نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه مشارکت مردم در افزایش سرانه فضای سبز و درختان تأثیرگذار است، گفت: مسئولان در احداث خیابانها و معابر باید به ایجاد فضای سبز کوچک در این ابعاد توجه کنند، شهروندان نیز باید در ساخت خانههای خود به کاشت و پرورش درخت بپردازند.
سیدامیر سامع اظهار کرد: در بخشهای مختلف که شرایط آبی و مواهب الهی فراهم است، باید برای جایگزینی درختانی که حذف شدهاند، اقدامهای ویژهای صورت داد و به گسترش فضاهای سبز پرداخت.
وی با اشاره به راهبردهای برنامه ۱۴۰۰ افزود: چند راهبرد برای فضای سبز تعریف شده است که یکی از آنها تکمیل کمربند سبز شهر است؛ در راستای این اقدام باید دستگاههای استانی و شهری برای تأمین زمین، آب و پساب همکاری کنند تا کمربند شهر بهویژه در شمال و شرق کامل شود.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به احیای باغهای سطح شهر تاکید کرد: شهرداری باید شهروندان را در احیای باغهای سطح شهر، تأمین آب و ارائه مشاورههای گیاهی یاری دهد.
سامع با اشاره به برنامه کاشت ۳۰۰ هزار درختی که شهرداری در پیش دارد، گفت: مناطق طبق این برنامه آغاز بهکار کردهاند و امیدواریم این برنامه نیز بهخوبی انجام شود.
وی با بیان اینکه درختانی که بهدلیل فرسودگی و کمآبی دچار آسیب شدهاند، نیاز به جایگزینی دارند، ادامه داد: باغچههای طولی موجود در معابر سطح این کلانشهر یکی از ویژگیهای مهم این شهر محسوب میشود و در کمتر شهری با این دقت و وسعت از این نوع باغچهها میتوان یافت و باید در حفظ و حراست آنها کوشا باشیم.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ایجاد بوستانهای محلی خاطرنشان کرد: این بوستانها باید با فاصله کم و بهراحتی در دسترس مردم هر محل قرار گیرد، یعنی شهروندان با چند دقیقه پیادهروی باید به این فضاهای سبز دسترسی پیدا کنند.
با راهکارهای علمی میتوان به توسعه فضای سبز، کاشت گونههای مختلف گیاهی، احیای بیابانهای بزرگ و تغییر اقلیم پرداخت
سامع با اشاره به اینکه مشارکت مردم در افزایش سرانه فضای سبز و درختان تأثیرگذار است، گفت: مسئولان در احداث خیابانها، معابر، باید به ایجاد فضای سبز کوچک در این ابعاد توجه کنند، شهروندان نیز باید در ساخت خانههای خود به کاشت و پرورش درخت بپردازند و برای آبیاری آنها از آب خاکستری یعنی آبی که یک بار استفاده شده است، با تغییرات آسانی بهره ببرند.
وی افزود: یکی از شاخصهای مهم شهرهای ایران بهویژه شهر اصفهان سرانه فضای سبز آن است، همچنین وجود این باغ شهر در دل کویر نتیجه دقت نظر، دوراندیشی، حکمت و دانشی است که پیشینیان بهکار گرفتهاند.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به برنامههایی که شهرداری برای جایگزینی درختان آسیبدیده دارد، تاکید کرد: یکی از برنامههایی که از دو ماه قبل شهرداری در پیش گرفته است، کاشت درختان میوه در مکانهای مناسب است، حتی در برخی روستاها میتوانیم باغهایی با اسامی میوهای که در آن کاشته میشود، همچون باغ انگور یا باغ انجیر داشته باشیم.
سامع با بیان اینکه یکی از ویژگیهای باغشهر اصفهان وجود درختان است، گفت: نام این موجود زنده بارها در قرآن ذکر شده است، بنابراین زندگی در سایه و کنار درخت برکات زیادی دارد.
وی اضافه کرد: یکی از شاخصهای شهر زندگی و زندگی باکیفیت در شهرها، وجود درخت است که در تمام ابعاد همچون نشاط اجتماعی، روحی و روانی، مسائل مربوط به کنترل پیشروی بیابانها و کنترل درجه حرارتی اقلیم مختلف تأثیر بسیاری دارد.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه زندگی در سایه درختان نشاطآور است، تصریح کرد: در دنیای امروزه با وجود محدودیتهای آبی با راهکارهای علمی میتوان به توسعه فضای سبز، کاشت گونههای مختلف گیاهی، احیای بیابانهای بزرگ و تغییر اقلیم پرداخت.