کد خبر:22035
پ
۷۹۳۸۹
در گفت و گو با بازار مطرح شد؛

مصارف و تعهدات وزارت نیرو با آورده زاینده رود مطابقت ندارد| کشاورزی اصفهان در خطر جدی

نماینده اصفهان در مجلس بابیان اینکه بسیاری از مسائل اقتصادی و کشاورزی استان با خشکی زاینده رود ارتباط دارد، گفت:در سالهای گذشته،مصارف و تعهدات وزارت نیرو با آورده زاینده رود مطابقت نداشته است. حامد یزدیان در گفت و گو با خبرنگار بازار، با اشاره به اینکه مباحث آب یکی از چالش های جدی کشور است […]

نماینده اصفهان در مجلس بابیان اینکه بسیاری از مسائل اقتصادی و کشاورزی استان با خشکی زاینده رود ارتباط دارد، گفت:در سالهای گذشته،مصارف و تعهدات وزارت نیرو با آورده زاینده رود مطابقت نداشته است.

حامد یزدیان در گفت و گو با خبرنگار بازار، با اشاره به اینکه مباحث آب یکی از چالش های جدی کشور است و مباحث محیط زیست، منابع طبیعی، حوزه کشاورزی و امنیت غذایی را تحت شعاع خود قرار می دهد، اظهار کرد: موضوع خشکی زاینده رود در کشور و فلات مرکزی ایران در جمع های مختلف مردمی نیز مطرح است؛ در راستای رفع مشکلات آبی استان اقدامات خوبی انجام شده اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم.

وی با بیان اینکه همه مسئولان باید درباره مسائل حوضه آبریز زاینده رود بالاتفاق عمل کنند و از نگاه تک بعدی بپرهیزند، افزود: نماینگان اصفهان هم صدا شده اند تا مسائل مهم اصفهان به ویژه موضوعات آبی را در اولویت اول قرار دهند و امیدواریم این مشکلات اساسی اصفهان پس از سالها رفع شود.

نماینده اصفهان در مجلس ادامه داد: با توجه به دغدغه ای که سالهاست در زمینه آب و زاینده رود داریم، امیدوارم با همیاری دیگر نمایندگان اصفهان و با حضور در کمیسیون کشاورزی، سیاست گذاریه ای لازم را در خصوص آب، کشاورزی، محیط زیست ومنابع طبیعی پیگیری کنیم.

 

زاینده رود به جای رودخانه دائمی به کانال آب مبدل شده است

وی ادامه داد: متاسفانه جدای از موضوع تغییر اقلیم، با اشتباهاتی موجب شده تا زاینده رود دائمی فلات مرکزی ایران اکنون تنها یک کانال انتقال آب باقی بماند که مدت اندکی در سال آب در آن جریان دارد.

نماینده اصفهان در مجلس با بیان اینکه در سال آبی گذشته حدود یک‌ هزار و ۲۵۰ میلی‌متر در سرشاخه‌ها بارندگی وجود داشته است، بیان کرد: باید بررسی کنیم که آیا خشکی زاینده رود به علت کاهش بارش ها رخ داده است و یا موارد دیگر در آن تاثیرگذار بوده است؟!

وی با بیان اینکه مصارف و تعهدات وزارت نیرو با آب موجود در حوضه زاینده رود مطابقت نداشته است، تصریح کرد: به طور مثال در سالهای نرمال که زاینده رود حدود یک میلیارد مترمکعب آب داشته است، دو برابر این میزان تعهدات وزارت نیرو بوده است، این مسائل اقتصاد استان رد زمینه های مختلف به ویژه کشاورزی و دامداری را تحت الشعاع قرار داده است آن هم در شرایطی که اصفهان جزو تامین کنندگان نخست محصولات کشاورزی و دامداری کشور است.

 

بیان اعداد حجم آب مصرفی راهکاری برای احیای زاینده‌ رود نیست

یزدیان با بیان اینکه حقابه حقابه داران شرق اصفهان دارای اسناد قدیمی است و برخی کشاورزان نیز بعد از قانون توزیع عادلانه آب از آن برخوردار شدند، ابراز کرد: گرچه صرفه جویی درمصرف آب ضروری است و بخشی از فرهنگ ایرانی اسلامی را شامل می شود اما بیان اعداد مربوط به حجم آب مصرفی راهکاری برای احیای زاینده‌ رود نیست.

وی شاره به اینکه ما در حکمرانی آب دچار اختلال هستیم، گفت: نگاه به موضوع آب لزوما فنی و مهندسی نیست و بخشی از آن به موارد اجتماعی، حقوقی و حکمرانی برمی‌گردد درسالهای گذشته حقوق مالکیت آب در نظر گرفته نشده است، آب شرب و محیط زیست در رده اول تامین حق آبه قرار دارد اما به این موضوع بها داده نشده است.

نماینده اصفهان در مجلس تاکید کرد: از تمام کشاورزان و صاحب نظران در خواست دارم که در هر یک از موارد حوزه آب که مهارت، علم، تجربه و یا تخصصی دارند آنها را در راستای نگاشتن قوانین و یا تدوین در بحث نظارت و همچنین در خصوص عملکرد وزارت خانه های نیرو و جهاد کشاورزی با ما در میان بگذارند.

منبع
بازار
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید