مصاحبههایی در مورد شهیدِ مدافع حرم خوزستانی، مصطفی صدرزاده، از تهران به دست نعیمه منتظری، نویسنده اصفهانی کتاب «سرباز روز نهم» رسید تا افتخار تقریظ و توصیه رهبری برای مطالعه این کتاب نصیب او شود.
نعیمه منتظری، نویسنده اصفهانی کتاب «سرباز روز نهم» گفت: با توجه به تعدد مصاحبهشوندگان، مصاحبههای این کتاب به صورت تیمی توسط سایر همکاران من در تهران و تحت سرپرستی آقای محمدمهدی رحیمی انجام شد.
او در مورد وجه تمایز این کتاب با سایر تولیداتی که در مورد شهید مصطفی صدرزاده نوشته شده است، اظهار کرد: یکی از کتابهایی که درمورد این شهید بزگوار تدوین شدهاست، به نام کتاب «اسم تو مصطفاست»، از زبان همسر او است. کتاب دیگری نیز در مورد این شهید با نام «در مکتب مصطفی» تألیف شده که به ارائه الگوهای تربیتی شهید صدرزاده پرداخته است. وجه تمایز کتاب «سرباز روز نهم»، با سایر کتابها در این است که «سرباز روز نهم» مجموع خاطرات همه کسانی که به نحوی با ایشان در تعامل بودند را دربرگرفته است.
این نویسندۀ جوان اصفهانی ادامه داد: بهعنوان نمونه مصاحبه شوندگان شامل همسر شهید، دوستان شهید، خانواده خودش، خانواده همسرش و همرزمان او در سوریه هستند. بخشی از کتاب در خصوص خاطرات دوران نوجوانی شهید است. این کتاب به علت اینکه با افراد زیادی در موزر شهید مصاحب۳ه کرده است، رویکرد جامعتری نسبت به سایر تألیفها دارد و مجموعه خاطرات اطرافیان شهید در مورد اوست.
منتظری با اشاره به فرایند پژوهش و مصاحبههای کتاب «سرباز روز نهم» افزود: از سال ۱۳۹۴ که مصطفی صدرزاده به درجه رفیع شهادت نائل شد، دوستان و همکاران من برای گرفتن مصاحبه اقدام کردند. وقفههایی در کار مصاحبه پیش آمد ولی در نهایت حدود سال ۱۳۹۸ مصاحبهها تکمیل شد و به دست من رسید. من هم یک سال بعد یعنی سال ۱۳۹۹ کار تدوین کتاب را به اتمام رساندم.
او در خصوص تعداد صفحات و فصلهای این کتاب تصریح کرد: کتاب «سرباز روز نهم» به صورت خام و بدون ملحقات و عکسهایش، حاوی حدود ۴۸۰ صفحه نوشتار است که در ۹ فصل، با تأکید بر عنوان کتاب، جمعبندی شده است.
این بانوی نویسنده در خصوص علت انتخاب نام «سرباز روز نهم» برای این کتاب توضیح داد: مادر شهید تعریف کردند که برای مصطفی صدرزاده در دوران کودکی اتفاق بدی رخ داده و به کما رفته است. مادر شهید با نیت شفای فرزندش برای حضرت ابالفضل(ع) نذر میکنند و نتیجه میگیرند. در نهایت نیز مصطفی صدرزاده در روز تاسوعا به شهادت رسید. به این علت عنوان «سرباز روز نهم»، برای کتاب انتخاب شده است. این مسئله، بخشی از تعلیقات کتاب است که در دیگر تولیدات رسانهای نیز منتشر شده است.
منتظری با معرفی فصلهای کتاب، بیان کرد: بخشی از کتاب بر اساس سفرهایی که شهید به سوریه رفته، در ۹ فصل، فصل بندی شده است. فصل اول: «نذر سربازی تو»، فصل دوم: «آجر آجر سنگر تربیت»، فصل سوم: «طلبه میدان»، فصل چهارم: «در جستوجوی همسنگر»، فصل پنجم: «در مسیر روح الله»، فصل ششم: «فتنه سبز»، فصل هفتم: «الخیر فی ماوقع»، فصل هشتم: «در مسیر عباس» و فصل نهم: «سرباز روز نهم» نام دارد.
او رشته اصلیاش معماری است، گفت: من کتابی درمورد بناهای تاریخی اصفهان با نام معماری چهل خشت تالیف کردم. تجربه نوشتن داستان کوتاه هم داشتهام. اما سرباز روز نهم اولین کتاب من است که رهبری بر آن تقریظ نوشتهاند.
این نویسنده که یک جلد از مجموعه کتابهای به وقت نترون به قلم اوست، افزود: این مجموعه کتاب، به روایت چهار شهید هستهای کشورمان میپردازند و نسخهای که مربوط به زندگی شهید دکتر مجید شهریاری است را من نوشتهام.
مجموعه کتابهای به وقت نترون به همت انتشارات حدیث راه عشق و در مرکز مطالعات و تحقیقات حیات طیبه اصفهان منتشر شده است. این مجموعه کتاب مشتمل بر ۴ جلد و در برگیرنده روایت زندگی ۴ شهید هستهای همچون شهید مسعود علیمحمدی در جلد اول، شهید مجید شهریاری در جلد دوم، شهید داریوش رضایینژاد در جلد سوم و شهید مصطفی احمدی روشن در جلد چهارم است.
در متن تقریظ رهبر انقلاب که در ۳۰مردادماه ۱۴۰۲ توسط سایت دفتر حفظ و نشر آثار آیتالله العظمی خامنهای منتشر شد، آمده است: «پیش از این کتاب دیگری در شرح حال شهید صدرزاده خواندهام، ولی ابعاد شخصیت محبوب و چندجانبهی این شهید عزیز در این کتاب بیشتر بیان شده است. این چهرهی برجسته بیشک یک الگو است برای جوانان امروز و فردا. ارادهی قوی، فهم درست، روحیهی ایثار، شجاعت، خستگیناپذیری، ادب، دلِ انباشته از محبت و صفا، و بسی دیگر از خصوصیات برجسته، بخشهایی از شخصیت این جوان فداکار و انقلابی نسلهای دوم و سوم انقلاب است. خواندن این کتاب برای من غبطهانگیز است. این گلهای سرسبد به چه مقاماتی رسیدند، و من و امثال من چگونه در این مسیر، پای در گل ماندیم. سلام و صلوات خدا بر شهید مصطفی صدرزاده و همسر صبور و پدر و مادر ایثارگر او».
رهبری انقلاب دو مرتبه در سخنرانیهای عمومی خود از شهید صدرزاده نام برده است. متن این بخشهای سخنرانیها در پشت جلد کتاب «سرباز روز نهم» به این نحو آمده است: «جوان ایرانی مورد کینه دشمن است. از اول انقلاب تا به امروز جوانها بودند که کارهای بزرگ را در جبهههای مختلف، میدانهای مختلف، به عهده گرفتند و پیش بردند. در همین زمان معاصر شما، شهید حججی، مصطفی صدرزاده، آرمان علیوردی، روح الله عجمیان، اینها برجستهاند، نقطههای واقعاً برجستهاند. هزارها، دهها هزار، صدها هزار جوان ایرانیِ مسئولیت شناس، امروز وجود دارند. اینها موتور حرکتند. اینها موتور پیشران حرکت کشور و حرکت نظامند.(۱۴۰۲/۰۱/۲۹)
شما میبینید از یک روستا؛ یک شخصیت منور و نورانی برمیخیزد. از یک روستای اطراف شهریار، یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفیهای صدرزاده در سرتاسر کشور بسیار داریم؛ هزاران داریم. اینها همه امید بخش است. (۱۴۰۲/۰۳/۱۴)»
همچنین بخشی از کتاب که در پشت جلد آن ذکر شده است، بدین شرح است: «همه فکر کردند مصطفی فوت کرده است. از ترس خشکم زده بود. رو به پرچم حضرت اباالفضل علیه السلام گفتم: «این سرباز خودت است. قول میدهم سرباز خوبی تحویلت بدهم.» این اتفاق دقیقاً قبل از ظهر روز نهم محرم رخ داد.»