مدیر کل بیمه سلامت استان اصفهان گفت: از جمعیت ۵میلیونی این استان حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که این عدد نشان از پوشش بیمهای یک سوم از جمعیت استان توسط بیمه سلامت است.
محمدحسین صفاری، در نشست خبری به مناسبت هفته بیمه سلامت پیرامون اقدامات و فعالیتهای این بیمه گفت: بیمه سلامت به عنوان یکی از بیمههای پایه درمانی، حدود نیمی از جمعیت بیمهای کشور را شامل میشود و خدمات متنوعی به بیمه شدگان ارائه میدهد.
وی افزود: همه بیمههای پایه براساس ضوابط شورای عالی بیمه سلامت اداره میشوند و ۹۰ درصد از هزینههای درمان سرپایی و ۷۰ درصد از هزینه بستری توسط بیمههای پایه برمبنای نرخ دولتی مورد تعهد و پرداخت قرار میگیرد.
مدیر کل بیمه سلامت استان اصفهان، در خصوص اقدامات شاخص بیمه سلامت در سالیان اخیر گفت: شاخصترین اقدام، نسخه نویسی الکترونیک که در اصفهان بهطور تقریبی میتوان گفت ۱۰۰ درصد الکترونیک است که از دی ماه ۱۴۰۰ انجام شده است. بیمه نامه رایگان برای روستاها و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر ، اقشار ضعیف و ۵ دهک پایین درآمدی، بیماران خاص و صعبالعلاج، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، خانواده شهدا و جانبازان، زندانیان، افراد مجهولالهویه با شرط این که بیمه پایه دیگری نداشته باشند صادر میشود.
وی ادامه داد: در استان اصفهان یک میلیون و ۹۰۰هزار نفر از جمعیت ۵میلیونی استان که حدود یک سوم جمعیت را شامل میشود، تحت پوشش بیمه سلامت بوده که یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر به طور رایگان تحت پوشش قرار دارند. همچنین دهک ۶، بیست درصد، دهک ۷ سی درصد،دهک ۸ چهل درصد و دهک ۹ پنجاه درصد از تخفیف بیمه سلامت برخوردار میشوند.
صفاری با اعلام این که صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج نیز در بینه سلامت تشکیل شده است، اضافه کرد: این صندوق ۱۲۷ نوع بیماری را پوشش میدهد و هزینه بستری ۲۰ نوع بیماری را در بیمارستانهای دولتی به طور کامل توسط این صندوق پرداخت میشود. در زمینه پرداخت و کمک به بیماران خاص و صعبالعلاج رتبه اول کشور را با پرداخت ۸۵۰ میلیارد در دو سال گذشته توسط بیمه سلامت انجام شده است.
وی افزود: ۹۳ هزار نفر در سامانههای استان اصفهان نشاندار شدهاند تا هنگام مراجعه به داروخانه و مراکز درمانی و ارائه دهنده خدمت تخفیف و بستههای خدمتی برخوردار شوند.
مدیر کل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان این که در زمینه ناباروری هم اقدامات ویژه و تعرفه ویژهای درنظر گرفته شده است، ادامه داد: در استان اصفهان بیمه سلامت حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه پرداخت کرده است. این پرداخت برمبنای تعرفه عمومی غیردولتی بوده است و کمک شایانی در زمینه درمان ناباروری و نازایی خواهد بود.
وی همچنین تصریح کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ هزینه بستری کودکان زیر ۷ سال در بیمارستانهای دولتی مانند ۲۰ بیماری صعبالعلاج به صورت کاملا رایگان است. ضمن این که ما پیشنهاد رایگان شدن بستری بیماران بالای ۶۵ سال و تقبل هزینه درمان سالمندان در مراکز دولتی را ارائه دادهایم و امیدواریم در شورای عالی بیمه سلامت به تصویب برسد و ابلاغ شود.
صفاری با اعلام تسویه به موقع بدهی بیمهای به مراکز درمانی و داروخانهها توسط بیمه سلامت، گفت: پرداختهای بیمه به مراکز طرف قرارداد همیشه مورد چالشی بوده اما بیمه سلامت در سالیان اخیر کاملا بهروز بوده و براساس بازه ۳ماهه که فرصت ارسال اسناد از طرف مراکر ارائه دهنده خدمت و پرداخت توسط بیمه است، ما تا پایان مرداد ۱۴۰۳ همه پرداختیهای لازم به مراکز ارائه دهنده خدمت انجام شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا تفاوتی در زمینه تعهدات بیمه سلامت به بیمهشدگانی که رایگان تحت پوشش هستند با افرادی که هزینه پوشش بیمهای را پرداخت میکنند وجود دارد یا خیر گفت: هرشخصی بیمه پایه داشته باشد طبق مصوبات ۷۰ درصد از هزینه درمان سرپایی و ۹۰ درصد هزینه بستری را تحت پوشش قرار میگیرد و تفاوتی در این بین وجود ندارد، در گذشته کسانی که رایگان تحت پوشش قرار میگرفتند فقط به مراکز دولتی باید مراجعه میکردند اما در سالیان اخیر همه مراکز دولتی و غیردولتی طرف قرارداد و ملزم به ارائه خدمات به بیمه شدگان هستند.