با کوچ آقای گل لیگ برتر به امارات یک رکورد در تاریخ فوتبال ایران دست نیافتنی ماند. بهترین گلزن لیگ برتر ایران در دو فصل گذشته با اینکه می توانست با حضور در بالاترین سطح فوتبال حرفه ای باشگاه های ایران شانس خود را برای هت تریک در تصاحب کفش طلای این رقابت ها امتحان کند به جمع لژیونرها پیوست.
سرانجام شایعه حضور شهریار مغانلو به اتحاد کلبا رنگ واقعیت به خود گرفت و این بازیکن که در دو فصل گذشته با گلزنی برای سپاهان موفق به دبل در تصاحب کفش طلای لیگ برتر شده بود راهی امارات شد تا در فصل پیش رو بازی در ادونک لیگ این کشور شیخ نشین را تجربه کند. به این ترتیب رکورد هت تریک متوالی در کسب عنوان آقای گلی در بالاترین رده فوتبال باشگاهی ایران در تاریخ فوتبال این سرزمین همچنان دور از دسترس باقی ماند. از زمان برگزاری اولین دوره لیگ فوتبال ایران در سال ۱۳۴۹، تاکنون هیچ بازیکنی موفق نشده در طول سه فصل پی درپی در بالاترین دسته لیگ فوتبال ایران (جام منطقهای، جام تخت جمشید، جام قدس، جام آزادگان و لیگ برتر خلیج فارس) بر صدر جدول برترین گلزنان این رقابت ها تکیه بزند.
در مجموع و تا پایان لیگ گذشته، ۳۹بازیکن توانستهاند آقای گل فوتبال ایران شوند: از حسین کلانی مهاجم دهه ۵۰ پرسپولیس گرفته که در سال ۱۳۴۹ با به ثمر رساندن ۷گل در ۴ مسابقه در جام منطقه ای برای نخستین بار صاحب این عنوان شد تا شهریار مغانلو، مهاجم سپاهان که در فصل گذشته با ۱۶ گل موفق شد برترین گلزن لیگ برتر شود. مغانلو که در لیگ ۲۲ هم با ثبت ۱۱ گل به نام خود با پیراهن طلایی پوشان آقای گل لیگ شده بود با تصاحب کفش طلا در لیگ ۲۳ در تصاحب این عنوان دبل کرد. این رکوردی بود که پیش از او ۴مهاجم دیگر در بالاترین دسته لیگ فوتبال ایران به آن دست یافته بودند. جالب آنجاست که برای اولین بار، نخستین آقای گل تاریخ ایران موفق به ثبت این رکورد شد. کلانی در سال ۱۳۵۰ و در دومین دوره جام منطقه ای، با ۱۱ گل در ۱۴ بازی برای سرخپوشان تهرانی مشترکاً با همتیمی خود صفر ایرانپاک آقای گل این رقابت ها شد تا اولین دبل در آقای گلی لیگ ایران را همچون کسب اولین آقای گلی لیگ تاریخ فوتبال این کشور به خود اختصاص دهد.
سه سال طول کشید تا این بار غلامحسین مظلومی، مهاجم پیشکسوت استقلال با کسب ۲ آقای گلی متوالی در سال های ۱۳۵۲ و ۱۳۵۳، به رکورد گلزن تیم رقیب در رقابت های باشگاهی ایران (که به جام تخت جمشید تغییر نام داده بود) دست یابد. جالب آنجاست که مظلومی هم مانند کلانی، دومین عنوان آقای گلی خود را با یکی دیگر از مهاجمان لیگ(عزیز اسپندار از ملوان) شریک شده بود.
سومین مهاجمی که موفق به دبل در کسب آقای گلی لیگ شد هم استقلالی بود؛ با این تفاوت که این بار ۲۰ سال طول کشید تا غلامرضا عنایتی با کسب دو عنوان آقای گلی در دوره های چهارم و پنجم لیگ برتر(۸۴–۱۳۸۳، ۸۵–۱۳۸۴) نام خود را به عنوان سومین مهاجمی که در دو فصل متوالی، برترین گلزن این رقابت ها می شود ثبت کند.
عنایتی البته پیش از آن نیز و در اولین دوره لیگ برتر(۸۱-۱۳۸۰) و البته با پیراهن ابومسلم نیز با ۱۷ گل زده بهترین گلزن این رقابت ها شده بود. به این ترتیب او در سال ۱۳۸۵ علاوه بر دبل در آقای گلی، نام خود را به عنوان دومین بازیکنی که موفق به کسب ۳ عنوان آقای گلی می شود، هم ثبت کرد. پیش از او مظلومی در پنجمین دوره جام تخت جمشید(۱۳۵۵) با ایستادن در رده برترین گلزنان این رقابت ها صاحب این رکورد شده بود. جالب آنجاست که این مهاجم مکتب آبی های پایتخت هم مانند عنایتی این بار با پوشیدن پیراهن یک تیم دیگر(شهباز) به این عنوان رسیده بود. به این ترتیب تا کنون فقط مظلومی و عنایتی موفق شده اند در تاریخ رقابت های لیگ ایران سه بار عنوان آقای گلی این بازی ها را به خود اختصاص دهند: دو بار به صورت متوالی و با پیراهن استقلال و بار دیگر با فاصله دو سه ساله و با گلزنی در خط حمله تیمی غیر از تیم آبی پوشان پایتخت.
اگرچه هیچکس بعد از عنایتی موفق به ثبت این رکورد نشد اما ۱۰ سال بعد از اینکه این مهاجم استقلالی ها در لیگ پنجم برای سومین بار و البته در دومین فصل متوالی آقای گل لیگ برتر شد، در شانزدهمین دوره لیگ برتر این بار مهاجمی از تیم رقیب، یعنی پرسپولیس توانست با دبل کردن در کسب آقای گلی لیگ نام خود را به عنوان چهارمین بازیکنی که به این عنوان می رسد در کنار نام کلانی، مظلومی و عنایتی حک کند. این مهاجم کسی نبود چون مهدی طارمی که پس از دبل در آقای گلی در لیگ ایران از جمع سرخپوشان پایتخت جدا شد و راهی قطر شد. طارمی اگرچه در لیگ قطر به موفقیتی دست نیافت اما با درخشش در تیم ملی ایران، تیم های اروپایی را متقاعد به به خدمت گرفتن خود کرد و موفق به تکرار عنوان آقای گلی خود این بار در لیگ برتر پرتغال (۹۸-۱۳۹۷، ۱۴۰۱-۱۴۰۰) شود.
اما پنجمین مهاجمی که در کسب آقای گلی دبل کرد نه از تیم پرسپولیس بود و نه از تیم استقلال. باز هم این سپاهان بود که سنت شکنی کرد. طلایی پوشان اصفهانی که با کسب چندین جام قهرمانی در لیگ برتر ایران فوتبال را از حالت دوقطبی خارج کردند در فصل گذشته نیز موفق شدند به عنوان اولین تیم به غیر از سرخابی ها، نام مهاجم تیم خود را در فهرست مهاجمان دبل کننده در آقای گلی بگنجانند. شهریار مغانلو، مهاجم سپاهان با ایستادن در صدر جدول گلزنان برتر در لیگ های ۲۲ و ۲۳ هم طلایی پوشان را به این رکورد رساند و هم خودش در تصاحب کفش طلا دبل کرد.
اما با جدایی این مهاجم زنجانی از جمع طلایی پوشان اصفهانی و تصمیم وی به خروج از لیگ برتر ایران، رکورد هت تریک در عنوان آقای گلی لیگ که امید می رفت با حضور او در سومین فصل متوالی در سپاهان برای اولین بار توسط مغانلو و این تیم اصفهانی به ثبت برسد باز هم دست نیافتنی ماند.
اگرچه امید می رود که هم شهریار با درخشش در خط حمله زردپوشان اتحادکلبا موفق به تکرار این عنوان در ادونک لیگ امارات شود و هم سپاهان با عملکرد درخشان دیگر مهاجمان طلایی پوش با هت تریک در اختصاص دادن آقای گل لیگ برتر خلیج فارس به تیم خود به رکورد کسب این عنوان برای سومین فصل متوالی به نام این تیم دست یابد. همانطور که پس از جدایی طارمی از پرسپولیس، سرخپوشان پایتخت با آقای گلیِ علیپور در لیگ برتر موفق به ثبت این رکورد به نام خود شدند.
هرچند رکورد هت تریک در تصاحب کفش طلای لیگ دور از دسترس شده اما رکوردهای زیادی برای شکستن باقی مانده و چه بسا راز شکستن طلسم ۹ ساله طلایی ها در تصاحب جام طلای لیگ برتر در شکستن همین رکوردها باشد.
خبرنگار زاینده رود:مرضیه غفاریان