رئیس دانشگاه آزاد واحد تیران و کرون با اشاره به ضرورت حکمرانی در فضای مجازی گفت: روش فیلترینگ راهکاری موفق در نگاه کلان نبوده است.
فرهاد مصری نژاد اظهار کرد: اخیراً و پس از رفع فیلترینگ واتساپ و گوگل پلی بحثهای مهمی در خصوص فیلترینگ در فضای رسانه مطرح شده است، اظهار کرد: مسئله فیلترینگ در اصل به صیانت از افکار عمومی جامعه مربوط میشود. در سالهای اخیر، فضای مجازی به یک فضای رها شده تبدیل شده که نیاز به مدیریت دارد. اما این مدیریت لزوماً به معنای فیلترینگ نیست.
وی افزود: هیچ دستورالعمل یا سیاستی برای حکمرانی فضای مجازی وجود ندارد و این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها به این موضوع اشاره کردهاند.
دکتری تخصصی مهندسی مخابرات ادامه داد: مسئله حکمرانی در فضای مجازی باید مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد و پس از تدوین و ابلاغ سیاستها، ممکن است محدودیتهایی در شرایط خاص اعمال شود.
این کارشناس فضای مجازی به بحرانهای اجتماعی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: فضای مجازی مهمترین عامل مؤثر در این بحرانها بوده است. روش فیلترینگ به عنوان یک راهکار موفق در نگاه کلان نبوده و دسترسی به فیلترشکنها باعث ایجاد فاصلهای بین افراد مقید به قوانین و کسانی که از این قوانین پیروی نمیکنند، شده است.
وی همچنین به تقسیم افکار عمومی جامعه به دو دسته اشاره کرد: افرادی که در فضاهای رسانهای داخلی حضور دارند و افرادی که از فیلترشکن استفاده میکنند و در فضاهای رسانهای بینالمللی فعال هستند. این افراد بیشتر تلاش میکنند خبرسازی به ضرر نظام جمهوری اسلامی داشته باشند.
مصری نژاد گفت: برای آینده کشور، لازم است که در فضای رسانه از تکنولوژی و هوش مصنوعی استفاده کنیم. اگر نگاه ما صرفاً مقابله و مخالفت باشد، ممکن است در آینده نتوانیم این فضا را کنترل کنیم. تدوین مقررات حکمرانی و ملی شدن اینترنت میتواند به ما در مواجهه با دشمنان کمک کند.