مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: والدین باید در صورت مشاهده علائم لکنت به گفتار درمانگر مراجعه کنند و فضایی آرام و حمایتی برای کودکان خود فراهم آورند.
الهه میانه ساز لکنت زبان را یکی از شایعترین اختلالات گفتاری دانست و اظهار کرد: این اختلال میتواند تأثیرات منفی بر مهارتهای ارتباطی، اعتماد به نفس و کیفیت زندگی به خصوص در کودکان داشته باشد.
وی با بیان اینکه لکنت معمولاً در سنین سه تا شش سالگی بروز میکند، ابراز کرد: مداخله زودهنگام میتواند به کاهش اثرات منفی لکنت زبان کمک کند.
مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: والدین باید در صورت مشاهده علائم لکنت به گفتار درمانگر مراجعه کنند و فضایی آرام و حمایتی برای کودکان خود فراهم آورند.
وی با اشاره به نشانههای این اختلال خاطرنشان کرد: تکرار صداها یا کلمات، گیر کردن روی حروف، کشیدگی کلمات و تنش عضلانی در صورت هنگام صحبت کردن از علائم اصلی این اختلال است.
میانه ساز در تبیین عوامل مؤثر در بروز لکنت زبان بیان کرد: عوامل ژنتیکی، محیطی، عصبی، زیستی و محرکهای بیرونی مانند استرسهای روانی و تماشای محتوای ترسناک میتوانند در تشدید این اختلال نقش داشته باشند.
وی صبوری و همراهی والدین را کلید موفقیت در درمان لکنت زبان خواند و تأکید کرد: شعار من در توانبخشی «توانبخشی، بازگشت به کیفیت و بالندگی در زندگی» است.
مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به آغاز به کار مراکز گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطرنشان کرد: مراکز ارائهدهنده خدمات گفتار درمانی در دانشگاه از چند ماه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و این خدمات با تعرفه دولتی در دسترس خانوادهها قرار گرفته است.
وی افزود: مراکز گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در دو مرکز خدمات جامع سلامت صدوقی (واقع در خیابان راه آهن، ابتدای خیابان رسالت) و بیمارستان شهید بهشتی کاشان افتتاح و آماده خدمترسانی است.