کد خبر:19058
پ
۱۷۱۲۰۵۱۳۴

استانداردسازی صنایع دستی، فرصتی برای ارتقای کیفیت و افزایش رقابت

استانداردسازی صنایع دستی در اصفهان، شهری که بعنوان نماینده هنر اصیل ایران در جهان مطرح است، علاوه بر اینکه یک ابزار تشویقی است، می‌تواند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری بازار تولید هنرهای دستی ایفا ‌کند.  استانداردسازی در حوزه صنایع دستی بعنوان یک اقدام تشویقی نه الزامی مطرح است و هر تولید کننده‌ یا […]

استانداردسازی صنایع دستی در اصفهان، شهری که بعنوان نماینده هنر اصیل ایران در جهان مطرح است، علاوه بر اینکه یک ابزار تشویقی است، می‌تواند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت و رقابت‌پذیری بازار تولید هنرهای دستی ایفا ‌کند.

 استانداردسازی در حوزه صنایع دستی بعنوان یک اقدام تشویقی نه الزامی مطرح است و هر تولید کننده‌ یا هنرمند که تمایل داشته باشد، می‌تواند درخواست دریافت استاندارد تشویقی را ارائه دهد.

اما ربیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان معتقد است که رقابت شدید بین هنرمندان باعث شده است تا تولیدکنندگان خودبخود به سمت تولید محصولات با کیفیت‌ پیش بروند. حتی این امر موجب شده که کارگاه‌ها به برندهای معتبر تبدیل شوند و توانایی صادرات پیدا کنند.

مجدالدین تاج با تاکید بر این که استاندارد بعنوان یک کف کیفیت و نه سقف کیفیت مطرح است، گفت: استانداردها به طور مداوم تغییر می‌کنند و این تغییرات برای این صنعت عادی است.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش سطح تقاضا و انتظارات مردم، تولیدکنندگان باید به روز باشند و به نیازهای بازار پاسخ دهند.

تاج ادامه داد: زمانی ما از پوشش‌های پلی‌استر برای روکش محصولات استفاده می‌کردیم اما اکنون پوشش‌های نانو برای محافظت بهتر آثار هنری از تغییر رنگ و رطوبت به کار می‌روند.

رییس اتحادیه صنایع دستی به تولید محصولاتی همچون فیروزه‌کوبی، مینا و خاتم که موفق به دریافت علامت استاندارد شده‌اند، اشاره کرد و افزود: هنرمندان در رقابت با یکدیگر به سمت تولید صنایع دستی با کیفیت حرکت می‌کنند و بطور طبیعی این رقابت به افزایش کیفیت آثار کمک می‌کند.

وی همچنین به وجود ۵۵ کمیسیون فنی و تخصصی در اتحادیه صنایع دستی اصفهان اشاره کرد و گفت: این کمیسیون‌ها در تصمیم گیری های حمایتی از صنایع دستی مشارکت دارند.

تاج ادامه داد: جدیدترین نشان از سوی اتحادیه، صنایع دستی، نشان جغرافیایی است که به محصولات با بالاترین کیفیت تعلق می‌گیرد و بطور ویژه برای محصولات اصفهان صادر می‌شود. این نشان، با هولوگرام خاص، هویت جغرافیایی و کیفیت بالای محصول را تایید می‌کند و یک تبلیغ خوبی برای محصولات صنایع دستی در سطح بین‌المللی است.

 

استانداردسازی صنایع دستی، فرصتی برای ارتقای کیفیت و افزایش رقابت

 

بنابر گفته‌های رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان رقابت بین هنرمندان بطور طبیعی باعث بالارفتن کیفیت صنایع دستی می‌شود، اما آنچه مهم است نقش اداره استاندارد در بهینه سازی آثار هنری هنرمندان است.

پیش از این، اداره کل استاندارد اصفهان اعلام کرده بود که استانداردهای کاربردی و مفیدی برای صنایع دستی و خدمات گردشگری تعریف شده است.

اگرچه اخذ این استانداردها اجباری نیست، اما دریافت استانداردهای تشویقی می‌تواند به افزایش کیفیت و توسعه صنعت گردشگری کمک کند.

ابن اداره کل درج نشان استاندارد بر محصولات صنایع دستی را موجب اطمینان خریداران از کیفیت محصول و نظارت کارگاهی اعلام کرد که می‌تواند تأثیر مثبتی در اعتماد گردشگران داخلی و خارجی و همچنین توسعه صادرات دارد.

 اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو (سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ”شهر جهانی صنایع دستی” به آن اعطا شد. خطه‌ای هنر دوست که بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در این استان فعالیت می‌کنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر از آنها شناسایی و شناسنامه‌دار شده‌اند.

همچنین ۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که از این تعداد ۲۹۹ مورد آن مربوط به ایران و ۲۰۰ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید