کد خبر:24044
پ
۲۱۱۸۵۷۰
نشست خبری دومین جشنواره ملی رادیویی «صدای شهر» برگزارشد؛

ایده‌های خوبی که از اصفهان استارت می‌خورد

نشست دیروز درباره دومین جشنواره ملی رادیویی «صدای شهر» بود که قرار است به میزبانی اصفهان برگزار شود و مجری هم تاکید کرد سوالات محور همین جشنواره باشد اما بازهم به سنت همیشه نشست‌های خبری نشد که اینچنین شود و سوالات غیرجشنواره ای هم پرسیده شد. شاید یک دلیلش این باشد که مدیری مثل «افشارنیا» […]

نشست دیروز درباره دومین جشنواره ملی رادیویی «صدای شهر» بود که قرار است به میزبانی اصفهان برگزار شود و مجری هم تاکید کرد سوالات محور همین جشنواره باشد اما بازهم به سنت همیشه نشست‌های خبری نشد که اینچنین شود و سوالات غیرجشنواره ای هم پرسیده شد. شاید یک دلیلش این باشد که مدیری مثل «افشارنیا» را خیلی کم می‌توانیم ببینیم!

از بحث بر سر «کیک محبوب من» که اخیرا در شبکه‌های اجتماعی ترند شده بود تا انتقاد از کاهش کیفیت سریال سازی در سیما از جمله مباحث حاشیه ای بود که در این نشستِ رادیومحور مطرح شد.

 

ایده خوبی که از اصفهان استارت خورد

میهمان ویژه نشست، سمیه پشندی مدیر جشنواره و مبادلات برنامه‌های معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما بود که گفت سال گذشته که نخستین دوره این جشنواره به ایده اداره ارتباطات و امور رسانه شهرداری اصفهان برگزار شد، با داده هایی که از برگزاری این جشنواره در سایر استان‌ها گرفته اند، تا آن زمان چنین رویدادی برگزار نشده بوده به طوری که پس از اتمام جشنواره فرمانداری یکی از استان‌های کشور با الگوگیری از ایده شهرداری اصفهان مشتاق برگزاری یک جشنواره رادیویی بود.

پشندی با بیان اینکه توسعه فرهنگ شهروندی یکی از شاخص‌های مهم پیشرفت کشور است، گفت: برگزاری رویدادهایی نظیر جشنواره ملی رادیویی صدای شهر سبب می‌شود که نگاه و بینش شهروندان را به مسائل شهری متحول کرده و انتظار آنان را از دستگاه‌های مسئول بالا ببریم.‌

او با بیان اینکه در دنیای دیجیتال امروز رادیو و رسانه‌های شنیداری همچنان می‌تواند تأثیر بسیار مثبت‌تری نسبت به رسانه‌های دیداری داشته باشد، اضافه کرد: دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر شامل چهار موضوع مهم از جمله اخلاق شهروندی، خدمات شهری، حمل و نقل عمومی است که برنامه‌سازان و دانش آموزان در محورهای موضوعی جشنواره می‌توانند شرکت کنند.

مدیر جشنواره و مبادلات برنامه‌های معاونت امور استان‌های سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه جشنواره امسال در سه بخش تخصصی، مردمی و دانش آموزی برگزار می‌شود، گفت: بنا بر تصمیم شورای سیاست گذاری با هدف رعایت اصل عدالت محوری، دبیرخانه دریافت آثار در تهران است که بدون مشخصات افراد از طریق سایت در اختیار داوران قرار می‌گیرد.

پشندی تاکیدکرد: اعتقاد داریم که برگزاری جشنواره‌ها باید جریان سازی کند و از این رو در جشنواره رادیویی که در دستور کار است دغدغه‌های حوزه شهرداری و مردم مورد توجه خواهد بود و می‌کوشیم که در اختتامیه این رویداد حال و هوای شهر را هم جشنواره‌ای کنیم.

 

*نگاه فرهنگی در مدیریت شهری اصفهان، کاملاً محسوس و ملموس است

در ادامه این نشست یوسف افشاری‌نیا مدیرکل صدا و سیمای استان اصفهان گفت: تعامل و ارتباط بسیار خوب شهرداری اصفهان را شاهد هستیم و در هر جلسه‌ای به تناسب موضوع برنامه شهرداری تاکید کردم نگاه فرهنگی در مدیریت شهری اصفهان کاملاً محسوس و ملموس است.

