- روزنامه زاینده رود - https://zayanderoodonline.ir -

اجرای استانداردهای حلال، زمینه‌ساز اعتماد گردشگران مسلمان است

معاون استاندارد سازی و آموزش اداره کل استاندارد استان اصفهان گفت: اجرای استانداردهای حلال در حوزه گردشگری، علاوه بر تضمین سلامت، می‌تواند موجب افزایش اعتماد و استقبال گردشگران مسلمان از مقاصد ایرانی شود.

گردشگری از سودآورترین بخش‌های اقتصادی جهان به شمار می‌رود و بسیاری از کشورها با تکیه بر ظرفیت‌ها و مزیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی خود می‌کوشند تا سهم بیشتری از این بازار جهانی به دست آورند.

اما «گردشگری حلال» مفهومی نو در صنعت گردشگری جهانی است که به‌ویژه در کشورهای اسلامی مورد توجه قرار گرفته و به‌عنوان شاخه‌ای نوظهور از صنعت گردشگری، با هدف پاسخ‌گویی به نیازهای فرهنگی و مذهبی مسلمانان مطرح می‌شود.

این نوع گردشگری را می‌توان زیرمجموعه‌ای از گردشگری مذهبی دانست که با رعایت ارزش‌ها و باورهای خانواده‌های مسلمان، تلاش دارد محیطی آرام، سالم و متناسب با سبک زندگی اسلامی برای مسافران فراهم کند.

معاون استاندارد سازی و آموزش اداره کل استاندارد استان اصفهان اجرای استانداردهای حلال در حوزه گردشگری را ضامن سلامتی و رضایت گردشگران معرفی می‌کند و معتقد است که این امر می‌تواند موجب افزایش اعتماد و استقبال گردشگران مسلمان از مقاصد ایرانی شود.

 

 

معصومه سادات نکویی روز شنبه گفت: با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی و مذهبی اصفهان، اجرای استاندارد گردشگری حلال یکی از محورهای جدید همکاری بین اداره کل استاندارد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

وی ادامه داد: استاندارد گردشگری حلال شامل مجموعه‌ای از ضوابط است که باید در مراکز اقامتی، پذیرایی و گردشگری رعایت شود و این ضوابط از نوع مواد غذایی و نحوه طبخ گرفته تا طراحی فضاهای اقامتی، خدمات رفاهی، تفریحی و رعایت حریم خصوصی میهمانان را دربر می‌گیرد.

 

سه هتل اصفهان در مسیر دریافت گواهینامه گردشگری حلال

نکویی با اشاره به اجرای پایلوت این طرح در اصفهان اظهار داشت: تاکنون سه هتل در شهر اصفهان به صورت داوطلبانه در مسیر دریافت گواهینامه گردشگری حلال قرار گرفته‌اند و در حال طی مراحل آموزش، ارزیابی و ممیزی هستند.

وی خاطرنشان کرد: پس از طی مراحل ارزیابی، در صورت تأیید نهایی، این هتل‌ها موفق به دریافت نشان استاندارد گردشگری حلال خواهند شد و به‌عنوان مراکز اقامتی الگو در استان معرفی می‌شوند.

معاون استاندارد سازی و آموزش اداره کل استاندارد استان اصفهان با بیان اینکه استاندارد حلال تنها به غذای حلال محدود نمی‌شود، گفت: در این استاندارد بر تمامی جزئیات خدمات از مواد اولیه در آشپزخانه و حذف نوشیدنی‌های غیر مجاز گرفته تا نصب قبله‌نما در اتاق‌ها، تفکیک فضاهای ورزشی و فراهم کردن امکانات مذهبی برای مسافران مسلمان تأکید شده است.

وی افزود: رعایت این موارد نه‌تنها به آرامش گردشگران داخلی و خارجی مسلمان کمک می‌کند، بلکه کیفیت خدمات گردشگری را نیز ارتقا می‌دهد و موجب افزایش اعتبار بین‌المللی مراکز اقامتی ایرانی می‌شود.

 

 

آموزش و فرهنگ سازی، لازمه اجرای استاندارد حلال

نکویی با تأکید بر ضرورت آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه تصریح کرد: اجرای موفق استاندارد گردشگری حلال بدون آموزش کارکنان مراکز اقامتی و آشنایی مدیران با الزامات آن ممکن نیست و به همین منظور دوره‌های آموزشی ویژه‌ای با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران برگزار می‌شود.

وی هدف اصلی از اجرای این استاندارد را ایجاد اطمینان خاطر برای گردشگران مسلمان و نمایش چهره‌ای متعهد و مسوول از صنعت گردشگری ایران دانست و گفت: با هماهنگی‌های انجام‌شده، مراکز اقامتی متقاضی می‌توانند از مشاوره تخصصی و ارزیابی اولیه رایگان بهره‌مند شوند تا زمینه برای توسعه گردشگری سالم، ایمن و منطبق با ارزش‌های فرهنگی و دینی در استان فراهم شود.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطب‌های گردشگری ایران محسوب می‌شود.