گذر فرهنگی تاریخی آقا نورالله نجفی در اصفهان به بهره برداری رسید.
شهردار اصفهان در مراسم بهره برداری از گذر تاریخی فرهنگی آقا نورالله نجفی با اشاره به اینکه با توافق و نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان، طرحی برای گذر فرهنگی تاریخی آقا نورالله نجفی در نظر گرفته که با ۳۰ میلیارد تومان هزینه احداث شد گفت: منازل اطراف گذر آقا نورالله نجفی به نقاط گردشگری از جمله بومگردی و رستوران سنتی تبدیل خواهد شد.
علی قاسم زاده با اشاره به طرح اصلاح نورپردازی میدان امام (ره) گفت: حدود ۹ میلیارد تومان برای تکمیل و اصلاح نورپردازی کف و غرفههای میدان امام (ره) اصفهان هزینه شده است.
گذر آقا نورالله نجفی مکانی در بافت تاریخی اصفهان در مجاورت ۲ بنای تاریخی مسجد شیخ لطفالله و میدان امام (ره) واقع شده است.
شورای عالی معماری و شهرسازی در مصوبه ۱۶ مهرماهِ سال ۱۳۹۹ مخالفت صریح خود را با ایجاد هرگونه گذر و تخریب اعلام و بر ساماندهی بخشهای تخریب شده با ایجاد و احیای فضاهای شهری پشتیبان محله و میدان امام (ره) تاکید کرد.
از سال ۸۰ تملک و تخریبها برای عبور گذر آقا نجفی از میان بافت تاریخی، محلهای به نام «پشت گنبد» در شرق میدان امام (ره) یکی از دست نخوردهترین و بااهمیتترین بافتهای تاریخی اصفهان آغاز شد.
با اعتراض و پیگیری فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی، مهرماه ۱۳۹۹ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، تکلیف را برای شهرداری اصفهان روشن و مصوبهای صادر کرد که در آن با هرگونه تخریب و تملک بنا برای احداث یا امتدادِ گذر آقا نجفی مخالفت و بر تهیه و اجرای طرح ساماندهی در این منطقه تاکید شد.
تابستان سال گذشته، کمیسیون ماده ۵ استان، طرح شهرداری اصفهان برای تعیین تکلیف شرایط بافت تاریخی شرق میدان نقش جهان را با یک محل اختلاف در تعریف ساباط و ایجاد دسترسی در بدنه حافظ تصویب و برای اجرا به سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان ابلاغ کرد.
گذر آقا نورالله نجفی در منطقه ۳ شهرداری اصفهان و در بافت تاریخی شرق میدان امام (ره) واقع است و شهرداری این کلانشهر در دوره ششم مدیریت شهری، تعیین تکلیف طرح گذر آقا نورالله نجفی را در دستور کار قرار داد و عملیات اجرایی این گذر آغاز و بخش بازآفرینی بدنه آن را انجام داد.
برای آزادسازی این طرح ۲۲ میلیارد تومان و برای اجرای این گذر ۳ هزار متر مربعی، ۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
در این گذر، دسترسی محلی برای ساکنان منطقه وعبور و مرور خودروهای امداد و نجات، ماشینهای آتش نشانی با عرض ۵ و نیم متر به وجود آمده است و تنها به ساکنین منطقه اجازه عبور داده میشود.
طرح ساماندهی بخشهای تخریب شده در بافت تاریخی شرق میدان امام (ره) از اواخر تابستان سال پیش شروع شد و هم اکنون به اتمام رسیده است.