کد خبر:24204
پ
۳۲۴۷۴۰۶
همزمان با بازگشایی زاینده‌رود

۱۰ هزار هکتار از مزارع شهرستان اصفهان زیر کشت می‌رود

رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان از کشت ۱۰ هزار هکتار از مزارع این شهرستان همزمان با بازگشایی رودخانه زاینده‌رود در آذر امسال خبر داد. حسین وحیدا روز شنبه اظهار کرد: این میزان معادل ۴۰ درصد از مساحت مزارع زیر کشت رفته در سال قبل است بدین معنی که مقدار آب تخصیص یافته در […]

رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان از کشت ۱۰ هزار هکتار از مزارع این شهرستان همزمان با بازگشایی رودخانه زاینده‌رود در آذر امسال خبر داد.

حسین وحیدا روز شنبه اظهار کرد: این میزان معادل ۴۰ درصد از مساحت مزارع زیر کشت رفته در سال قبل است بدین معنی که مقدار آب تخصیص یافته در سال‌جاری اجازه کشت در گستره بیشتری از اراضی کشاورزی را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: بخش اعظم زمین‌های کشاورزی این شهرستان همچون سال‌های گذشته به کشت غله اختصاص می‌یابد.

رییس هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان تصریح کرد: مطابق با برنامه‌ریزی‌ها مقرر است با افزایش خروجی سد زاینده‌رود، آب به مدت سه روز در شبکه‌های آبیاری غرب استان جاری شود و پس از آن برای شرق نیز تخصیص یابد.

وحیدا ادامه داد: پیش بینی می‌شود آب رودخانه زاینده‌رود هشتم آذر به اصفهان برسد و پس از عبور از این کلانشهر در شبکه‌های آبیاری شرق شهرستان جاری شود.

در همین پیوند، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان از افزایش خروجی سد زاینده‌رود از شامگاه جمعه(۲ آذر) به‌منظور رهاسازی آب برای کشت پاییزه کشاورزان اصفهان خبر داد.

احمدرضا صادقی افزود: میزان ذخیره آب در سد زاینده‌رود در زمان حاضر ۲۳۸ میلیون مترمکعب است.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین دست با خشکی مواجه شده است.

اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کم‌سابقه‌ای را در نیم‌ قرن اخیر سپری می‌کند؛ افزایش جمعیت، تغییر الگوی مصرف، پروژه‌های انتقال آب، افزایش صنایع و برداشت‌های بالادست شرایطی را ایجاد کرده است که آب رودخانه زاینده‌رود در ۲ دهه اخیر از سد «چم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب بین‌المللی گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
سد زاینده‌رود با گنجایش ١.۴ میلیارد متر مکعب در فاصله ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

مجموع اراضی زراعی قابل‌ کشت استان اصفهان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که بدلیل کمبود منابع آبی و خشک شدن زاینده‌رود بخش قابل توجهی از آن زیر کشت نمی‌رود.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید