کد خبر:21316
پ
۱۷۱۳۳۱۰۲۰

آسیبی با بوی تلخ و نامی فریبنده در بوستان‌های اصفهان

گذری کوتاه در برخی بوستان‌ها و مراکز تفریحی اصفهان و تعدادی از شهرهای دیگر این استان نشان از آسیب مصرف ماده مخدری با بویی تلخ ولی نامی فریبنده بر جسم و روح نوجوانان و جوانان دارد. مخدر گل یا همان ماری‌جوانا که از مشتقات گیاه شاهدانه است و با نام‌های دیگر شامل «وید» و «علف» […]

گذری کوتاه در برخی بوستان‌ها و مراکز تفریحی اصفهان و تعدادی از شهرهای دیگر این استان نشان از آسیب مصرف ماده مخدری با بویی تلخ ولی نامی فریبنده بر جسم و روح نوجوانان و جوانان دارد.

مخدر گل یا همان ماری‌جوانا که از مشتقات گیاه شاهدانه است و با نام‌های دیگر شامل «وید» و «علف» نیز شناخته می‌شود جای خود را در بین برخی از نوجوانان و جوانان باز کرده است و ادامه این روند آنها را در عاقبتی شوم گرفتار می‌کند.

به گفته کارشناسان، ارزان و در دسترس بودن این مخدر که نام اغواکننده «گل» بر آن نهاده شده، عامل جذب برخی نوجوانان و جوانان است؛ نگاهی به برخی بوستان‌ها نشان می دهد که تعدادی از دختران و پسران ماده مخدر گل را به شکل «سیگار پیچ» مصرف می‌کنند درحالیکه در بین آنها واهمه‌ چندانی از این کار نیز به چشم نمی‌خورد.

فروشندگان مخدر گل بیشتر با موتورسیکلت یا در قالب عابر پیاده این مخدر شوم را در اختیار نوجوانان و جوانان قرار می‌دهند؛ در برخی از پارک ها نیز بوی ناشی از مصرف ماده مخدر گل به مشام هر رهگذری می‌رسد.

 

آسیبی با بوی تلخ و نامی فریبنده در بوستان‌های اصفهان

اعتیادآور نبودن، باور غلط درباره مخدر گل

به گفته کارشناسان دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر، ماده گل صد درصد اعتیادآور است زیرا این روانگردان، حاصل تلفیق ۲ بخش از گیاه شاهدانه شامل برگ و گل و پنج برابر غلیظ‌تر از ماری‌جواناست.

همچنین تغییر نام این محصول تراریخته و با مخاطرات بیشتر، فقط با هدف جذب مشتری صورت گرفته است.

به گفته کارشناس پلیس مبارزه با مواد مخدر فرماندهی انتظامی اصفهان، برخی جوانان ماده مخدر گل را با افتخار مصرف می کنند و این کار در بین آنها محبوبیت دارد که این موضوع، نگران کننده است.

سرهنگ مجید طاهرزاده افزود: حتی جوانانی با امکانات و هوش بالا، گل مصرف می‌کنند و در ذهن آنها این ماده اعتیادآور نیست که همین برداشت غلط دامنه اعتیاد به این ماده مخدر را وسیع کرده است.

وی اظهار داشت: اگر پیشگیری اصولی، مبارزه فرهنگی و همت عمومی در این زمینه صورت نگیرد، این جوانان با مصرف زیاد مخدر گل در آینده به معتادان مساله‌دار تبدیل می‌شوند.

 

آسیبی با بوی تلخ و نامی فریبنده در بوستان‌های اصفهان

اختلالات روانی شدید و جسمانی از عوارض مصرف گل

پزشکان و روانشناسان بر این باورند که اختلالات شدید روانی از جمله «اسکیزوفرنی»، «اختلال دوقطبی» و «حملات پانیک» از عوارض روانی و آسیب های حلق و بینی و خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی، ریوی و سرطان‌ از عوارض جسمانی مصرف گل محسوب می‌شود.

شدت عوارض مصرف گل به موارد مختلفی بستگی دارد که این عوامل مهم شامل وضعیت جسمانی فرد مصرف کننده، سابقه‌ مصرف قبلی فرد، نحوه‌ مصرف گل، میزان نیرومندی نوع این ماده‌ و نوع مواد مخدری است که با ماری‌جوانا ترکیب می ‌شود.

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان نیز گفت: با توجه به اینکه برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی مصرف مخدر گل را آزاد کردند برخی از جوانان به اشتباه این باور را دارند که مصرف این ماده مساله‌ساز نیست.

سرهنگ احمد نیکبخت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چالش مهم در این باره ضعیف بودن قانون جرم‌انگاری برای ماده مخدر گل بوده که در حال بررسی و بازبینی است.

وی با تاکید بر تقویت دامنه نظارت‌ها در این زمینه یادآور شد: هفته گذشته ۲۵۰ نفر از خرده‌فروشان مواد مخدر بویژه گل در یکی از بوستان‌های اصفهان دستگیر شدند.

 

آسیبی با بوی تلخ و نامی فریبنده در بوستان‌های اصفهان

رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان افزود: خانواده‌ها نیز باید مراقبت و نظارت بیشتری بر فرزندان خود داشته باشند زیرا این مهم یکی از عوامل پیشگیری از گرفتاری در گرداب مواد مخدر است.

نیکبخت خاطرنشان کرد: کارشناسان پلیس در سال تحصیلی گذشته کلاس‌های آموزشی و پیشگیرانه در مدارس برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها برگزار کردند که امسال نیز ادامه خواهد یافت.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید