شهردار اصفهان گفت: مجمع شهرهای تاریخی کشور کمک میکند تا با اشتراک تجارب و ایجاد دغدغه ملی برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی شهرها تلاش کنیم.
علی قاسمزاده امروز _شنبه دوازدهم آبان_ در برنامه رادیویی «سلام اصفهان» اظهار کرد: اصفهان باید یک شهر سرزنده باشد و یکی از نشانههای سرزندگی، تعاملات و فعالیتهای اجتماعی است.
وی افزود: هفته گذشته در این کلانشهر میزبان نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی کشور بودیم و این موضوع به ابتکار اصفهان، پیشنهاد مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر و تصویب وزارت کشور شکل گرفت.
شهردار اصفهان تاکید کرد: نخستین مجمع رسمی در این کلانشهر با حضور ۲۸ شهر تاریخی شامل هفت کلانشهر تشکیل شد و بسیاری از مقامات کشوری از نهادهای مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت میراث فرهنگی و دفتر یونسکو ایران در آن شرکت کردند.
قاسمزاده گفت: در این جلسه هیئت رئیسه مجمع برای دو سال انتخاب شد که در این راستا شهرهای اصفهان، کرمان، همدان، قزوین و یزد بهعنوان هیئت رئیسه انتخاب و شهر یزد از میان ۱۰ شهر داوطلب میزبان برگزاری مجمع بعدی شد.
وی ادامه داد: این موضوع در سطح جهانی با عنوان مجمع شهرهای تاریخی جهان وجود داشت، اما در سطح داخلی با وجود تعداد زیاد شهرهای تاریخی در کشور، چنین مجمعی وجود نداشت.
شهردار اصفهان با بیان اینکه بافت تاریخی، وجه اشتراک شهرهای حاضر در این مجمع است، خاطرنشان کرد: بافت تاریخی یک سرمایه گرانقدر و غیرقابل تکرار است که مجدد ایجاد نمیشود و نگهداری این بافتها از قرون متمادی به مدیران شهری و شهروندان منتقل شده است، از اینرو احیا و سرزنده نگهداشتن بافتهای تاریخی از وظایف مدیران شهری و شهروندان در برابر این بافتها است.
قاسمزاده با بیان اینکه در حال حاضر در مساحت ۲۴ هزار هکتاری این کلانشهر، ۱۹۰۰ هکتار بافت تاریخی است که در آن بیش از ۱۲۰۰ خانه تاریخی وجود دارد، گفت: بهدلیل اینکه اصفهان در سه دوره پایتخت کشور بوده است، بناهای بزرگی همچون میدان امام خمینی (ره)، عمارتها و کاخهای بزرگی همچون چهلستون و عالیقاپو یادگاریهایی از دوران تاریخی است.
وی با بیان اینکه هرکدام از قسمتهای بافت تاریخی این کلانشهر ویژگی خود را دارد؛ بهطور مثال میدان امام خمینی (ره) همواره سرزنده است و حیات و شادابی در آن مشاهده میشود، افزود: محور چهارباغ و جلفای این کلانشهر سرزنده است که این محورها تنها بخشی از ۱۹۰۰ هکتار بافت تاریخی شهر است، اما اگر در گذرهای پشت مسجد امام خمینی (ره)، پشت مسجد جامع و پشت میدان امام علی (ع) پیادهروی کنید، بهشدت غمگین میشوید و از خود میپرسید که چرا بافت تاریخی اصفهان باید در حال نابودی باشد؟
شهردار اصفهان گفت: در این راستا مجمع شهرهای تاریخی کشور کمک میکند تا با اشتراک تجارب و ایجاد یک دغدغه ملی برای حفظ و نگهداری بناهای تاریخی شهرها تلاش کنیم.
قاسمزاده ادامه داد: بخشی از تاریخ که نشانههای آن در شهر اصفهان قابل مشاهده است، باید احیا و وارد چرخه حیات اجتماعی و اقتصادی کشور شود.