کد خبر:23686
پ
۶۰۰

رونق گردشگری نایین با مرمت آثار تاریخی

مرمت و بازسازی آثار تاریخی نایین به‌عنوان نمادهایی از پیشینیان و ارزش‌های بومی منطقه، می‌تواند به حفظ فرهنگ و رونق گردشگری این شهر تاریخی کمک کند. رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان نایین با اشاره به مرمت بناهای تاریخی نایین گفت: احیای خانه‌های تاریخی که ثبت ملی شدند اما مالک خصوصی داشتند را با […]

مرمت و بازسازی آثار تاریخی نایین به‌عنوان نمادهایی از پیشینیان و ارزش‌های بومی منطقه، می‌تواند به حفظ فرهنگ و رونق گردشگری این شهر تاریخی کمک کند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان نایین با اشاره به مرمت بناهای تاریخی نایین گفت: احیای خانه‌های تاریخی که ثبت ملی شدند اما مالک خصوصی داشتند را با طرح مشارکتی آغاز کردیم که خانه صفایی و خانه خواجه با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان برای هر کدام، در دست مرمت هستند.

محمود مدنیان با بیان اینکه خانه تاریخی صفایی یکی از گنجینه‌های فرهنگی و مهم شهر نایین است، افزود: استحکام‌بخشی اضلاع غربی و جنوبی حیاط، مرمت نماهای آجری چهار جبهه حیاط، تخریب سقف فرسوده راهرو ورودی و اجرای مجدد سقف به همراه کاهگل، برخی از اقدامات مرمتی این بناست.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نایین ادامه داد: این بنای تاریخی قابلیت بالایی جهت تبدیل به یک مجموعه اقامتی و پذیرایی دارد که مالک نیز اقدامات اولیه دراین‌خصوص را انجام داده است.

وی با اشاره به اینکه خانه تاریخی امینی توسط مالک به اداره میراث‌فرهنگی شهرستان واگذار شد، گفت:  باتوجه‌به اینکه این بنا پشت گنبدخانه ایلخانی مسجد باباعبدالله قرار داشت جهت حفظ و مقاوم‌سازی گنبد، استحکام‌بخشی آن در اولویت قرار گرفت و سپس اندود گچ و آجرفرش اتاق‌ها و نماسازی بدنه‌ها انجام شد.

مدنیان با بیان اینکه اعتبار مرمت این خانه حدود ۴۰۰ میلیون تومان است، تصریح کرد: خانه امینی کاربری فرهنگی خواهد داشت و خانه تاریخی خواجه به‌عنوان مرکز صنایع‌دستی یا به‌عنوان موزه مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نایین خاطرنشان کرد: اعتباری بیش از ۴۰۰ میلیون تومان برای موزه شهرستان جذب کردیم که مرمت باغِ موزه با هزینه ۲۰۰ میلیون تومان در دست اقدام است و مابقی اعتبار برای خرید تجهیزات ایمنی و حفاظتی موزه در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: موزه نایین در خانه تاریخی پیرنیا واقع شده  که از بهترین خانه‌های تاریخی استان بوده و با وجود کمبود نیروی انسانی اداره، جز محدود موزه‌های استان بوده که همچنان فعال و همه‌روزه پذیرای مهمانان و گردشگران است.

مدنیان با اشاره به اینکه با تشکیل کمیته تخصصی میراث‌فرهنگی و گردشگری از دو سال پیش، اقدامات مؤثری در راستای رونق گردشگری شهرستان صورت‌گرفته است، اظهار کرد: ساباط باب المسجد و ساباط حمام پنجاهه که از بهترین ساباط‌های شهر هستند، با تأمین اعتبار ۱۰۰ میلیون تومان برای هر کدام توسط شهرداری، مرمت شده و قرار است که محور آن کامل ساخته شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نایین تصریح کرد: بررسی تعیین محدوده مناطق نمونه گردشگری شهرستان، مشارکت در مرمت و احیای آب‌انبارها و افزایش قابل‌توجه واحدهای اقامتی و گردشگری از جمله اقدامات صورت‌گرفته توسط این اداره در راستای جذب گردشگر و رونق این حوزه در شهرستان است.

وی افزود: در راستای حفاظت و رونق‌دادن به اثر ارزشمند بازار تاریخی نایین، مرمت و احیای ۱۵ باب از مغازه‌های بازار با تأمین اعتبار حدود ۴۰۰ میلیون تومان توسط شهرداری، در حال انجام است که قرار است به صاحبان مشاغل صنایع‌دستی واگذار و مورداستفاده قرار گیرد.

مدنیان گفت: نایین نمادی از زیبایی و تاریخ در قلب کویر است و بازدید از آثار تاریخی آن، فرصتی مناسب برای آشنایی بافرهنگ مردم و تاریخ این منطقه است.

 

منبع
فارس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید