معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان گفت: آمار جانباختن دانشآموزان بر اثر تصادف رانندگی در جادههای روستایی یا حاشیه راههای استان در پنج سال اخیر به صفر رسید.
محمدعلی صلواتی روز دوشنبه افزود: اقدامات زیادی توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان با همکاری نهادهای دیگر در چند سال اخیر برای ایجاد ایمنی و همچنین آموزش دانشآموزان محصل در مدارس حاشیه راهها و جادههای روستایی صورت گرفت که یکی از نتایج آن به صفر رسیدن تلفات دانشآموزی در تصادفات جادهای در این مناطق است.
وی ادامه داد: سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در سالهای گذشته، ایمنی کاربران آسیبپذیر جادهای اعم از عابران پیاده بهویژه دانشآموزان، راکبان موتورسیکلت و رانندگان ماشینآلات کشاورزی و وانتبارها را بصورت جدی در دستور کار خود قرار داده است.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری استان اصفهان با اشاره به کاهش آمار قربانیان سوانح رانندگی در جادههای اصلی استان با فرهنگسازی و آموزش کاربران آسیبپذیر، گفت: با مجموعه اقداماتی که در ۱۰ سال اخیر انجام شد، بهطور میانگین سالانه ۱۰ نفر از تعداد تلفات عابر پیاده و ۱۸ نفر از آمار فوتی راکبان موتورسیکلت در این جادهها کاهش یافته است.
صلواتی خاطرنشان کرد: ۷۰ عابر پیاده و ۱۲۰ راکب موتورسیکلت سال گذشته در جادههای استان اصفهان بر اثر تصادف رانندگی جان باختند.
وی با اشاره به توزیع رایگان برخی اقلام ایمنی و مورد نیاز کاربران جادهای مانند کلاه ایمنی(کاسکت) و برچسب شبرنگ در برخی مناطق مورد هدف استان، اظهار کرد: با اصلاح سیستم روشنایی موتورسیکلتهای کاربران آسیبپذیر جادهای استان در طرح «دیدهشو؛ ایمن شو» در سال گذشته از بروز تصادف راکبان این وسیله نقلیه در شب کاسته شد.
صلواتی بیان کرد: تهیه و پخش چندین پویانمایی در رسانهها و شبکههای مجازی از دیگر اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد و اثربخشی خوبی نیز در بین مخاطبان دانشآموز داشت.
وی تاکید کرد: اثربخشی فرهنگسازی در سنین پایین به مراتب بیشتر است چرا که در صورت آموزش، فرد در بزرگسالی خود را ملزم به رعایت آنها میداند.
صلواتی افزود: آموزش نکات ایمنی ترافیک در سالهای گذشته به بیش از ۲۵ هزار نفر از دانشآموزان مدارس حاشیه راههای استان بهصورت حضوری و با همکاری آموزش و پرورش، انجام شد.
معاون حمل و نقل جادهای استان اصفهان گفت: با وجود آموزش های ارائه شده، در برخی موارد استفاده از کلاه ایمنی و کمربند برای همه سرنشینان موتورسیکلت و خودرو در سطح جادهها جدی گرفته نمیشود.
صلواتی افزود: در کنار ارائه آموزش و فرهنگسازی، باید محرومیتهای اجتماعی برای متخلفان در نظر گرفته شود و در قوانین موجود بازنگری شود.
وی خاطرنشان کرد: پلیس راه استان نیز برای ایجاد ایمنی در جادههای روستایی و حاشیه راهها و ارائه آموزش به مردم بهویژه دانشآموزان همواره با اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای همکاری و همراهی داشته است.
استان اصفهان دارای ۱۱ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه است که بهدلیل موقعیت خاص آن در مرکز و به عنوان چهار راه ترانزیت بار و مسافر کشور، رتبه اول حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را داراست؛ این استان دارای ۳۹۹ کیلومتر آزادراه، یکهزار و ۶۵۹ کیلومتر بزرگراه، ۲ هزار و ۷۹۱ کیلومتر راه همسنگ و ۲۹ کیلومتر آزادراه است.
استان پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفری اصفهان دارای ۱۱۴ شهر و حدود یکهزار و ۹۰۰ روستا و آبادی است.