کد خبر:25764
پ
۱۷۱۵۰۰۵۷۵

۴۱۹ لیتر سموم غیرمجاز کشاورزی از چرخه مصرف در اصفهان حذف شد

مسئول کنترل سموم و واحد گیاه‌پزشکی حفظ نباتات جهاد کشاورزی اصفهان از جمع‌آوری ۴۱۹ لیتر انواع سموم غیرمجاز و ۹۵ لیتر سموم منقضی از چرخه مصرف بخش کشاورزی استان در سال‌جاری خبر داد. ندا حاتمی روز دوشنبه افزود: این مقدار سم که استفاده آنها در بخش کشاورزی ممنوع است در برنامه پایش فروشگاه‌های عرضه‌کننده سموم، […]

مسئول کنترل سموم و واحد گیاه‌پزشکی حفظ نباتات جهاد کشاورزی اصفهان از جمع‌آوری ۴۱۹ لیتر انواع سموم غیرمجاز و ۹۵ لیتر سموم منقضی از چرخه مصرف بخش کشاورزی استان در سال‌جاری خبر داد.

ندا حاتمی روز دوشنبه افزود: این مقدار سم که استفاده آنها در بخش کشاورزی ممنوع است در برنامه پایش فروشگاه‌های عرضه‌کننده سموم، جمع‌آوری شد و عرضه‌کنندگان آنها پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی با اشاره به صدور بیش از ۸۰ اخطار کتبی به فروشگاه‌های عرضه کننده سموم که اطلاعات خود را در سامانه «مانیتورینگ آفت‌کش» ثبت یا مجوز خود را تمدید نکرده بودند، اظهار کرد: برخی از فروشگاه‌های فاقد مجوز نیز پلمب شدند.

حاتمی تاکید کرد: اصفهان به‌عنوان یکی از قطب‌های کشاورزی کشور با چالش‌هایی مانند استفاده غیراصولی و بی‌رویه از سموم روبه‌رو بود اما با اجرای برنامه‌های آموزشی و نظارتی موفق به کنترل مصرف سموم شده‌ایم.

وی اظهار کرد: با نظارت دقیق و اجرای برنامه‌های آموزشی و نظارتی، گام‌های موثری برای کاهش مصرف سموم پرخطر و حرکت به‌سوی کشاورزی پایدار در اصفهان برداشته شده است.
حاتمی افزود: بیش از ۳۰۰ نفر از فروشندگان سموم کشاورزی استان امسال در کارگاه‌های آموزشی مرتبط با سامانه‌ مانیتورینگ آفت‌کش، قوانین حفظ نباتات و مدیریت انبارها، شرکت کردند که این آموزش‌ها علاوه بر ارتقای دانش، نقش موثری در کاهش تخلف‌ها داشت.

 

۴۱۹ لیتر سموم غیرمجاز کشاورزی از چرخه مصرف در اصفهان حذف شد

 

نظارت دقیق بر توزیع و کیفیت سموم

حاتمی، نظارت بر واردات و توزیع سموم کشاورزی را از اقدامات کلیدی واحد کنترل سموم جهاد کشاورزی اصفهان برشمرد و گفت: مصرف سموم در استان روند افزایشی چشمگیری نداشته که به‌دلیل عدم تغییر قابل‌ توجه در سطح زیر کشت و همچنین تلاش برای کاهش استفاده از سموم به‌خاطر اثر زیست‌ محیطی زیان‌بار آن و تهدید سلامت مردم بوده است.

وی با بیان اینکه سموم وارداتی پیش از ورود به بازار، مورد آزمایش‌های کیفی قرار می‌گیرد، افزود: نظارت‌های منظمی نیز بر انبارهای نگهداری سموم انجام می‌شود تا ایمنی آن‌ها به‌ویژه در برابر خطر اشتعال تضمین شود.

حاتمی به بازدید و نمونه‌برداری از کارخانه‌های تولید آفت‌کش استان اشاره کرد و گفت: ۹ مورد بازدید از کارخانه‌ها در سال جاری با هدف تضمین کیفیت محصولات و رعایت استانداردها انجام شده است.

 

حرکت به سوی مصرف بهینه و کشاورزی هوشمند

مسئول کنترل سموم جهاد کشاورزی اصفهان، یکی از رویکردهای این واحد را کاهش مصرف سموم با استفاده از روش‌های کشاورزی جدید دانست و گفت: با بهره‌گیری از روش‌های زراعی، زیستی (بیولوژیکی) و هوش مصنوعی، توانسته‌ایم مصرف سموم کشاورزی را کنترل کنیم.

حاتمی، شناسایی مناطق آلوده به آفات از طریق ابزارهای پیشرفته و امکان سمپاشی «لکه‌ای» به‌جای «گسترده» را از مهمترین روش‌های نوین دانست که انجام آن علاوه بر کاهش هزینه‌ها از آسیب‌های زیست‌ محیطی جلوگیری می‌کند.

وی با تاکید بر اهمیت حذف سموم پرخطر از چرخه مصرف کشاورزی گفت: سمومی که اثر زیان‌بار بر محیط زیست و سلامت انسان دارند به‌تدریج از چرخه مصرف حذف و سموم کم‌خطر و گیاهی وارد بخش کشاورزی استان شده‌اند که این اقدام به‌ویژه در محصولاتی مانند خیار و گوجه‌فرنگی که به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شوند، اهمیت بیشتری دارد.

حاتمی به نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در مدیریت مصرف سموم اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی برای کشاورزان به آنها کمک می‌کند تا اصول مصرف بهینه سموم، زمان‌بندی مناسب و رعایت استانداردهای سمپاشی را بیاموزند که این اقدامات، همراه با جایگزینی سموم کم‌خطر و استفاده از روش‌های مدرن مدیریت آفات، گامی موثر در حفظ سلامت مردم و محیط زیست به‌شمار می‌آید و راهی برای دستیابی به کشاورزی پایدار و ایمن است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید