کد خبر:5778
پ
۳۸۹۷۴۶۵
رئیس کمیسیون ویژه آب شورای شهر اصفهان:

۶۰میلیون مترمکعب برداشت آب صنایع بزرگ از زاینده‌رود حذف می‌شود

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در ازای انتقال آب دریای عمان، برداشت ۶۰ میلیون مترمکعب آب توسط صنایع بزرگ از رودخانه زاینده رود متوقف می‌شود.‌ مجید نادرالاصلی شامگاه سه‌شنبه در نشست هم اندیشی با مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران اصفهان با بیان اینکه در ازای انتقال آب دریای […]

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در ازای انتقال آب دریای عمان، برداشت ۶۰ میلیون مترمکعب آب توسط صنایع بزرگ از رودخانه زاینده رود متوقف می‌شود.‌

مجید نادرالاصلی شامگاه سه‌شنبه در نشست هم اندیشی با مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران اصفهان با بیان اینکه در ازای انتقال آب دریای عمان، ۶۰ میلیون مترمکعب برداشت آب صنعت فولاد، ذوب آهن و پالایشگاه از رودخانه زاینده رود حذف می‌شود، اظهار داشت: این امر باید مطالبه مردم اصفهان باشد.

وی با اشاره به اینکه برای انتقال آب دریا به اصفهان ۱۳۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری و در ۲ مسیر اجرا می‌شود و در فاز نخست ۷۰ میلیون مترمکعب به اصفهان منتقل می‌شود، خاطرنشان کرد: مسیر اصفهان تا سیرجان ۵۳۰ کیلومتر است که ترانشه و لوله گذاری به قطر ۲ هزار در مدت حدود یکسال توسط مدیریت استان و بودجه استانی انجام شده و در این خصوص هیچ بودجه ملی به اصفهان داده نشده است.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه طرح انتقال آب دریا با هزینه خود اصفهان و تلاش و اقدام جهادی، کمتر از یکسال ترانشه گذاری شده است، ادامه داد: تاکنون ۳۳۰۰ متر لوله‌گذاری و تمامی کارخانه‌های لوله سازی کشور را بسیج کردند که لوله ۲ هزار بسازند و هم اینک ۲۰ پیمانکار در ۲۰ نقطه این پروژه در حال فعالیت هستند.

نادرالاصلی با بیان اینکه برآورد شده تا انتهای این پروژه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد، اظهار داشت: تأمین هر مترمکعب آب بالای ۲ دلار برآورد شده است با وجود این با انتقال آب دریا سهم آب صنعت از زاینده رود کم می‌شود.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود فاز یک انتقال آب دریا به اصفهان بهره برداری شود، افزود: مدیریت کنونی استان مجدانه پیگیر این پروژه است و از سه جبهه در این طرح کار می‌شود بدون اینکه ریالی پول داشته باشد زیرا وزارت نیرو گفته آب دریا را تخصیص می‌دهیم به شرطی که خود اصفهان منابع مالی آن را تأمین کند.

آب اصفهان ردیف بودجه ملی ندارد

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۲ ردیف اعتباری برای پروژه‌های آب اصفهان نبود، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز ردیف بودجه‌ای برای آب اصفهان در نظر گرفته نشده است.

نادرالاصلی با اشاره به اینکه سالانه بالغ بر ۲ میلیارد مترمکعب روان‌آب از غرب و جنوب استان اصفهان خارج می‌شود، ابراز داشت: مدیریت استان روی این منابع هیج گونه سرمایه گذاری نداشت.

وی در ادامه به تشریح اقدامات کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان طی ۲ سال و سه ماه فعالیت آن پرداخت و گفت: دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود با هدف انجام کارهای فرهنگی برای روشنگری درخصوص وضعیت زاینده رود از ابتدا شکل گرفت و کار فرهنگی یعنی اقدامی که مسئله زاینده‌رود در چالش سیاسی و اجتماعی قرار نگیرد.

نادرالاصلی با بیان اینکه باید زمینه سازی فرهنگی- اجتماعی درخصوص زاینده رود برای مردم دنبال شود، خاطرنشان کرد: با فعال شدن دبیرخانه فرهنگی زاینده رود، تلاش‌های بسیاری در مجموعه‌های مختلف شده که یکی از آنها پیگیری مباحث حقوقی با کمک کانون وکلا بوده است.

اسناد حقوقی مکفی و محکمه پسند برای زاینده‌رود نداریم

وی ادامه داد: پیگیری مسائل حقوقی زاینده‌رود مطالبه آقای طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس بود زیرا ما اطلاعات مُکفیِ حقوقی و مدون که بتوانیم در محکمه مطرح کرده و روی میز قضا بگذاریم، نداریم.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در زمینه حقوقی از ابتدا پیگیر بودیم اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، اظهار داشت: نتوانستیم مجموعه کانون وکلا و انجمن اسلامی را برای این امر قانع کنیم زیرا اکنون اسناد ما مدون نیست.

نادرالاصلی با بیان اینکه پروژه بهشت آباد مشکل اجتماعی ندارد، خاطرنشان کرد: دستگاه تی‌.بی. ام قرارگاه خاتم الانبیا در ورودی اصفهان حدود ۸۰۰ متر کار کرد و پروژه را خواباندند و این در حالی است که ما روزانه میلیاردها تومان براب این پروژه خسارت می‌دهیم و با مخالفت سازمان محیط‌زیست از سال ۱۳۸۹ تاکنون نگذاشتند در پروژه بهشت آباد اتفاقی بیافتد.

منبع
مهر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید