فراخوان مسابقه تحلیل اطلاعات کیفیت هوا در شهر اصفهان منتشر شد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به برگزاری مسابقه تحلیل اطلاعات کیفیت هوا در این کلانشهر گفت: این معاونت به مناسبت روز هوای پاک مسابقه تحلیل آماری و دادهکاوی روی دادههای کیفیت هوای اصفهان را برگزار میکند.
سعید ساکت افزود: با توجه به روند افزایشی آلایندهها در شهر اصفهان طی چند سال اخیر و عوارض نامطلوب این آلایندهها بر سلامتی شهروندان، معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان بهمناسبت رویداد ۳۳ روزه «قصه آدم و هوا» اقدام به برگزاری مسابقه تحلیل آماری و داده کاوی روی دادههای شش سال کیفیت هوای اصفهان و بهطور ویژه بررسی روی آلاینده ازن کرده است.
وی گفت: بررسی روند تغییرات آلاینده ازن طی سالهای اخیر نشان میدهد که در اواخر دهه ۱۳۹۰ یعنی سالهای ۹۹،۹۸ به ترتیب ۱۱ و یک روز بسیار ناسالم و در سالهای ۱۴۰۲،۱۴۰۱،۱۴۰۰ به ترتیب ۱۲،۲۱،۲۴ روز بسیار ناسالم بهلحاظ آلاینده ازن در شهر اصفهان ثبت شده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با بیان اینکه طی سالهای اخیر، آلاینده شاخص شهر اصفهان در بیشتر موارد، ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون بوده است، از اینرو روند افزایشی تعداد روزهای نامطلوب بهلحاظ آلاینده ازن موجب شد تا به شکل خاص و ویژه به بررسی روند تغییرات و عوامل انتشار و افزایش غلظت ازن پرداخته شود، ادامه داد: مطالعه آماری ارتباط بین غلظت ازن و آلایندههای مؤثر بر آن با وضعیت جوی کمک شایانی به پیشبینی رفتار ازن و بهتبع آن اقدامات لازم در راستای بهبود کیفیت هوا از منظر این آلاینده خواهد کرد.
ساکت گفت: با توجه به تأثیر پارامترهای مختلف از جمله عوامل جوی همچون دما، فشار هوا، سرعت و جهت باد، همچنین میزان تابش نور خورشید و پایداری جو بر غلظت ازن و پیش سازهای آن انتظار میرود، محققان ارتباط و وجود همبستگی بین موارد مؤثر بر تولید ازن با دادههای کیفیت هوا را بهخوبی و با دقت لازم بررسی کنند و یافتهها یا راهکار مناسب را عنوان کنند.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با بیان اینکه پیچیدگی مسئله کیفیت هوا لازم میدارد تا حد امکان توان نخبگان علمی از یک سو و امکانات اجرایی موجود در نهادهای عمومی و دولتی از سوی دیگر، به کار گرفته شود تا بتوان چهارچوبی برای بهبود شرایط بنا نهاد و امروزه لزوم ایجاد چنین ارتباط و تعاملی بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است، اظهار کرد: این مسابقه تنها یک رویداد منفرد نخواهد بود و آغاز ارتباطی مستحکمتر با مراکز علمی در قالب فعالیتهای نوین در آینده دور و نزدیک است.
ساکت تصریح کرد: محورهای ویژه این دوره از مسابقات، بررسی الگوی تغییرات ساعتی آلاینده ازن متناسب با تغییرات دما و تششع در بازه زمانی پنج ساله، بررسی تغییرات ازن متناسب با الگوی وزش باد در شهر اصفهان طی ۵ سال، بررسی تأثیر غلظت اکسیدهای نیتروژن در افزایش و کاهش غلظت ازن، بررسی تغییرات ۵ ساله آلاینده ذرات معلق و ارتباط آن با دادههای هواشناسی (سرعت و جهت باد) است.
وی مهلت ارسال آثار برای شرکت در مسابقه تحلیل اطلاعات آلودگی هوا در شهر اصفهان را تا پنجم دی ۱۴۰۳ اعلام کرد و گفت: نحوه ارسال آثار از طریق نشانی اینترنتی http://aqmisfahan@gmail.com یا مراجعه به مرکز پایش کیفیت هوا است.