یک مطالعه جدید ارتباط بین برخی از غذاهای فوق فرآوری شده و خطر بالاتر ابتلا به بیماری های متعدد مانند بیماری قلبی و سرطان را نشان داد.
به نقل از هلث لاین، یک مطالعه جدید بزرگ نشان داد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به بیماریهای متعدد از جمله دیابت، سرطان و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
بیشترین خطر مربوط به محصولات فرآوری شده با پایه حیوانی و شیرین کنندههای مصنوعی بود.
بر کسی پوشیده نیست که غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم هستند. غذاهای فوق فرآوری شده معمولاً به صورت انبوه تولید میشوند و شامل غلات صبحانه بسته بندی شده، کوکی ها، محصولات گوشتی فراوری شده، نودل های فوری و نوشابههای شیرین هستند.
یک مطالعه جدید بزرگ مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و وقوع همزمان دو یا چند بیماری مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را مورد بررسی قرار داد.
یافتهها نشان میدهد که مصرف زیاد برخی از فرآوردههای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به سرطان و چند بیماری قلبی متابولیک را افزایش میدهد. اما همه غذاها تأثیر یکسانی نداشتند.
دکتر «هاینز فریسلینگ»، نویسنده این مطالعه از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، گفت: «در حال حاضر تحمل یک بیماری برای بیمار و متخصصان سلامت یک بار سنگین است، اما داشتن دو بیماری همزمان کار را بسیار سختتر میکند.»
وی در ادامه میافزاید: «شناسایی عوامل خطری که میتواند از پیشگیری از بیماریهای چندگانه مرتبط با بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی خبر دهد، چیزی است که انگیزه مطالعه ما را فراهم میکند.»
مطالعه بر روی ۲۶۶۶۶۶ شرکتکننده در هفت کشور اروپایی انجام شد.
شرکت کنندگان در زمان استخدام فاقد سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ بودند.
محققان با استفاده از پرسشنامهها، مصرف غذا و نوشیدنی شرکت کنندگان را در یک دوره ابتدایی از ۱۲ ماه قبل ارزیابی کردند. پس از میانگین ۱۱.۲ سال پیگیری، ۴۴۶۱ شرکتکننده دچار سرطان و بیماریهای قلبی متابولیک مانند سکته مغزی و دیابت شدند.
نتایج قویترین ارتباط را بین چند بیماری و مصرف محصولات حیوانی فوق فرآوری شده و نوشیدنیهای مصنوعی و شیرین شده با شکر را نشان میدهد.
یک یافته منحصر به فرد این مطالعه نشان میدهد که همه غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم تلقی نمیشوند.
محققان دریافتند سایر غذاهای فوق فرآوری شده مانند نان، غلات و محصولات گیاهی هیچ خطری برای سلامتی ندارند.