کد خبر:26247
پ
۱۷۱۵۹۰۸۱۱
رییس میراث فرهنگی لنجان:

فولادشهر اصفهان، راوی چهره معاصر شهرسازی ایران است

رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: فولادشهر به‌عنوان نمونه‌ای موفق از شهرسازی معاصر ایران، روایت‌هایی از پیشینه معماری تاریخی کشور در قالب چهره‌ای جدید دارد که باید آنها را برای نسل امروز بازگو کرد. فولادشهر یکی از شهرهای مدرن و جدید ایران و از توابع شهرستان لنجان در جنوب غربی اصفهان است […]

رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: فولادشهر به‌عنوان نمونه‌ای موفق از شهرسازی معاصر ایران، روایت‌هایی از پیشینه معماری تاریخی کشور در قالب چهره‌ای جدید دارد که باید آنها را برای نسل امروز بازگو کرد.

فولادشهر یکی از شهرهای مدرن و جدید ایران و از توابع شهرستان لنجان در جنوب غربی اصفهان است که در نزدیکی مجموعه صنعتی ذوب آهن قرار دارد و اقداماتی به‌منظور معرفی شدن آن به‌عنوان میراث مدرن ایران و اصفهان در موسسه بین‌المللی «دوکومومو» صورت گرفته است.

احمد فتحی روز دوشنبه افزود: فولادشهر یکی از نمونه های بارز میراث معماری و شهرسازی معاصر ایران بوده که در واقع بیانگر تداوم معماری گذشته کشورمان در عجین شدن با دوران مدرن است از این رو لزوم شناخت آن برای نسل امروز بیش از پیش احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: مساجد، خیابان‌ها، محله‌ها، خانه‌ها و کودکستان‌های این شهر هر یک روایتگر بخشی از هویت معماری تاریخی ایران در قالب چهره ای جدید هستند که تبیین و شناخت آن پیش زمینه هویت‌مندی و افزایش حس تعلق شهروندان و مخاطبان است.

فتحی افزود: مسجد جامع فولادشهر به سبب دارا بودن ویژگی‌های معماری معاصر یکی از بناهایی است که درصدد تهیه پرونده ثبت ملی آن هستیم تا پس از بررسی و تایید در فهرست آثار ملی ایران قرار گیرد.

رییس اداره میراث‌ فرهنگی لنجان خاطرنشان کرد: کارشناسان نهاد بین‌المللی «دوکومومو» در ایران سال‌های گذشته از فولادشهر بازدید کردند و این شهر را با توجه به اصول شهرسازی و معماری مدرن آن واجد ارزش و دارای ظرفیت برای قرارگیری در فهرست «شهرهای با معماری مدرن جهان» دانستند که تحقق آن نیازمند مستندنگاری است.

دوکومومو نهادی بین‌المللی است که به مستندنگاری و حفاظت از آثار معماری مدرن و معاصر جهان می‌پردازد.

 

فولادشهر اصفهان، راوی چهره معاصر شهرسازی ایران است

فتحی گفت: اداره میراث فرهنگی لنجان با همکاری بخشداری، شهرداری و شورای اسلامی فولادشهر، شرکت ذوب آهن، دانشگاه هنر اصفهان و شرکت عمران فولادشهر قصد دارد در قالب برگزاری سلسله نشست‌های «فولادشهر خوانی» به معرفی ظرفیت‌های این میراث معاصر بپردازد.

وی با بیان اینکه نخستین نشست «فولادشهر خوانی» روز ۲۰ دی جاری برگزار می‌شود، افزود: صاحبنظران در این نشست به معرفی جایگاه ارزش های معماری و شهرسازی فولادشهر می پردازند و در حاشیه آن نمایشگاهی از عکس‌های آرشیوی مربوط به شکل‌گیری هسته اولیه فولادشهر توسط شرکت ذوب آهن اصفهان در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد.

فتحی همچنین اظهار کرد: زمانی که از میراث فرهنگی صحبت می شود اغلب بناهایی که با مصالح و روش‌های سنتی ساخته شده اند و معمولا قدمتی بیش از یکصد سال دارند در ذهن متصور می شوند و بناهای ساخته شده با اسکلت فلزی و بتنی از دید عامه مردم در این گروه قرار نمی‌گیرند.

وی تصریح کرد: ارزش‌های تاریخی فرهنگی این گروه از بناها در ایران تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است درحالی که برخی از این آثار جزو مفاخر معماری و شهرسازی محسوب می‌شوند و نهادهای بین‌المللی مانند دوکومومو نیز به‌منظور شناسایی و معرفی این آثار بوجود آمده اند.

 شهرسازی و معماری فولادشهر توسط مهندسان ایرانی و اروپایی از دهه ۱۳۴۰ انجام شده و دسترسی‌های محلی، فضای سبز و معماری ساختمان های مسکونی آن بر اساس شاخص های معماری مدرن است.

به گفته کارشناسان، سکونت شهروندان از اقوام مختلف ظرفیت مناسبی برای توسعه گردشگری فرهنگی در این منطقه ایجاد کرده است به‌طوری‌که به فولادشهر «رنگین کمان اقوام» نیز گفته می شود.

شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبادران و فولادشهر است.

فولادشهر حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید