سه هزار نفر از پژوهشگران کشور در نخستین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران درباره آخرین یافته های علم تغذیه، چالشهای پیش روی آن به تبادل نظر پرداختند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این کنگره با بیان اینکه امنیت تغذیه برای این وزارتخانه مهم است گفت: جذب بیش از سه هزار کارشناس تغذیه در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی ایران تأکید کننده این مطلب است.
احمد اسماعیل زاده افزود: دستور کار اصلی برنامههای ما پیشگیری از ابتلا به بیماریها و مشاورههای تغذیه وارائه آموزشهای چهره به چهره در مراکز جامع سلامت و بهداشتی در حال اجراست.
او ادامه داد: امسال در اجرای طرح پزشک خانواده در روستاها، مجوز جذب حدود ۳۵۰ کارشناس تغذیه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داده شده است.
اسماعیل زاده افزود: با مسئولان سازمان بیمهای کشور، به دنبال این هستیم که خدمات کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشتی را زیر پوشش بیمه قرار دهیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به ازای هر ۴۰ هزار نفر جمعیت، این وزارتخانه مجوز داشت که یک کارشناس تغذیه، جذب بکند که با تعامل با سازمان برنامه و بودجه این تعداد به ۲۰ هزار نفر رسید.
او ادامه داد:یکی از برنامههای این وزارتخانه، تأکید بر آرد کامل از لحاظ تغذیهای است که در کشور تا پایان سال طبق مصوبه مجلس، هر دانشگاه علوم پزشکی دست کم باید یک کارخانه آرد کامل باید داشته باشد که اصفهان جز استانهای پیشرو در کشور است.
رییس کنگره و رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم گفت: تنها با افزایش سواد سلامت مردم، تغذیه سالم به یک مطالبه مردمی تبدیل خواهد شد.
شاهین شیرانی افزود:تغذیه یکی از رشتههای راهبردی در دنیاست و همواره در جنگها از ابزار تحریم غذا بر مردم بهره میبرند و این نشان از اهمیت و جایگاه آن دارد.
او با بیان اینکه اهمیت تغذیه سالم هنوز برای جامعه و گروهای مختلف مردمی شناخته شده نیست، اضافه کرد: با تغذیه سالم، وزن مناسب و مصرف ریز مغذیهای لازم به بدن میتوان از بار بیماریهای غیر واگیردار همچون قلبی، عروقی، دیابت، پرفشاری خون و سرطانها پیشگیری کرد.
همچنین دبیر اجرایی نخستین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران گفت: هدف از برگزاری این کنگره، افزایش ارتقای سطح سلامت مردم و امنیت غذایی همچنین بهبود وضع تغذیه و سلامت به منظور کاهش ابتلا به بیماری غیرواگیر از جمله دیابت، پرفشاری خون، قلبی و عروقی است.
محمد باقر نیا، تغذیه بالینی و ورزشی، صنایع غذایی، مکملهای دارویی همچنین رژیم درمانی را از محورهای اصلی این کنگره بین المللی اعلام کرد.
دبیر علمی کنگره هم گفت: بیش از ۸۰۰ مقاله علمی در نخستین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران پذیرفته شده که حدود ۱۰۰ مقاله برتر از آنها در مجلههای معتبر علمی با ضریب تأثیر بالا چاپ میشود.
غلامرضا عسگری افزود:۴۰ کارگاه تخصصی هم در مدت سه روز برگزاری این کنگره بین المللی تشکیل میشود.
نخستین کنگره بین المللی انجمن علمی تغذیه ایران تا ۲۷ بهمن به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حال برگزاری است.