کد خبر:18396
پ
ImageHandler
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان در نشست خبری مطرح کرد

واریز ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

دوشنبه ۱۵ مرداد آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل و پرداخت مالیات متعلق در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم بود. مهلتی که یکبار هم تمدید شده بود. به مناسبت پایان زمان معین شده جهت تسلیم اظهارنامه های مالیاتی و در آستانه روز خبرنگار، اهالی رسانه اصفهان میهمان اداره کل امور مالیاتی استان […]

دوشنبه ۱۵ مرداد آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل و پرداخت مالیات متعلق در اجرای تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم بود. مهلتی که یکبار هم تمدید شده بود.

به مناسبت پایان زمان معین شده جهت تسلیم اظهارنامه های مالیاتی و در آستانه روز خبرنگار، اهالی رسانه اصفهان میهمان اداره کل امور مالیاتی استان شدند تا در یک صبح گرم تابستانی، شنوای تازه ترین صحبت های «احمدرضا مدبرنیا» باشند که ۱۱ ماه است سکان هدایت این اداره را بر عهده گرفته و می گوید در زمان سکانداری او، تلاش می شود تا دریافت عادلانه مالیات و همچین شیوه های نوین مالیات ستانی فرهنگسازی و نهادینه شود.

مدبرنیا در بخشی از صحبت های خود تاکید کرد که ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده که این رقم در سال گذشته ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است و افزایش خوبی داشته و البته مدیر روابط عمومی اداره کل مالیاتی استان هم از اصحاب رسانه خواست تا در زمینه نحوه هزینه کرد عوارض ارزش افزوده که رقم قابل توجهی هم هست، از
شهرداری ها و دهیاری ها مطالبه گر باشند و این موضوع را پیگیری کنند.

چندروزقبل مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان گفته بود که پرداخت عوارض ارزش افزوده به شهرداری‌های استان در سه ماهه سالجاری از محل ماده ۳۹ با ۱۶ درصد افزایش به ۲۴ هزار و ۲۴۸ میلیارد ریال رسیده است. هرچند چندروز بعد نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه عوارض ناشی از مالیات بر ارزش افزوده یکی دیگر از راه‌های درآمد شهرداری است، گفت: چهار درصد از عوارض ارزش افزوده برای حوزه زیرساختی شهر به شهرداری پرداخت می‌شود، اما معتقدیم سهم شهرداری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمی‌شود.

مدبرنیا روز گذشته تاکید کرد که ۹۹ درصد وصول مالیاتی در استان محقق شده که ۴۰ درصد پرداخت عوارض به شهرداری ها و دهیاری ها صورت گرفته و ۶۰ درصد رشد در وصول مالیاتی اتفاق افتاده است.

در ادامه مشروح صحبت های مدیرکل امور مالیاتی استان در این نشست خبری را می خوانید:

 

وصول ۲۰۷ میلیارد تومانی از محل فرار مالیاتی

* جایگاه اداره کل امور مالیاتی اصفهان در سطح اقتصادی استان با وصول مالیات و تأمین بودجه به میزان ۹۸ درصد بودجه سال تعیین شده است.

* در ۴ ماهه اول سال جاری ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مالیات به حساب خزانه واریز شده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است همچنین ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز شده که این رقم در سال گذشته ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است.

* به دلیل افزایش سقف تبصره ۱۰۰ به میزان ۳ برابر نسبت به سال گذشته، استقبال خوبی در این قسمت شده است که اگر صاحبان مشاغل تا سقف ۱۸ میلیارد تومان درآمد داشته باشند در هر گروه مشاغل می‌توانند از تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند.

* در سال جاری برای اولین بار سقف تبصره ۱۰۰ بالا رفت و مشاغل بیشتری را در این راستا تحت پوشش قرار داد که تا امروز ۵۸ هزار ۸۷۶ اظهارنامه مالیاتی در استان ارائه شد که ۳۰۵ هزار ۷۷۰ مودی نسبت به تبصره ماده ۱۰۰ قطعی‌سازی شده است. این آمار در سال گذشته ۲۹۰ هزار و ۴۰۰ نفر بودند، در حال حاضر برای دو گروه دیگر برای نخستین بار اظهارنامه ارسال شد تا در نهایت تایید یا اصلاح کنند. تا پایان شهریور تمام اوراق قطعی صادر خواهد شد که در راستای هوشمندسازی است.

* در سال گذشته در بخش اشخاص حقوقی ۲۵ هزار و ۸۵۶ اظهار نامه عدد دار داشتیم که مشغول فعالیت بودند و برای سال ۱۴۰۲ که سال جاری مورد بررسی قرار می‌گیرند نیز ۲۶ هزار و ۸۱ شرکت نسبت به تسلیم اظهارنامه اشخاص حقوقی اقدام کردند.

* در اداره مبارزه با فرار مالیاتی اداره کل امور مالیاتی در سال جاری ۳۷ مورد اجرای تبصره ۱۸۱ داشتیم که ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کتمان درآمد حاصل شد و ۲۰۷ میلیارد تومان هم از فرار مالیاتی وصول شده است. همچنین ۲۶۴ هزار نفر اشخاص ثالث هم به عنوان فرار مالیاتی شناسایی شدند که مراودات مالی با ۳۷ پرونده شناسایی شده داشتند.

* سامانه سوت زنی یکی از اقدامات ویژه در این اداره بوده است. در این سامانه ۴ هزار و ۳۴۲ مورد در این سامانه اطلاعات برای ما ارسال شد که تا امروز ۳ هزار و ۴۳۲ بررسی شد و ۹۱۰ مورد در دستور کار و بررسی است. همچنین اشخاصی که در سامانه
سوت زنی قرار گرفته‌اند اجازه استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ را ندارند.

* در سال گذشته در موارد تأمین منابع ۹۹.۶ درصد مورد، یعنی باید ۴۳ هزار میلیارد وصول صورت می‌گرفت که ۴۲ هزار ۷۰۰ میلیارد تومان وصول انجام شد و ۶۰ درصد افزایش داشته است. ۱۲ هزار میلیارد به شهرداری‌ها پرداخت شد که ۴۰ درصد رشد داشت. در سال جاری نیز برنامه‌ریزی کردیم تا بودجه استان را محقق کنیم و براساس یک برنامه عملیاتی اقدامات مورد نیاز را انجام می‌دهیم و نگاه ما فشار بر اصناف و شرکت‌ها نیست.

 

گذار از مالیات ستانی سنتی به هوشمند

در بخش دیگری از این نشست مظاهر سعیدی، معاون حسابرسی مالیاتی اداره کل امور مالیاتی اصفهان هم چنددقیقه ای صحبت کرد. سعیدی در سخنان خود تاکید کرد که در مرحله گذار از یک سیستم مالیاتی سنتی به هوشمندسازی در این بخش هستیم و به سوی مالیات الکترونیک و آیتکس حرکت می‌کنیم که نقش سلیقه و سوابق در این مراحل کمرنگ می‌شود و به سمت داده محوری پیش می رود.

سعیدی گفت که اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان مالیات و بودجه استان را تأمین می‌کند و با تحقق این امر مزایای خوبی در سطح استان و کشور شاهد هستیم و شاید حتی بتوان گفت با محقق شدن بودجه استان و درآمدهای مالیاتی شاهد جاری شدن رودخانه زاینده رود در استان باشیم.

 

پریا پارسادوست

منبع
زاینده رود
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید