معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: آسیبهای شنوایی در کودکان بدو ورود به مدرسه ۲.۵ درصد، در کودکان مدرسهای ۱۱تا ۱۵ درصد و در بزرگسالان ۶۰ تا ۷۰ سال این رقم به ۴۲ درصد میرسد.
مهدی دلاوری اظهار کرد: آمار ثبت شده در مراکز و پایگاههای بهداشتی منطقه کاشان، نشان میدهد که غربالگری سلامت شنوایی هفت هزار و ۶۰۹ نوزاد و کودک در ششماهه ابتدای سال جاری نیز انجام شده است.
وی افزود: برنامه غربالگری سلامت شنوایی پنج هزار و ۶۲۲ نوزاد و چهار هزار و ۳۳۴ کودک در سال گذشته انجام شد و ۱۲ مورد کمشنوا و ناشنوا شناسایی شده که فرآیند درمانی و توانبخشی خود را سپری میکنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: کمشنوایی و ناشنوایی بر همه ابعاد زندگی فرد نظیر شکلگیری گفتار، تعامل رفتاری، سطوح یادگیری و آرامش خانواده تأثیر میگذارد، بنابراین شناسایی و رفع این مشکل در سن پایین یک ضرورت است.
دلاوری تصریح کرد: در ایران از هر یکهزار تولد زنده دو نوزاد مبتلا به کمشنوایی و ناشنوایی هستند، بنابراین خانوادهها باید سلامت شنوایی نوزادان خود را از بدو تولد تا ۲۸روزگی در کلینیکهای طرف قرارداد با اداره بهزیستی انجام دهند.