مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردستان گفت: حدود ۸۵ درصد از پستههای برداشت شده در باغات شهرستان اردستان پس از انجام فرآوری به دیگر استانهای کشور و حتی خارج از کشور صادر میشود.
محمد امینی اظهار کرد: در شهرستان اردستان حدود ۳۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت پسته قرار دارد و از این مقدار ۵۹ درصد بارور هستند و سایر باغات در سالهای آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با بیان اینکه عملکرد برداشت پسته در هر هکتار ۹۰۰ کیلوگرم است، افزود: بیشترین ارقام پستههای برداشت شده از مزارع شهرستان اردستان از نوع اکبری، احمدآقایی، کله قوچی و فندقی است و بیشترین پسته شهرستان اردستان در منطقه گرمسیر بخش مهاباد برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی اردستان با بیان اینکه کیفیت و میزان تولید پسته در اردستان باعث شده این شهرستان رتبه دوم استان را کسب کند، گفت: با توجه به گرمای شدید هوا در خرداد و تابستان امسال، گردافشانی خوبی صورت نگرفت و حدود ۲۵ درصد از درختان پسته اردستان از بین رفت و باعث شد عملکرد برداشت محصول از هر هکتار حدود ۴۰۰ کیلوگرم کاهش پیدا کرد.
امینی خاطرنشان کرد: با توجه به کشش بازاری که در شهرستان وجود ندارد حدود ۸۵ درصد از پستههای برداشت شده پس از انجام فرآوری، پوستکنی، سورت و سایر اقدامات لازم در ترمینالها، درجهبندی و میزان کیفیت آن مشخص و به دیگر استانهای کشور و حتی خارج از کشور صادر میشود.
وی یادآوری کرد: تولیدکنندگان پسته در شهرستان اردستان با استفاده از روشهای نوین آبیاری توانستهاند با مدیریت آب کشاورزی، ضمن افزایش سطح زیر کشت، راندمان تولید را نیز به سطح مطلوب برسانند به طوری که اکنون تمامی اراضی زیر کشت پسته با سیستم آبیاری کمفشار غرقابی میشوند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی اردستان فصل برداشت پسته در این شهرستان توانسته حدود ۴۰۰ اشتغال فصلی را در بخشهای مختلف ایجاد کند و کار برداشت محصول پسته از باغات شهرستان اردستان تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
امینی آفت زدن درختان در فصل گرما، نبود نیروی کارگری و افزایش نهادههای کودی را از مهمترین مشکلات پسته داران اردستان عنوان کرد و گفت: پسته با آب و هوای اردستان سازگاری دارد و متناسب با شرایط اقلیم و آب و هوای منطقه کاشت شده است و اگر بتوانیم مشکلات کشاورزان پسته در این شهرستان را برطرف کنیم با توجه به سطح زیر کشتی که وجود دارد مطمئناً رتبه اول تولید استان را کسب خواهیم کرد.
جهاد کشاورزی مسئولیتی برای ترمیم سد کرداس ندارد
وی در خصوص ترمیم سد کرداس اردستان که به گفته اداره آب منطقهای درخطر شکسته شدن قرار دارد و متولی آن جهاد کشاورزی است، گفت: با استعلامی که از سازمان جهاد کشاورزی استان گرفتیم، رسیدگی به وضعیت سد کرداس وظیفه ذاتی اداره منابع طبیعی است و در این خصوص نامهای از سوی اداره کل استان به فرمانداری شهرستان ارسال شده است.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی اردستان با پیگیریهای صورت وظیفه تأمین بودجه ترمیم سد کرداس با اداره کل منابع طبیعی استان است که باید در اختیار اداره شهرستان قرار دهد تا قبل از فصل بارش اقدامات لازم صورت گیرد.