کد خبر:25291
پ
۱۷۱۵۶۲۰۳۳

مصرف بهینه، تنها راهکار عبور از بحران گاز در اصفهان

در حالی که ورود موج سرما روزهای سردی را در کشور و استان رقم زده و موجب افزایش مصرف و ایجاد چالش ناترازی انرژی و کاهش سهمیه و قطع گاز صنابع فولادی استان شده است؛ مسوولان بهترین و کوتاه‌ترین راه عبور از این شرایط پُرچالش را صرفه‌جویی در مصرف گاز می‌دانند. تصویر زیر نقشه کشور […]

در حالی که ورود موج سرما روزهای سردی را در کشور و استان رقم زده و موجب افزایش مصرف و ایجاد چالش ناترازی انرژی و کاهش سهمیه و قطع گاز صنابع فولادی استان شده است؛ مسوولان بهترین و کوتاه‌ترین راه عبور از این شرایط پُرچالش را صرفه‌جویی در مصرف گاز می‌دانند.

تصویر زیر نقشه کشور و پیشبینی‌های هواشناسی در خصوص ورود موج سرما به کشور و استان اصفهان در هفته جاری است، در شرایطی که دمای هوا در مناطقی از سیبری روسیه به منفی ۲۰ درجه رسیده، پیش بینی می‌شود بر اثر موج سرمای ورودی به کشورمان در روزهای آینده دمای برخی مناطق ایران تا منفی ۱۶ درجه کاهش یابد و میزان کاهش دما در مناطق مرکزی استان اصفهان به حدود ۹ درجه برسد.

رییس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: پیش بینی می‌شود بیشتر مناطق استان در هفته جاری با کاهش دما و افزایش باد همراه با بارش پراکنده مواجه خواهد شوند.

لیلا امینی ادامه داد، روند کاهش دما بصورت ثابت برای روزهای پیش رو در این هفته پیش بینی می شود.

وی اظهار داشت: با ورود سامانه ناپایدار جوی از شمال غرب به استان، رشد ابر و وزش باد به‌نسبت شدید در مناطق غربی استان آغاز شده و پیش بینی می‌شود که این سامانه تا پایان روز یکشنبه در استان فعال باشد.

وی اضافه کرد: روند کاهش دما، افزایش مصرف گاز را در پی خواهد داشت و برنامه ریزی برای مدیریت مصرف انرژی در این روزهای سرد می تواند راهگشای حل مشکل ناترازی باشد.

 

مصرف بهینه، تنها راهکار عبور از بحران گاز در اصفهان

 

گزارش ها نشان می دهد ورود سرمای هوا به کشور و استان، مصرف گاز و حتی برق را بصورت فزاینده‌ای افزایش داده است بطوریکه پیش بینی می شود مصرف گاز استان امسال بسیار بیشتر از ۲۱ میلیارد متر مکعب در سال قبل شود.

 

۲۲.۵ درصد مصرف گاز استان مربوط به بخش های خانگی، اداری و تجاری است

مدیرعامل و نایب رییس هیئت مدیره شرکت گاز استان اصفهان در این پیوند به ایرنا گفت: ۲۲.۵ درصد مصرف گاز استان مربوط به بخش های خانگی، اداری و تجاری است و صرفه جویی در این بخش‌ها می تواند به رفع ناترازی گازی کشور کمک کند.

ابوالقاسم عسکری ادامه داد: با توجه به آنکه تولید گاز در استان صورت نمی گیرد شرکت های گاز استانی مانند شرکت گاز استان اصفهان فقط گاز تحویل شده به استان را مطابق تقسیم بندی ابلاغی توزیع نموده و امکان ذخیره سازی ندارند.

وی یادآور شد: سهم گاز صنایع کشور توسط کارگروهی به محوریت وزارت صمت تعیین و برای بررسی تراز و اجرا به شرکت ملی گاز ابلاغ می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: سهم گاز نیروگاه ها و نوع سوخت تحویلی به آن ها نیز توسط کارگروهی با محوریت وزارت نیرو تعیین و برای اجرا به وزارت نفت و شرکت ملی گاز ابلاغ می شود.

عسکری اظهار داشت: افزایش مصرف گاز بیش از مقدار تعیین شده می تواند باعث فروپاشی شبکه گاز کشور و قطع گاز در بخش خانگی استان‌های انتهای خط گردد.

مدیرعامل شرکت گاز استان از مشترکان خواست که در چند روز آینده که سرمای هوا ادامه دارد با انجام چند اقدام ساده نظیر پوشیدن لباس گرم در منزل، پوشاندن دریچه های کولر و درز پنجره ها، نصب پرده ضخیم و…. در مصرف گاز صرفه جویی و به بهره مندی سایر هموطنان از گاز کمک کنند.

وی، خاطرنشان کرد: مشترکان می‌توانند با نگه‌داشتن دمای منازل و محل کار خود در دمای مطلوب ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد، نقش مهمی در صرفه‌جویی و استمرار گازرسانی به نقاط سردسیر کشور ایفا کنند.

