کد خبر:18221
پ
۱۹۶۸۱۱۳۱_۵۲۶میر

هیات امنا کاشیکاری محراب شبستان مسجد کازرونی اصفهان را تخریب کرد

بخش‌هایی از شبستان و کاشیکاری محراب شبستان مسجد کازرونی اصفهان صبح امروز تخریب شد.  بخش‌هایی از شبستان و کاشیکاری محراب شبستان  مسجد کازرونی اصفهان صبح امروز تخریب شد ، این در حالی است که میراث‌فرهنگی اصفهان گفته، هیات امنا مجوزی برای این هیچ گونه اقدامی در مسجد نداشته است. آن‌طور که اهالی محله عباس‌آباد و […]

بخش‌هایی از شبستان و کاشیکاری محراب شبستان مسجد کازرونی اصفهان صبح امروز تخریب شد.

 بخش‌هایی از شبستان و کاشیکاری محراب شبستان  مسجد کازرونی اصفهان صبح امروز تخریب شد ، این در حالی است که میراث‌فرهنگی اصفهان گفته، هیات امنا مجوزی برای این هیچ گونه اقدامی در مسجد نداشته است.

آن‌طور که اهالی محله عباس‌آباد و فعالان میراث فرهنگی گفته‌اند از صبح امروز درِ مسجد کازرونی به روی اهالی بسته و اعلام شد که این مکان تا اطلاع ثانوی به دلیل تعمیرات تعطیل است.

با شنیده شدن صدای  تخریب‌ها، اهالی محل، میراث فرهنگی اصفهان را در جریان این اقدامات قرار دادند و یگان حفاظت به همراه شهرداری منطقه یک در محل حاضر و وارد مسجد شدند.

یکی از اهالی خیابان عباس‌آباد گفت: چند کارگر صبح وارد مسجد کازرونی شدند و صدای تخریب  از داخل شبستان شنیده شد، اما ما هیچ دسترسی به داخل مسجد نداشتیم.

بهرام صدر افزود: تنها راهی که می‌شد از شرایط داخل باخبر بشویم و با عکس این اقدامات را مستند کنیم از طریق پشت‌بام یکی از همسایه‌ها بود که منزل نبودند.

به روایت این شاهد عینی ۳۰ نفر از اهالی محل پشت در مسجد تجمع کردند، اما در مسجد به روی اهالی باز نشد.

وی گفت: یگان حفاطت میراث فرهنگی و شهرداری پس از باخبر شدن در محل حاضر و توانستند وارد مسجد شوند، اما کاشیکاری محراب مسجد توسط کارگران تخریب شده است.

صدر گفت: هم اکنون عملیات تخریب از سوی یگان حفاظت متوقف شده و قرار است هیات امنا فردا به میراث‌فرهنگی مراجعه کنند.

سخنگوی اداره کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز گفت: شهرداری منطقه یک هفته گذشته به میراث فرهنگی اعلام کرد که بدون مجوز میراث و تصویب طرح هیات امنا هیچ گونه مجوز ساخت و سازی در این مسجد واجد ارزش صادر نمی‌کند.

شهرام امیری افزود: میراث فرهنگی هنوز در رابطه با طرح هیات امنا هیچ تصمیمی نگرفته و مجوزی صادر نکرده است.

او گفت: هیات امنا در زمان دکتر ایزدی (مدیر سابق میراث فرهنگی اصفهان) طرحی را به میراث ارائه کرده که هنوز تصویب نشده است.

او تاکید کرد: از این رو هر اتفاقی در مسجد افتاده دخل و تصرف هیات امنا محسوب می‌شود.

امیری افزود: شهرداری و میراث مجوزی برای هیچ‌گونه عملیات تخریبی یا ساخت و ساز نکرده است و اگر هم هیات امنا بدون مجوز این ۲ نهاد اقدام کند قاعدتا غیرقانونی و مورد پیگرد قانونی است.

مرداد ماه سال گذشته نیز هیات امنا اقدام به عملیات تخریب در مسجد کرد، اما با ورود میراث فرهنگی، این عملیات تخریب متوقف شد.

در آن زمان ۱۱ کارگر تحت بیمه مسوولیت یک کارفرما به مدت ۳۶۵ روز برای انجام کار در مسجد کازرونی به کار گرفته شدند که به گفته مقامات اداره کل میراث فرهنگی اصفهان این اقدام برای انجام عملیات ساختمانی وسیع و تخریب در این بنا بود.

هم اکنون، میراث‌فرهنگی عملیات تخریب را متوقف کرده و مسجد کازرونی به دلیل تخریب‌های صورت گرفته و امکان ادامه تحرکات هیات امنا به روی نمازگزارن بسته است.

در ماه‌های گذشته، برخی فعالان و کارشناسان میراث فرهنگی ابراز نگرانی کردند که اداره کل میراث فرهنگی اصفهان با طرح ارائه شده از سوی هیات امنای مسجد کازرونی موافقت کرده و به نوسازی شبستان این مسجد چراغ سبز نشان داده است، اما مدیر اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی در واکنش به این خبر اعلام کرد: با توجه به بروز برخی نگرانی‌های دوستداران فرهیخته میراث فرهنگی اصفهان درخصوص وضعیت مسجد کازرونی و با توجه به هماهنگی انجام شده با همکارانم در حوزه میراث فرهنگی اداره کل، هرگونه نوسازی و بهسازی و حتی مرمت این مسجد پس از ارائه و بررسی طرح و اظهار نظر این اداره کل امکان پذیراست.

مسجد کازرونی یکی از مساجد معاصر اصفهان در محله عباس آباد است که به دست علی اکبر کازرونی بنا شد. این مسجد وقف نیست و در تملک خانواده کازرونی قرار دارد.

معماری دوره گذار و حفظ تداوم معماری گذشته در مسجد کازرونی، چرخش هنرمندانه شبستان این مسجد رو به قبله و همچنین آثار کاشی‌کاری و خطاطی آن به خط نستعلیق از ویژگی‌های بارز این اثر تاریخی است.

همچنین این مسجد بخشی از خاطره جمعی مردم اصفهان را در خود محفوظ دارد و افرادی که نماز در محراب این مسجد اقامه کرده اند افرادی، چون حاج‌آقا رحیم ارباب استاد علم فقه، حاج میرزا علی آقای شیرازی از عرفای بزرگ ایران و مرحوم حاج شیخ حسن نجف‌آبادی از علمای بزرگ بوده اند.

همه این ویژگی‌ها موجب شده تا به عقیده کارشناسان این اثر واجد ارزش تاریخی و ثبت در فهرست آثار ملی باشد.

 

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید