برخی از مکملها فواید بسیاری برای مبتلایان به میگرن دارند و میتوانند سردردهای مزمن را بهبود ببخشند. کمبود برخی ویتامینها، از جمله ویتامین D و منیزیم، میتواند باعث بروز میگرن شود.
الهه جعفرزاده: میگرن یک بیماری عصبی عودکننده است که معمولاً با سردردهای متوسط تا شدید همراه است. ممکن است علائم دیگری نیز با سردرد همراه باشد، از جمله: حالت تهوع، استفراغ، اختلالات بینایی، حساسیت به نور، بیحسی و گزگز. به نظر می رسد که میگرن ریشه ژنتیکی دارد. بر اساس آمارها، بیش از ۲۰ درصد از زنان و ۱۰ درصد از مردان در مقطعی از زندگی خود میگرن را تجربه میکنند. برخی از دورههای میگرن ممکن است در اثر کم آبی بدن، استرس، یا برخی محرکهای غذایی ایجاد شوند. سردردهای میگرنی بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول میکشد.
مصرف این ۵ مکمل راه مناسبی برای پیشگیری یا درمان حملات میگرن است:
۱. ویتامین B۲
ویتامین B۲ (ریبوفلاوین) در بسیاری از فرآیندهای متابولیک بدن نقش دارد. به عنوان مثال، تصور میشود که دورههای میگرن با استرس اکسیداتیو و التهاب مغز مرتبط است؛ استرس اکسیداتیو حالت عدم تعادل بین رادیکالهای آزاد و آنتی اکسیدانها در بدن است که میتواند منجر به واکنشهای التهابی شود. به گفته متخصصان، مصرف ویتامین B۲ برای کمک به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب مغز در دورههای میگرن مؤثر است. بر اساس مطالعات، مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم ویتامین B۲ به مدت سه ماه به طور قابل توجهی درد مرتبط با حملات میگرن و همچنین مدت و دفعات حملات را کاهش میدهد.
۲. منیزیم
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که برای حفظ عملکرد اعصاب، فشار خون و عملکرد عضلات حیاتی است. کمبود منیزیم با سردردهای خفیف و میگرنی مرتبط است. منیزیم به جلوگیری از فعالشدن بیش از حد گیرندههای سلولی مغز و کاهش سیگنالهای پیشالتهابی درگیر در ایجاد میگرن کمک میکند. مصرف مکملهای منیزیم ممکن است به ویژه در درمان سردردهای میگرنی قبل از قاعدگی مؤثر باشد. علاوه بر این، منیزیم در درمان دورههای میگرنی که با قاعدگی مرتبط نیستند نیز مفید است.
۳.ویتامین D
ویتامین D در مبارزه با التهاب مغزی نقش بسزایی دارد و کمبود آن با بروز میگرن مرتبط است. مصرف مکملهای ویتامین D به پیشگیری و درمان حملات میگرن، به ویژه در افراد مبتلا به کمبود ویتامین D مؤثر است.
۴ .کوآنزیم Q۱۰
کوآنزیم Q۱۰ یک ترکیب ویتامینمانند است که اثرات آنتی اکسیدانی در بدن دارد و استرس اکسیداتیو مرتبط با میگرن، مدت و دفعات حملات میگرنی را کمتر میکند. کوآنزیم Q۱۰ میتواند سطح آنزیمهایی را که در طول حملات میگرنی افزایش مییابند و منجر به التهاب عصبی میشوند را کاهش دهد.
۵ .ملاتونین
بسیاری از شواهد علمی نشان میدهند مصرف ملاتونین پیش از خواب، سبب پیشگیری از سردردهای میگرن در بزرگسالان و کودکان میشود. احتمالاً مصرف ملاتونین با محافظت از مغز در برابر مولکولهای سمی، تنظیم انتقالدهندههای عصبی، تسکین درد و موارد دیگر به درمان میگرن کمک میکند. مطالعهای روی ۴۹ فرد مبتلا به میگرن نشان داد که مصرف ۴ میلی گرم ملاتونین ۳۰ دقیقه قبل از خواب به مدت ۶ ماه به طور قابل توجهی دفعات سردرد را کاهش میدهد.