رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لنجان گفت: ایجاد و توسعه تاسیسات گردشگری از جمله واحدهای بومگردی، فرصت و راهکار مناسبی برای افزایش فرصتهای شغلی در این شهرستان بهویژه در خط ساحلی زایندهرود است.
احمد فتحی روز سهشنبه افزود: شهرستان لنجان از ظرفیت های بسیاری در بخش های مختلف میراث فرهنگی و گردشگری برخوردار است و می توان با ایجاد مجموعه های گردشگری و واحدهای اقامتی، زمینه اشتغال بسیاری از افراد از جمله جوانان را در این خطه فراهم کرد.
تاسیسات گردشگری شامل واحدهای اقامتی، خدماتی، پذیرایی، فرهنگی و تفریحی است که پس از دریافت مجوز لازم از وزارت میراث فرهنگی و رعایت قوانین و مقررات، مجاز به فعالیت هستند.
رییس میراث فرهنگی لنجان با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ کیلومتر از مسیر رودخانه زایندهرود از این شهرستان بهویژه در بخش باغبهادران میگذرد، اظهار کرد: این موضوع ظرفیت ها و فرصت های مناسبی برای توسعه صنعت گردشگری در این منطقه فراهم کرده است و جای کار بسیاری برای سرمایهگذاری و فعالیت مجموعه های اقامتی و تفریحی دارد.
فتحی به روستاهای سنتی و تاریخی این شهرستان نیز اشاره و اضافه کرد: ظرفیت های زیادی در زمینه ایجاد واحدهای بومگردی در این روستاها وجود دارد و ما از سرمایه گذاری در این زمینه استقبال می کنیم.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر سه واحد بومگردی و ۲ خانه مسافر دارای مجوز در لنجان فعالیت میکند، خاطرنشان کرد: یک هتل نیز در فولادشهر وابسته به ذوب آهن، خانه معلم وابسته به آموزش و پرورش و تعدادی ویلای وابسته به سازمانها نیز در این شهرستان فعال است اما همچنان ظرفیت زیادی برای ایجاد مجتمع های گردشگری و اقامتی بزرگ وجود دارد.
رییس میراث فرهنگی لنجان تصریح کرد: حدود ۶۰۰ ویلا بصورت شخصی در شهرستان بهویژه در بخش باغبهادران فعال است که بیشتر گردشگران در این این واحدها اسکان می یابند اما این ویلاها دارای مجوز رسمی از اداره میراث فرهنگی نیستند و باید این موضوع ساماندهی شود.
لنجان، قطب طبیعتگردی اصفهان و کشور
فتحی تاکید کرد: شهرستان لنجان با دارا بودن جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی متنوع و همچنین هنرمندان فعال یکی از قطب های طبیعتگردی و تولید آثار صنایع دستی استان اصفهان و کشور بشمار می آید و ظرفیت های لازم برای توسعه اقتصادی و فرهنگی در این بخش ها را دارد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته احصاء مشکلات و راهکارهای توسعه و حمایت از گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در آذر امسال در این شهرستان، افزود: این کمیته با پیگیری های مسوولان و نماینده مردم لنجان در مجلس تشکیل شد.
وی با دعوت از وزیر میراث فرهنگی برای سفر به این شهرستان، اظهار امیدواری کرد که با فعالیت کمیته مذکور و حمایت وزیر و مدیریت استان اصفهان، جایگاه لنجان در بخش های مختلف گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و توسعه پایدار اقتصاد و فرهنگ ارتقا یابد.
پرداخت ۲۵ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی لنجان
رییس میراث فرهنگی لنجان همچنین از پرداخت ۲۵ میلیارد ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد از ابتدای امسال تاکنون به هنرمندان صنایع دستی این شهرستان خبر داد و گفت: این تسهیلات زمینه اشتغال ۲۲ نفر بصورت مستقیم و ۱۶۰ نفر بصورت غیر مستقیم را فراهم میکند.
فتحی افزود: ۳۶ هنرمند دیگر صنایع دستی شهرستان نیز برای دریافت تسهیلات اقدام به تشکیل پرونده کرده اند که مبلغ ۴۰ میلیارد ریال برای آنها مصوب شده و امید است با پرداخت آن زمینه اشتغال ۳۶ نفر بصورت مستقیم و ۲۰۹ نفر بصورت غیر مستقیم فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: این هنرمندان بیشتر در رشته های میناکاری، قلمزنی، خاتم و صنایع دستی چوبی فعالند.
شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبادران و فولادشهر است؛ برنج لنجان بهدلیل بو و طعم خوش بسیار معروف است.
این شهرستان دارای ۱۱ اثر تاریخی و هفت میراث ناملموس ثبت ملی است؛ از جمله آثار تاریخی آن می توان به مسجد جامع زرین شهر، چهار برج باغبهادران، برج کبوترخانه زرینشهر، پل کله و کتیبه گردنه رخ و از میراث ناملموس آن به مهارت کشت برنج لنجان، دمپخت لاخولی و آیین سلام ظهر عاشورای باغبهادران اشاره کرد.