کد خبر:24842
پ
۱۷۱۵۵۵۰۲۰

هرند و خوانسار دارای بیشترین پیشرفت سرشماری کشاورزی در اصفهان هستند

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان گفت: شهرستان‌های هرند و خوانسار به ترتیب با ۹۳ و ۷۵ درصد دارای بیشترین پیشرفت در اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان هستند. سرشماری عمومی کشاورزی در استان اصفهان همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان امسال آغاز شد و تا ۲۶ آذر جاری ادامه دارد؛ […]

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان گفت: شهرستان‌های هرند و خوانسار به ترتیب با ۹۳ و ۷۵ درصد دارای بیشترین پیشرفت در اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی استان هستند.

سرشماری عمومی کشاورزی در استان اصفهان همزمان با سراسر کشور از ۱۲ آبان امسال آغاز شد و تا ۲۶ آذر جاری ادامه دارد؛ این سرشماری در بخش‌های مختلف کشاورزی مانند زراعت، باغداری، دامداری، تولیدات گلخانه‌ای، زنبورداری و پرورش آبزیان، کرم ابریشم و طیور سنتی صورت می‌گیرد.

سیدعلی قرشی روز یکشنبه افزود: اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان اصفهان تاکنون بطور میانگین حدود ۵۰ درصد نسبت به حد مورد انتظار پیشرفت داشته است.

وی، کمترین میزان پیشرفت طرح سرشماری کشاورزی استان تا امروز را مربوط به نجف‌آباد و لنجان به ترتیب با ۳۲ و ۳۶ درصد اعلام و اظهار کرد: تحقیقات و برآوردهای اولیه نشان می‌دهد کاهش تعداد بهره‌برداران بخش کشاورزی بدلایلی مانند خشکسالی، کمبود منابع آبی و مهاجرت از علل کاهش میزان پیشرفت طرح مذکور در برخی شهرستان‌هاست.

قرشی، میزان پیشرفت اجرای طرح سرشماری کشاورزی در شهرستان اصفهان را نیز۴۳ درصد اعلام و اضافه کرد: بیشتر دهیاری‌های استان تاکنون همکاری خوبی در اجرای سرشماری داشتند که نشان‌دهنده سطح آگاهی آنها از فواید این طرح برای آبادانی روستاهاست.

وی با اشاره به فعالیت ۲۷۱ مامور سرشماری شامل ۲۴۶ مامور میدانی و ۲۵ مامور تلفنی در اجرای طرح سرشماری کشاورزی استان اصفهان گفت: ۷۹ کارشناس فنی اجرایی و ۲۸ معاون فنی و آموزشی نیز در اجرای این طرح فعالیت دارند.

قائم مقام مدیر اجرای سرشماری عمومی کشاورزی استان اصفهان، برخی از مشکلات موجود در این طرح را ریزش نیروهای انسانی و حوزه‌بندی شهرستان‌ها دانست و گفت: برخی از نیروهای انسانی بدلایلی مانند مدت زمان اجرای طرح از کار خود انصراف دادند و همین امر ما را ناچار به جایگزین کردن نیروهای جدید کرد.

قرشی به سفر هفته گذشته رییس مرکز آمار ایران به استان اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: در این سفر مسائل و مشکلات اجرایی طرح سرشماری کشاورزی مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: آسیب شناسی طرح سرشماری کشاورزی امسال با توجه به اینکه سرشماری نفوس و مسکن کشور در سال ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد، از اهمیت زیادی برخوردارست تا نقاط ضعف موجود شناسایی و راهکارهای رفع آن ارائه شود.

قرشی با تاکید بر اهمیت نتایج سرشماری کشاورزی در برنامه‌ریزی و سیاستگذاری کشور بویژه در بخش امنیت غذایی، تصریح کرد: اطلاعات این سرشماری بر اساس قانون، بطور محرمانه حفظ می‌شود و جای نگرانی برای مردم و بهره‌برداران بخش‌های مختلف کشاورزی درباره احتمال تاثیر آن بر مسائلی مانند مالیات و تخصیص یارانه ندارد.

شهرستان هرند در ۷۵ کیلومتری شرق و خوانسار در ۱۶۰ کیلومتری غرب اصفهان واقع است.

طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یک‌بار است؛ این سرشماری به تولید بهنگام داده‌ها برای برنامه‌ریزان و همچنین توسعه و آبادانی کشور کمک می‌کند.

اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی(معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب می‌شود.

شرایط متنوع آب و هوایی این استان، استعداد تولید انواع محصولات را دارد به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی قابل‌ کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سال‌های نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حُبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد.

تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تُن و مجموع اراضی باغی استان حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای این خطه در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تُن برآورد می‌شود.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید