کد خبر:25779
پ
۱۷۱۵۷۷۶۵۸
در ۹ ماه امسال اتفاق افتاد

اصفهان رکورددار تولد دوقلوها/ رشد قابل توجه ولادت فرزند دوم در استان

مدیر کل ثبت احوال اصفهان با بیان اینکه این استان رکورددار تولد دوقلوها در کشور است، گفت: ۴۳ درصد ولادت‌ها در ۹ ماه امسال، فرزند دوم بودند که در مقایسه با میانگین کشوری، رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد. مجتبی یکتامنش روز دوشنبه افزود: ۳۶ هزار و ۳۰۰ ولادت در ۹ ماه امسال در استان […]

مدیر کل ثبت احوال اصفهان با بیان اینکه این استان رکورددار تولد دوقلوها در کشور است، گفت: ۴۳ درصد ولادت‌ها در ۹ ماه امسال، فرزند دوم بودند که در مقایسه با میانگین کشوری، رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

مجتبی یکتامنش روز دوشنبه افزود: ۳۶ هزار و ۳۰۰ ولادت در ۹ ماه امسال در استان اصفهان ثبت شد که ۴۵ درصد آنها مربوط به کلانشهر اصفهان است.

وی با بیان اینکه در مدت مذکور بطور تقریبی روزانه ۱۴۲ ولادت در استان به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: اصفهان در زمینه تعداد تولد دوقلوها با ۶۶۷ مورد در کشور رکورددار است و حدود ۴۰ مورد سه قلو و پنج مورد چهارقلو در ۹ ماه سال جاری در این خطه ثبت شد.

وی با بیان اینکه ۳۹ درصد ولادت‌ها در استان اصفهان مربوط به فرزند اول است، تصریح کرد: میانگین کشوری در این زمینه ۳۶ درصد است.

یکتامنش خاطرنشان کرد: ۴۳ درصد ولادت‌های استان در ۹ ماه امسال، فرزند دوم بودند که نسبت به ۳۷ درصد میانگین کشوری رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد.

وی بیان کرد: ۱۴ درصد ولادت‌ها نیز فرزند سوم بودند که با ۱۸ درصد میانگین کشوری، چهار درصد فاصله دارد و چهار درصد ولادت‌ها هم مربوط به فرزند چهارم به بعد بوده است.

مدیرکل ثبت احوال اصفهان گفت: بیشترین رشد ولادت در بین شهرستان‌های استان مربوط به نطنز و بویین میاندشت است.

یکتامنش اضافه کرد: میزان ولادت در نطنز و بویین میاندشت در ۹ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۳ تا ۱۴.۵ درصد افزایش یافت.

فاطمه و علی، پرتکرارترین نام‌ها در اصفهان

مدیر کل ثبت احوال اصفهان گفت: اسامی فاطمه، زهرا، رستا، حلما و آوا در بین نام‌های دختران و علی، امیرعلی، حسین، امیرحسین و ماهان در بین نام‌های پسران استان به ترتیب در رتبه‌های اول تا پنجم قرار دارند.

یکتامنش ادامه داد: وظایف اصلی اداره ثبت احوال، ثبت ازدواج، طلاق، ولادت و فوت تعریف شده بود که به‌تدریج بالندگی و گسترش یافت و در زمینه آمارهای جمعیتی ورود پیدا کرد.

وی اظهار کرد: سامانه جدید سهیم نیز در سال‌های اخیر توسط سازمان ثبت احوال راه اندازی شد که مردم می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را از آن دریافت کنند.

مدیر کل ثبت احوال اصفهان اضافه کرد: تغییر نشانی محل زندگی شهروندان باید در سامانه های سازمان ثبت احوال، ثبت شود و کلیه دستگاه‌های اجرایی ملزم هستند خدمات خود را بر اساس مکان سکونت افراد به آنها ارائه دهند.

وی اظهار داشت: پوشش ۹۹ درصدی برای صدور و درخواست کارت ملی در استان محقق شده و هر فردی که به سن ۱۵ سال تمام می رسد ملزم به ثبت درخواست آن است.

یکتامنش گفت: بخش عمده ای از کارت‌های ملی معوق و معطل مانده در استان اصفهان تا پایان امسال صادر و توزیع خواهد شد.

جمعیت استان اصفهان بر اساس آمار اداره کل ثبت احوال، ابتدای امسال پنج میلیون و ۴۰۳ هزار نفر بود که ۲ میلیون و ۲۴۸ هزار نفر از آنها در کلانشهر اصفهان هستند.

۵۰ درصد جمعیت استان اصفهان بین ۳۰ تا ۶۴ و ۱۲ درصد بالای ۶۴ سال هستند که با روند موجود در ۱۵ سال آینده احتمال سالمند شدن جمعیت وجود دارد.

سوم دی‌ماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران به‌روز ثبت‌احوال نامگذاری شد.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید