کانونهای مساجد کشور عزم و اراده خود را برای حمایت و پشتیبانی از این مراکز به کار گرفته است.
وی ادامه داد: با وجود سفارش رهبر معظم انقلاب در خصوص نقش و جایگاه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، اما توزیع اعتبارات در سطح مطلوب نیست که باید نگاه مسئولان ارشد کشوری و محلی به این موضوع توجه کنند.
محمدیان نقش ستادهای استانی و مرکز را در تسهیل شرایط برای فعالیت های کانون های مساجد مهم خواند و گفت: نباید این نهادهای بالادستی رقیب کانون بشوند بلکه باید کار را تسهیل و با ارتباط گیری بین مراکز و دستگاه های اداری از آنان حمایت کنند.
وی حمایت و پشتیبانی مسئولان نجف آباد از کانونهای مساجد را حائز اهمیت دانست و یادآورشد: در کنار روحیه جهادی تیم کانونهای مساجد، همراهی مسئولان این شهرستان کار فرهنگی و هنری مساجد را تسهیل میکند و امان رونق فعالیتها را به همراه دارد.
تاسیس کانون های خواهران در مقابله با بحران هویت
همچنین مشاور رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در بخشی از سخنان خود به سیاست جدید ستاد در تاسیس کانونهای فرهنگی و هنری خواهران اشاره کرد و گفت: با توجه به مقتضیات زمان و لزوم تربیت زن مسجدی و تراز انقلاب اسلامی، تاسیس این مراکز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تاسیس این مراکز در موازات کانونهای فرهنگی و هنری قبلی نیست بلکه فرصتی برای انجام فعالیتهای تربیتی خاص بانوان بوده و گرنه مابقی برنامهها توسط کانون برادران امکان مدیریت دارد.
به گفته محمدیان، در تاسیس کانون های فرهنگی و هنری خواهران در مساجد به دنبال ایجاد مرکز جدید نیستیم و تنها میخواهیم تبعیض جنسیتی را رفع و به صورت تخصصی در حوزه باورهای اعتقادی و تربیتی کار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اختلاف در مسجد معضلی جدی است که نباید در بین مراکز فرهنگی و متولیان امر ایجاد شود.
توجه کانونهای مساجد به پیشگیری از آسیب های اجتماعی
امام جمعه نجف آباد نیز در این نشست به نگرانیها و پیامدهای شوم اجتماعی اشاره کرد و گفت: این آسیبها به رشد و پیشرفت جامعه صدمه میزند و نسل جدید را از مسیر حقیقت دور میکند.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری در این خصوص نقش مهمی دارند، اظهار کرد: برنامه ریزی برای جذب نسل جدید، آگاهی بخشی، آموزش و ارتقای سطح سواد عمومی میتواند گام اساسی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بردارد.
وی ادامه داد: احیای مساجد قدمی بزرگ در رفع مشکلات جامعه خواهد بود که این امر مستلزم جذب مردم به ویژه جوانان و نوجوانان است که کانونهای فرهنگی و هنری مساجد چنین رسالتی را بر عهده دارند.
به گفته امام جمعه نجف آباد، عدم حضور و جمعیت اندک جوانان و نوجوانان در مساجد چالشی جدی در این حوزه است که تاسیس کانونهای مساجد و برنامههای متنوع آنها میتواند این مشکل را رفع کند.
لزوم حمایت و پشتیبانی از کانونهای فرهنگی و هنری
معاون استاندار و فرماندار ویژه نجف آباد نیز در بخشی از این جلسه به اتفاقات سال گذشته و توطئه دشمن برای آسیب به نوجوانان اشاره کرد و گفت: دشمن تمام ابزارهای رسانهای، امکاناتی و تجهیزاتی را برای تحقق اهدافش به کار گرفته بود ولی ما کمترین کارها را انجام دادهایم.
موسی مبشری با بیان اینکه حمایت از کانونهای مساجد ضروری است، افزود: علاوه بر حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاههای محلی نیز پشتیبانی از این مراکز را در برنامه خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری امکان ارائه خدمات به نسل جدید را دارند، ادامه داد: در این چنین شرایط جنگی خاص نباید از سرمایه انسانی غافل بشویم که دشمن بخواهد از آن استفاده کند.