عسکری تصریح کرد: هر اندازه صرفه‌جویی از سوی مردم انجام و دمای منازل در حد دمای رفاه (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد) کنترل شود به همان میزان به پایداری شبکه گاز کمک می شود و از افت فشار گاز در مناطق سردسیر جلوگیری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان خاطرنشان کرد: اصفهان پس از تهران، جایگاه دوم توزیع‌ گاز در سطح کشور را دارد و افزون بر ۹۹.۵ درصد جمعیت آن از گاز طبیعی بهره‌مند هستند، بطوریکه گازرسانی به تمامی شهرهای این استان و ۹۹.۰۸ درصد از روستاها انجام شده است.

 

مصرف بهینه، تنها راهکار عبور از بحران گاز در اصفهان

 

مدیریت بهینه مصرف گاز، اولویت مدیریت استان است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهـان نیز در این پیوندبه ایرنا گفت: زمستان امسال مدیریت بهینه مصرف گاز از اولویت‌های مهم مدیریت استان است و ناترازی قابل پیش بینی مصرف گاز در روزهای سرد سال، تنها با مدیریت مصرف در همه بخش‌ها بویژه بخش های خانگی و صنعتی قابل کنترل است.

محمود حقیقت سرشت ادامه داد: بطور معمول در فصل زمستان در بخش تقاضای گاز و پیک مصرف با ناترازی مواجهیم در حالی که برای مدیریت انرژی باید زودتر و در فصل گرم چاره‌اندیشی‌ شود.

وی اظهار داشت: با صدور بخشنامه و دستورالعمل لحظه‌ای نمی‌توان مدیریت مصرف را اصلاح کرد و باید از هم اکنون برای ماه‌های سرد پیش رو برنامه‌ریزی کرد.

وی اضافه کرد: با توجه بــه ناترازی حوزه انرژی بخصوص بـرق و گاز که این ۲ حوزه بر یکدیگر تاثیر گذارند، مدیریت تولید و مصرف ضروریست و در این زمینه طرح احداث شـهرک خورشیدی در دستور کار مدیریت استان قرار دارد که می‌تواند ظرفیت تولید برق استان را افزایش دهد و فشار ناترازی ها را کمتر کند.

حقیقت سرشت یادآور شد: از ســوی دیگر صنایع استان نیز انتظار دارند در بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها، هنگام ناترازی و نوسانات برق و گاز، ثبات رعایت شود تا آنها نیز بتوانند با برنامه‌ریزی کمترین میزان کاهش تولید را داشته باشند.

معاون استاندار اصفهـان اضافه کرد: برای مدیریت مصرف باید فهرســت مصارف صنایع را در اختیار متولیان قرار داد و لازم است در این زمینه هم‌افزایی نیز صورت بگیرد.

 

مصرف بهینه، تنها راهکار عبور از بحران گاز در اصفهان

 

انتخاب با خودمان است

بهرحال انتخاب با خودمان است که در این روزهای سرد با استفاده بهتر از گاز و صرفه جویی، زمینه استفاده از این نعمت خدادادی را برای هم‌نوعانمان فراهم کنیم و با کمک هم، یک تجربه موفق در همدلی اجتماعی برای حل چالش ناترازی انرژی بویژه در مصرف گاز را رقم بزنیم و یا با مصرف زیاد گاز و حامل ‌های انرژی تنها به تداوم ناترازی ها دامن بزنیم.

بی‌تردید در این چند روز نمی‌توان اجاق گازها را خاموش کرد و یا هیچ بخاری را روشن نکرد، همان‌طور که نمی‌شود اصلاً وسایل گرمایشی نداشت، اما می‌شود با پوشیدن لباس گرم و مصرف متعادل گاز در منزل و محل کار، دمای این مکان ها را بیش از دمای آسایش که ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد است بالا نبرد و کانال کولر و درزهای در و پنجره ها را بست و اجاق و سماور چای را بیهوده روشن نگذاشت.

می‌توانیم دمای بخاری را کم کنیم و اتاق های خالی را گرم نکنیم یا از شست‌وشو و استحمام غیرضروری خودداری ورزیم و خیلی کارهای دیگر که می‌تواند کشور و استان را از بحران ناترازی انرژی گازی نجات دهد را سرلوحه خود قرار دهیم.

 

مصرف بهینه، تنها راهکار عبور از بحران گاز در اصفهان

 

اصفهان پس از تهران، جایگاه دوم توزیع‌ گاز در سطح کشور را دارد و افزون بر ۹۹.۵ درصد جمعیت آن از گاز طبیعی بهره‌مند هستند و گازرسانی به تمامی شهرهای این استان و ۹۹.۰۸ درصد از روستاهای آن انجام شده است.

کارشناسان بر این باورند، محدودیت های گازی صنایع، زیان های هنگفتی به مجموعه های صنعتی استان که میزان سودهی آن ‌ها سالانه بیش از یک میلیارد دلار است وارد می کند و در صورت صرفه جویی در بخش خانگی می توان بخش عمده ای از مصارف گازی بخش صنعت را تامین کرد.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید