کد خبر:4925
پ
۱۸۴۹۸۰۳۶_۱۱۷

فعالیت ۲۹ کارگاه ساماندهی و مرمت آثار تاریخی در شهرداری‌های اصفهان و کاشان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت:۲۹ کارگاه ساماندهی و مرمت آثار تاریخی در شهرداری‌های اصفهان و کاشان فعال است مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: این اداره نظارت مستمر بر ۲۹ کارگاه ساماندهی و مرمت دایر در محدوده محور فرهنگی تاریخی شهر‌های اصفهان و کاشان دارد. حمیدرضا محققیان  […]

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت:۲۹ کارگاه ساماندهی و مرمت آثار تاریخی در شهرداری‌های اصفهان و کاشان فعال است

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: این اداره نظارت مستمر بر ۲۹ کارگاه ساماندهی و مرمت دایر در محدوده محور فرهنگی تاریخی شهر‌های اصفهان و کاشان دارد.
حمیدرضا محققیان  افزود: ۱۵ کارگاه ساماندهی و مرمت شهری در اصفهان و ۱۴ کارگاه در کاشان در محدوده محور فرهنگی تاریخی این ۲ شهر توسط شهرداری‌های این دو شهر ایجاد شده است.
او گفت: علاوه بر این ۲۹ کارگاه، اقدامات مرمتی دیگری نیز با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری‌ها در سطح بافت‌ها، بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی استان در حال انجام است و توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نظارت و پیگیری می‌شود.
محققیان  ادامه داد: در یکسال گذشته افزون بر ۳۰۰ واحد بنای تاریخی که به عنوان تاسیسات گردشگری توسط بخش خصوصی در حال احیا و مرمت هستند مورد نظارت مستمر اداره کل قرار گرفته اند.
او خاطرنشان کرد: همچنین مرمت و احیای بازار شهر نائین که تاکنون در حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است به عنوان بازارچه صنایع دستی مورد استفاده قرار گیرد و موریانه زدایی از ۶ بنای تاریخی شهر اصفهان مانند «مسجد الحبیب» و «امامزاده احمد» از جمله اقدامات این اداره کل است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان   با اشاره به ادامه عملیات مرمت کاشی‌های گنبد مسجد جامع عباسی گفت: تاکنون افزون بر ۵۵ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است و اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه در حدود ۱۰ میلیارد ریال است.
او  تاکید کرد: تاکنون ۱۶ تَرک گُنبد مسجد جامع عباسی مرمت شده، ولی با توجه به نواقص موجود، این اثر همچنان نیازمند بررسی و انجام برخی اصلاحات است.
محققیان یاد آور شد: عملیات مرمت کاشی‌های «گُنبد مدرسه چهارباغ» نیز ادامه دارد و تاکنون در حدود ۲۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه نیز در حدود ۱۰ میلیارد ریال است.
او  اظهار داشت: تاکنون ۱۲ تَرک از «گُنبد مدرسه چهارباغ» به طور کامل مرمت شده و در حال حاضر دو تَرک اول در دست اصلاح می‌باشد.
محققیان خاطرنشان کرد: ادامه عملیات مرمت «ایوان کاخ موزه چهلستون» کماکان ادامه دارد و تاکنون در حدود ۱۵ میلیارد ریال درمورد آن هزینه شده است، البته اعتبار مورد نیاز برای اتمام این پروژه حدود هفت میلیارد ریال برآورد می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یادآور شد: عملیات مرمت و استحکام بخشی سازه سقف «ایوان کاخ موزه چهلستون» از سال ۱۳۹۳ آغاز گردیده است.
او در خصوص مرمت تزیینات نقاشی و دیوارنگاره‌های «چهلستون» نیز اضافه کرد: عملیات مرمت تزیینات نقاشی «کاخ موزه چهلستون» توسط استادکاران امانی اداره کل به صورت مستمر طی سال‌های اخیر در دست انجام بوده است.

 

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید