کد خبر:23232
پ
ilna-wcqwf

ریسباف به اولین مرکز همگرایی صنایع‌دستی تبدیل می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری‌وصنایع دستی استان اصفهان از صدور سند تک‌برگ کارخانه ریسباف به نام میراث فرهنگی خبر داد و گفت: کارشناسی اولیه برای واگذاری آماده شده و قرار است ریسباف تحت نظر یونسکو به اولین مرکز همگرایی صنایع‌دستی تبدیل شود. امیر کرم‌زاده در آیین پاسداشت ثبت بین‌المللی جغرافیایی هنر ” قلم‌زنی ” اظهار داشت: اصفهان […]

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری‌وصنایع دستی استان اصفهان از صدور سند تک‌برگ کارخانه ریسباف به نام میراث فرهنگی خبر داد و گفت: کارشناسی اولیه برای واگذاری آماده شده و قرار است ریسباف تحت نظر یونسکو به اولین مرکز همگرایی صنایع‌دستی تبدیل شود.

امیر کرم‌زاده در آیین پاسداشت ثبت بین‌المللی جغرافیایی هنر ” قلم‌زنی ” اظهار داشت: اصفهان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی پیش‌رو است و اگر در حفاظت از بافت‌ها و ابنیه تاریخی، توسعه و ترویج صنایع دستی خوب عمل کنیم، یعنی کل کشور خوب عمل کرده است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان بیشترین هنرمند فعال در صنایع دستی را دارد و ۶۸ هزار نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند، افزود: ما در سطح استان اصفهان چهار هزار ۶۰۰ کارگاه صنایع دستی فعال داریم و از مجموع ۶۰۰ رشته صنایع دستی موجود در جهان، ۱۹۳ رشته در اصفهان موجود است و این مهم اهمیت زیادی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خاطرنشان کرد: اصفهان در صنایع دستی رتبه اول کشور را دارد و امیدواریم که این رتبه با حمایت مدیریت استان و مجلس شورای اسلامی در حوزه اعتبارات خودش را نشان دهد؛ سال گذشته کل اعتبارات استانی ما ۲۳ و نیم میلیارد تومان بود و اصلا زیبنده نیست که اعتبارات حوزه گردشگری و صنایع دستی استان در سند توسعه اصفهان تا این حد پایین باشد.

وی ادامه داد: ما انتظار داریم که در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی حداقل بتوانیم مساجد و بناهای تاریخی که به ثبت جهانی رسیده‌اند را مرمت کنیم و آبروی کشور باشیم.

کرم‌زاده با بیان اینکه ۶۰۰ هنرمند اصفهانی نشان ملی صنایع دستی دارند، افزود: همچنین ۱۳۲ نشان یونسکو داریم که این تعداد کم نظیر است و قابلیت ارتقا دارد؛ دو شهر جهانی صنایع دستی داریم و کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی، گلپایگان شهر ملی منبت، شهرضا شهر سفال و روستای مهگرد سمیرم به عنوان روستای ملی بافته‌های داری به ثبت رسیده‌اند.

وی با بیان اینکه حجم صادرات صنایع دستی استان در سال ۱۴۰۲ پانزده میلیون دلار بود، خاطرنشان کرد: این میزان در سال ۱۴۰۱ حدود ۷ و نیم میلیون دلار بود و میزان صادرات صنایع دستی استان در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه ۲ برابر افزایش یافته است با این حال این ارقام برای استان اصفهان ناچیز به شمار می‌آید و از مدیریت استان انتظار داریم که کمک کنند تا بتوانیم مجوزات لازم برای احداث پایانه صنایع دستی استان را بگیریم و این پایانه هر چه سریع‌تر  ایجاد شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بیان کرد: برنامه‌های مدونی را برای بحث نمایشگاه‌های صنایع دستی و گردشگری آماده کرده‌ایم و بین بخش خصوصی و میراث فرهنگی اتفاق افتاده است؛ در سند هفتم توسعه برای آموزش اعتبار بالایی در نظر گرفته شده و برای آموزش در حوزه صنایع دستی به اعتبارات نیاز داریم تا بتوانیم جوانان خوبی را به جامعه هنرمندان اضافه کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر آن نیاز داریم که تورهایی را در قالب کارگاه‌گردی راه بیندازیم و برای ارتقای کیفیت لازم است که در حوزه‌های بسته‌بندی، درجه‌بندی و کیفیت محصولات دوره‌های آموزشی برگزار کنیم و حقوق مصرف کننده به رسمیت بشناسیم و هنرمندان ما باید بدانند که محصولات‌شان را توجه به کیفیتی که دارند، با چه قیمتی بفروشند.

کرم‌زاده با بیان اینکه در دولت گذشته حدود هزار نفر به جمع هنرمندان صنایع دستی استان اضافه شد، خاطرنشان کرد: تسهیلات کم بهره خوبی پرداخت شد و اخیرا از محل منابع اعتبارات استان، با صندوق توسعه کارآفرینی تفاهم‌نامه بستیم و تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است و بحث پیمان سپاری ارزی در دولت حذف شد.

وی ادامه داد: نمایشگاه ملی صنایع دستی از ۲۳ الی ۲۷ آبان ماه برگزار خواهد شد و علاوه بر این ماه آینده نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و نمایشگاه ملی صنایع دستی را خواهیم داشت. پیش از این میناکاری، کاشی هفت‌رنگ و قلمکاری به ثبت جهانی رسیده‌اند بودند و قلم‌زنی چهارمین هنر اصفهانی است که به ثبت جهانی رسید.

کرم‌زاده در پایان از صدور سند تک برگ کارخانه ریسباف به نام میراث فرهنگی خبر داد و گفت: کارشناسی اولیه برای واگذاری آماده شده و با صندوق احیای بناهای تاریخی به تفاهم رسیده‌ایم و شهرداری و بخش خصوصی نیز متقاضی هستند، قرار است که ریسباف تحت نظر یونسکو تبدیل به اولین مرکز همگرایی صنایع دستی شود. همچنین بحث دو شیفته شدن کاخ چهل‌ستون و عالی‌قاپو انجام شده و این مهم می‌تواند به حوزه گردشگری کمک کند.

منبع
تسنیم
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید