مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با کاهش مصرف روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین در کشور و جایگزینی آن با سیانجی روزانه ۴/۲ میلیون دلار صرفهجویی ارزی میشود.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه تجهیز ۴۰۰ جایگاه سوخت سیانجی در اصفهان اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای داخل کشور در مجموعه شرکت صنایع هواپیمای سازی ایران (هسا) و ظرفیتهای قرارگاه سازندگی خاتمالاوصیا تحولاتی در زمینه تجهیز جایگاههای سوخت صورت گرفت.
وی ادامه داد: با همکاری شرکتهای دانشبنیان از مجموعه دانشگاهی، پژوهشگاهی و تولیدی حول یک هدف و محور مشترک، اکنون توانستهایم از ۷۰ جایگاه سیانجی به دو هزار و ۵۵۰ جایگاه در سطح کشور برسیم که با بهرهبرداری از ۴۰۰ ایستگاه سوخت گاز طبیعی بین ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت توزیع این سوخت در کشور اضافه میشود.
وی با اشاره به صرفه جویی جایگزینی سوخت بنزین با سیانجی افزود: به موازات این تحولات در حوزه سوختگیری، باید در زمینه خودرویی نیز شاهد تحول و استانداردسازی باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با ابراز خرسندی از فراهم شدن بستر استفاده از ظرفیتهای وزارت دفاع در تامین انرژی کشور خاطرنشان کرد: با بومی سازی و هماهنگیهای انجام شده در آینده نزدیک این ظرفیت را در خارج از کشور نیز عملیاتی میکنیم.
صرفهجویی ارزی در مصرف بنزین به سبب اختلاف قیمت با گاز طبیعی قابل توجه است
به گفته معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی میزان صرفهجویی ارزی در مصرف بنزین به سبب اختلاف قیمت با گاز طبیعی رقم قابل توجهی است و اعتبار این طرح از محل همین صرفهجویی ارزی تامین می شود.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه جایگاههای عرضه سوخت سیانجی گفت: با عملیاتی شدن این قرارداد بیش از ۵ میلیون لیتر به ظرفیت عرضه سیانجی کشور افزوده می شود.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه هر لیتر بنزین در بازار منطقه نزدیک به یک دلار قیمت دارد و اختلاف قیمت آن با سی ان جی ۷۰ سنت است که این رقم قابل توجهی است گفت: با کاهش مصرف روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین در کشور و جایگزینی آن با سیانجی روزانه ۴/۲میلیون دلار صرفهجویی ارزی میشود.
سالاری با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰درصد تجهیزات ساخت جایگاههای سوخت سیانجی بومیسازی شده است، خاطرنشان کرد: اکنون کیت، مخزن، کمپرسورها جایگاههای سوخت سیانجی در شرکتهای دانشبنیان وزارت دفاع تولید میشود.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به افزایش مصرف ۱۳ میلیون لیتری بنزین نسبت به سال گذشته و ۱۱۵ میلیون لیتر مصرف روزانه کشور اضافه کرد: از مجموع دو هزار و ۵۵۰ جایگاه سوخت سیانجی در کشور۱۵۰ جایگاه دچار مشکل فنی است و برخی ظرفیت پایینی دارند، این درحالیست که امروز ظرفیت ۳۵ میلیون لیتر سیانجی برای جایگزینی بنزین را داریم بنابراین باید شرکتهای خودروسازی برای افزایش تولید کارخانهای دوگانهسوز الزام شوند، زیرا تنها ۴میلیون و ۵۰۰ خودرو از ۲۳ میلیون خودروی سبک سوخت سیانجی مصرف میکنند.
ایران با دسترسی به منابع عظیم گازی و بهرهمندی حدود ۹۶ درصد از جمعیت کشور از نعمت گاز، زیرساختهای بسیار مطلوبی برای توسعه صنعت سیانجی دارد. نداشتن نگرانی بابت قطعی سوخت، دسترسی آسان و سرمایهگذاری و ایجاد ایستگاههای سیانجی با سرعت زیاد بهدلیل توسعه شبکه گازرسانی و رشد و خودکفایی در تولید داخلی تجهیزات و خدمات جانبی این صنعت از جمله مزایای راهاندازی جایگاههای سی ان جی در کشور است.