مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری این استان در پاییز امسال به ۷.۱ درصد رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
نرخ بیکاری به نسبت «تعداد افراد بیکار در یک رده سنی مشخص» به «کل افراد آماده به کار در آن رده سنی» اطلاق می شود.
روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان روز شنبه به نقل از رضا برزوئیان اعلام کرد: این آمار نسبت به فصل تابستان هم کاهش پیدا کرده است.
وی با تشریح شاخصهای بازار کار استان اصفهان ادامه داد: بیشترین سهم شاغلان استان در سال ۱۴۰۳، متعلق به بخش خدمات و پس از آن بخش صنعت بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان اظهار داشت: همچنین تعداد بیمهشدگان اصلی، اجباری و تبعی تحت پوشش اداره کل تامین اجتماعی استان در پاییز سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش روبرو بوده است.
وی اضافه کرد: کاهش نرخ مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ نیز موردی است که باید مورد واکاوی قرار گیرد و میتواند عوامل مختلفی در آن دخیل باشند.
برزوئیان خاطرنشان کرد: افزایش سطح درآمد جمعیت فعال با حمایت همهجانبه از کارفرمایان، کاهش نرخ تورم در استان در مقایسه با میانگین کشوری، توجه و اهتمام ویژه به کاهش نرخ بیکاری در بین جوانان ۲۴ – ۱۵ سال و تسهیلگری فرایند تولید و توسعه واحدهای اقتصادی بعد از اجرای قانون تسهیل در صدور مجوز کسبوکارها از مهمترین راهکارهای افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در استان محسوب میشود.
وی بیان کرد: همچنین توجه به توسعه هوش مصنوعی و زیرساختهای آن بهعنوان جایگزین نیروی کار، کاهش ناترازی در حوزه آموزش عالی و نیاز بازار کار، کاهش ناترازی در حوزه آموزش فنی و حرفهای و نیاز بازار، رصد بازار کار بهمنظور اتخاذ تصمیمات مبتنی بر نیازهای بازار کار از دیگر راهکارهای افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در استان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان با بیان اینکه سامانه جستجوی شغل در این استان فعال است افزود: این سامانه با هدف کاهش هزینه های جستجوی شغل، بهبود و انسجام در عملکرد کاریابی ها و در نهایت افزایش اشتغال، راه اندازی شده است.
وی اظهار داشت: کارفرمایانی که نیاز به نیروی کار دارند می توانند با ثبت نام از طریق این سامانه، درخواست خود را برای اخذ نیروی کار، اعلام کنند.
برزوئیان ادامه داد: تمامی کاریابی های داخلی به دستور دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی، ملزم به ثبت اطلاعات عملکرد خود در سامانه هستند، این سامانه می تواند جامعه بزرگتری از کارفرمایان و کارجویان را به یکدیگر متصل کند و در نتیجه کارفرمایان و کارجویان گزینه های انتخابی بیشتری در اختیار خواهند داشت.
استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد.
حدود ۸۸ درصد از جمعیت اصفهان، شهرنشین و ۱۲ درصد روستانشین هستند و این خطه با بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی یکی از صنعتیترین استانهای کشور بشمار میآید. از طرفی اصفهان یکی از قُطبهای صنعت گردشگری و فناوری و تولید محصولات کشاورزی و دامی کشور است.