مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بهدنبال انتشار گزارش ایرنا درباره کشت صیفی با آب چاههایی که از پساب تصفیهخانه جنوب اصفهان تغذیه میشود، کیفیت آب چاههای منطقه «اشکاوند» با حضور مقامات قضایی بررسی خواهد شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز اصفهان در سلسه گزارشهایی به موضوع کشت صیفی با آب چاههایی که از پساب تصفیهخانه جنوب اصفهان تغذیه میشود، پرداخت و از کارشناسان مرکز بهداشت، جهاد کشاورزی، آب منطقهای و حفاظت محیط زیست استان خواست برای رسیدن به راهکار مناسب از این منطقه بازدید و با نمونهبرداری های لازم، ابعاد چالش مذکور را بررسی کنند.
منصور شیشهفروش روز چهارشنبه در این پیوند افزود: با انتشار گزارشهای ایرنا، موضوع در اسرع وقت در دستور کار «کمیته کیفی منابع آب» استان قرار گرفت و قرار بر این شد که مرکز بهداشت با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست از همه چاههای منطقه اشکاوند اصفهان نمونهبرداری انجام دهند تا در آزمایشگاه ها بررسی شود.
«کمیته کیفی منابع آب»، تیمی متشکل از عوامل آب منطقه ای، آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی، مرکز بهداشت و محیط زیست استان است که تامین ایمنی آب آشامیدنی را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: نتایج آزمایشگاهی چاههای حریمی و عرصهای رودخانه زاینده رود در منطقه اشکاوند اصفهان در کمیته کیفی منابع آب و با حضور مقامات قضایی بررسی میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: پس از بررسی نتایج، برنامهریزی لازم بهمنظور جلوگیری از کشت بهویژه صیفی با پساب یا آب چاههای آلوده صورت میگیرد.
به گفته شیشه فروش، جلسه این کمیته، هفته آینده با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی، مرکز بهداشت، آب منطقه ای، آب و فاضلاب و حفاظت محیط زیست برگزار میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تاکید کرد: مقرر شده است با افزایش گروههای گشت و نظارت، بررسی بیشتری در طول مسیر رودخانه زایندهرود در اصفهان صورت گیرد تا با برداشتهای غیرمجاز برخورد شود.
شیشهفروش گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست و مرکز بهداشت به لحاظ قانونی میتوانند با هر موردی که به آلودگی آب و محیط و در نتیجه تهدید بهداشت عمومی منجر میشود، برخورد کنند.
خشکی زاینده رود و نبود منبع کافی برای تغذیه آبهای زیرزمینی موجب افت سطح آبهای زیرزمینی و خشکی برخی چاهها در اصفهان شده است؛ به گفته کارشناسان، خشکی زاینده رود و جریان پساب در این رودخانه در برخی مناطق از جمله شرق اصفهان، موجب نفوذ پساب به چاهها میشود و استفاده از آب این چاهها برای آبیاری صیفی میتواند تهدیدی علیه بهداشت عمومی باشد که باید توسط نهادهای مربوطه بررسی و نظارت شود.
استفاده از پساب تصفیهخانهها برای تولید محصولات کشاورزی غیرقانونی است و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، استفاده از پساب فاضلاب انسانی برای گیاهان مثمر را ممنوع و تنها برای گیاهان غیرمثمر مجاز دانسته است.