کد خبر:6949
پ
۶۲۲۶۱۸۴۱

۱۸درصد از بزرگسالان اصفهان در مرحله «پیش دیابت» هستند

مسوول برنامه دیابت و فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود ۱۸ درصد از بزرگسالان ( افراد بالای ۲۵ سال) در این استان در مرحله «پیش دیابت» هستند که شناسایی به موقع آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. پیش دیابت (Prediabetes) به حالتی گفته می‌شود که قند خون بالاتر از حد طبیعی […]

مسوول برنامه دیابت و فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: حدود ۱۸ درصد از بزرگسالان ( افراد بالای ۲۵ سال) در این استان در مرحله «پیش دیابت» هستند که شناسایی به موقع آنها از اهمیت خاصی برخوردار است.

پیش دیابت (Prediabetes) به حالتی گفته می‌شود که قند خون بالاتر از حد طبیعی بوده ولی هنوز به دیابت تبدیل نشده‌ است بطوری‌که اگر در بیشتر از ۲ بار اندازه‌گیری قند خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ باشد، احتمال ابتلا به آن وجود دارد؛ پیش دیابت در صورت عدم درمان می‌تواند به دیابت نوع دوم تبدیل شود.

رامش حسین‌خانی روز یکشنبه افزود: قرار گرفتن در مرحله « پیش دیابت» یکی از عوامل خطر مهم و جدی در ابتلا به دیابت نوع دوم است به همین دلیل تشخیص به موقع آن اهمیت زیادی دارد و می تواند از ابتلای قطعی به این بیماری و بروز مشکلات و عوارض آن مانند بیماری های قلبی، کاهش بینایی و نارسایی کلیه پیشگیری کند.

«دیابت نوع ۲» که پیش از این به‌عنوان دیابت بزرگسالان شناخته می‌شد، نوعی دیابت است که با قند خون بالا، مقاومت به انسولین و کمبود نسبی انسولین مشخص می‌شود؛ دیابت نوع ۲ حدود ۹۰ درصد موارد دیابت را تشکیل می‌دهد.

حسین‌خانی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی نیز از دیگر عوامل مهم در ابتلا به دیابت هستند، خاطرنشان کرد: حدود ۶۳ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در استان اصفهان به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند و برای جلوگیری از شیوع دیابت لازم است اقدام جدی توسط بخش های مختلف بمنظور کاهش بُروز چاقی و اضافه وزن در بین مردم صورت گیرد.

وی، کم تحرکی و استعمال دخانیات (سیگار) را نیز از عوامل موثر در ابتلا به دیابت دانست و اضافه کرد: ۳۸ درصد از افراد بالای ۱۸ سال استان اصفهان دچار کم تحرکی هستند و آمار استعمال دخانیات حدود ۱۴ درصد است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا و مصرف مشروبات الکلی نیز از عوامل ابتلا به دیابت هستند، ادامه داد: سابقه دیابت بارداری و فشار و چربی خون بالا نیز از دیگر عوامل خطر برای ابتلا به دیابت به‌شمار می آیند.

مسوول برنامه دیابت و فشار خون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت: اطلاع رسانی و آموزش های لازم درباره عوامل خطر انواع بیماری ها مانند دیابت توسط این دانشگاه و مرکز بهداشت صورت می گیرد اما همکاری بین بخشی و اقدام سایر دستگاه های اجرایی و نهادها برای اصلاح سبک زندگی و مواردی مانند تغذیه، ورزش و پیشگیری از چاقی ضروری است.

حسین‌خانی با اشاره به اهمیت فراهم بودن محیط و امکانات مناسب برای فعالیت بدنی مردم، اجرای کامل قوانین موجود درباره دخانیات و تامین هرچه بیشتر رفاه اجتماعی، افزود: ما برای از بین بردن عوامل ابتلا به بیماری دیابت نیاز به همکاری بین بخشی داریم زیرا ۷۵ درصد از مسائل مرتبط با سلامت به سایر دستگاه های اجرایی و نهادها (به غیر از دانشگاه علوم پزشکی) باز می گردد.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش یکی از نهادهای مهم در این زمینه است زیرا بخش قابل توجهی از جمعیت کشور یعنی دانش آموزان را زیر پوشش خود دارد و می تواند با برنامه ریزی و آموزش درست به آنها در زمینه تحرک و تغذیه سالم از ابتلای افراد به چاقی و اضافه وزن در آینده جلوگیری کند هرچند بخش هایی مانند اداره ورزش و جوانان و شهرداری ها نیز باید در این زمینه کمک کنند.

وی به « پویش ملی سلامت» اشاره و اضافه کرد: در این پویش با غربالگری دیابت و فشار خون در بین افراد بالای ۱۸ سال به شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پُر فشاری خون پرداخته می‌شود.

حسین‌خانی با اشاره به غربالگری یک میلیون و ۹۲ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان در این پویش تا نهم دی امسال، ادامه داد: در بین این افراد تاکنون حدود ۱۰۰ هزار فرد مبتلا به پیش دیابت شناسایی شدند که از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی با بیان اینکه این افراد برای تحت مراقبت قرار گرفتن به پزشک و مراکز بهداشت معرفی می شوند، خاطرنشان کرد: همچنین تاکنون ۳۱ هزار نفر مشکوک به فشار خون بالا و ۱۰ هزار نفر مشکوک به دیابت در بین افراد غربالگری شده، شناسایی شده است.

«پویش ملی سلامت»(غربالگری دیابت و پُرفشاری خون) از ۲۰ آبان توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور آغاز شد و تا پانزدهم دی امسال ادامه دارد؛ در این پویش، غربالگری دیابت و پُرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده مورد توجه است.

استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید