مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان گفت: از مجموع ۱۱۴ شهر استان تاکنون توافقنامه اجرای «پروژه ملی فیبرنوری منازل و کسب و کارها» با شهرداران ۹۳ شهر (معادل ۸۲ درصد) امضا شده و مذاکره با سایر شهرها نیز در حال انجام است.
جعفر مُطلبزاده روز سهشنبه ضمن اشاره به آخرین وضعیت پروژه فیبرنوری در اصفهان افزود: پروژه فیبرنوری در ۳۳ شهر ( معادل ۲۹ درصد) شهرهای این استان اجرا شده و یا در حال اجراست.
به گفته وی، از مجموع یک میلیون و ۴۱۸ هزار و ۹۶۹ خانوار استان اصفهان ۴۷۲ هزار و ۲۹۷ خانوار معادل ۳۳ درصد خانوارهای این استان تحت پوشش شبکه فیبرنوری هستند.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در استان اصفهان توسط چهار اپراتور آسیاتک، ایرانسل، فناپ و شاتل انجام میشود، ادامه داد: تا کنون یک هزار و ۳۶۴ مشترک در هفت شهر داران، شاهین شهر، گلپایگان، خوانسار، بهارستان، مجلسی و خمینی شهر تحت پوشش شبکه فیبرنوری منازل و کسب و کارها قرار گرفته اند و به شبکه فیبرنوری متصل شده اند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان اظهار داشت: یک هزار و ۹۳ کیلومتر حفاری و داکت گذاری در استان انجام که ۸۲۰ کیلومتر آن فیبرگذاری شده است.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۹ هزار و ۴۵۲ جعبه دسترسی فیبر (FAT)، ۲۷۸ کابینت توزیع فیبر (ODC) و ۳۵ لاین ترمینال نوری (OLT) در استان نصب شده است.
مُطلبزاده خاطرنشان کرد: تحقق این پروژه ملی، محدودیتهای شبکه توزیع درون شهری برای دسترسی به اینترنت پرسرعت را برطرف می کند و مشترکان میتوانند تجربه اینترنت بر بستر فیبر نوری را با سرعت چند ده برابری سرعت اینترنت ADSL تجربه کنند.
وی با اشاره به موانع توسعه این پروژه، اضافه کرد: قوانین صدور مجوز حفاری در شهرداری ها از مهمترین موانع است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اصفهان بیان کرد: درخواست ما از اپراتورها این است که در اجرای طرح فیبر نوری با افزایش تیم های کاری و تخصیص به موقع منابع، چابکتر باشند و دفاتر استانی را برای رفع مشکلات مشترکان راه اندازی کنند.
«فیبر نوری منازل و کسب و کارها» یکی از مهمترین طرحهای دولت است که زیرساخت ارتباطی و پهنای باند مورد نیاز برای سالهای متمادی را فراهم میکند.
اصفهان ۱۱۴ شهر با جمعیتی بیش از چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارد که ۸۸ درصد جمعیت کل استان را تشکیل میدهد.