او ادامه داد: هرچند ممکن است دیدگاه انتقادی نیز وجود داشته باشد که آیا مدیریت شهری باید به دنبال توسعه عمرانی شهر باشد یا مدیریت فرهنگی آن؛ اما باید گفت مدیریت شهری اگر توسعه فرهنگی را همپای توسعه شهری در نظر گیرد آسیب‌هایی که در بافت شهری شاهد هستیم، نخواهیم داشت. هرزمان که مدیریت شهری یک مدیریت کلان باشد یک شهر نمونه و موفق خواهد بود که این نگاه را به صورت نسبی در دوره‌های گذشته تاکنون در اصفهان شاهد هستیم.

افشاری‌نیا با بیان اینکه شهرداری اصفهان منظومه‌ای از فعالیت‌های رسانه‌ای را دارد و تعامل این نهاد با مجموعه رسانه‌ها بسیار خوب است، اضافه کرد: سند تحول رسانه ملی بر اساس ۲ شاخص مهم هویت محوری و عدالت گستری طراحی شده است.

او با بیان اینکه شعار هویت محوری بر ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و توجه به مفاهیم توسعه فرهنگی معطوف است، گفت: شاخص و شعار عدالت محوری توجه به همه موضوعات و مصادیق است.

افشاری نیا با بیان اینکه شرکت ۲۷ استان کشور در نخستین دوره جشنواره ملی رادیویی صدای شهر، ما را برای برگزاری دومین دوره این جشنواره مصمم کرد، اضافه کرد: امسال بخش دانش آموزی به این جشنواره اضافه شده ضمن اینکه رویکرد جدید جشنواره امسال این است که رادیوهای ملی و شبکه‌های ملی برنامه سازان مشارکت بیشتر داشته باشند.

 

* میزان مشارکت مردمی در جشنواره، فراتر از انتظار

علی معرک‌نژاد مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان هم در این نشست، با بیان اینکه رادیو ابراز رسانه‌ای است که مخاطبان خوب و نقش بسیار موثرتری دارد، گفت: دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر با هدف مشارکت شهروندان و توانمندسازی افراد به ویژه نسل جوان و نوجوان در عرصه رادیو است.

او با بیان اینکه در نخستین دوره این جشنواره ۳۶۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد، اضافه کرد: نکته قابل توجه جشنواره سال گذشته میزان مشارکت آثار مردمی نسبت به بخش حرفه‌ای بود که ۱۸۵ اثر مردمی ارسال شد.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۷ استان در جشنواره شرکت کردند، خاطرنشان کرد: می‌کوشیم دومین جشنواره رادیویی صدای شهر را در عرصه ملی قوی‌تر انجام دهیم و برای این دوره از جشنواره حدود ۱۲۰ میلیون تومان بودجه پیش‌بینی شده است.

در پایان این نشست خبری از پوستر دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر رونمایی شد.

گزیده از میان سئوال و جواب ها:

* اینکه چرا آثار مردمی ارسالی به این جشنواره بیشتر بوده، یک دلیل آن این است که مردم دستشان برای تولید اثر بازتر است اما فیلمساز یا برنامه ساز ممکن است در
حوزه ای که موضوع جشنواره است، تمایلی به برنامه سازی نداشته باشد.

* در تولید تله فیلم و سریال در یک دهه گذشته کم کارتر شده ایم. یک دلیل آن محدودیت منابع در صدا و سیماست. به هرحال اگر قرار به تولید هم هست، باید تولیدی متناسب به ذائقه روز مردم و باکیفیت داشته باشیم.

* کل خرج و مخارج جشنواره در دوره قبل، کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بود.

* یکی از خروجی‌ها و دستاوردهای این جشنواره این بود که خوراک رسانه ای یک سال شهرداری را تامین کرد.

* سریال شهید خرازی در دست ساخت است. نگارش تمام شده و با یکی دو تهیه کننده بنام در حال رایزنی هستیم. هفته آینده اسامی نویسنده و کارگردان این سریال به طور رسمی اعلام می‌شود.

فراخوان دومین جشنواره ملی رادیویی صدای شهر آغاز شد. این جشنواره در سه بخش مردمی، حرفه‌ای و دانش آموزی در چهار محور رعایت اخلاق و حقوق شهروندی، خدمات شهری، حمل و نقل عمومی و ترافیک و اطلاع رسانی برگزار می‌شود. قالب‌های بخش حرفه‌ای جشنواره نمایش طنز، نمایش بلند، مینی فیچر و psa، بخش مردمی و دانش آموزی پادکست و عکاسی است.

مهلت ارسال آثار تا سی‌ام آذر ماه سال جاری است و علاقه‌مندان به شرکت در این جشنواره ملی رادیویی می‌توانند آثار خود را با مراجعه به سایت festival.iriborg.ir ارسال کنند.

اختتامیه این جشنواره دی ماه سال جاری و همزمان با سال‌روز آغاز به کار رادیو اصفهان برگزار خواهد شد.

منبع
زاینده رود
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید