معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با حدود ۲۷۶ پروانه صادرشده، شاهد رشد ۲۳ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده بودهایم.
سید مرتضی حسامنژاد اظهار کرد: برای نوسازی بافت فرسوده اصفهان کارهای ویژه بسیاری صورت گرفته است. در همین راستا، بسته تشویقی نوزدهگانه وزارت مسکن به شهرداریهای مناطق پانزدهگانه ابلاغ شد.
وی ادامه داد: بر اساس ابلاغیههای اجرائی و با استفاده از ظرفیتهای تشویقی برای پلاکهای واقع در گلوگاههای بافت فرسوده اصفهان در حوزه بازآفرینی شهری، وزارت راه آماری ارائه کرده است که طبق آن اصفهان طی سال ۱۴۰۳ جزو ۱۰ شهر برتر از نظر عملکرد کلی تعداد واحدهای نوسازیشده در محلات هدف قرار دارد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: با آغاز دوره ششم مدیریت شهری در چند سال گذشته، شهرداری اصفهان توجه به حوزه ساختوساز و تسهیل صدور پروانه ساختمانی را از اولویتهای خود اعلام کرد. همچنین بر استفاده از همه ظرفیتها بهمنظور جبران کمبودها در موضوع مسکن و استفاده از تمام تسهیلات لازم برای نوسازی بافتهای فرسوده تأکید داشت. این تأکید مخصوصاً بر مناطق ۱۴، ۸ و ۳ اصفهان بود که از نظر مساحت بیشترین بافت فرسوده را دارد.
حسامنژاد توضیح داد: در محدوده بافت فرسوده شهرداریها با ارائه مشوقهای ویژه ازجمله تخفیف ۷۰ درصد عوارض ساختوساز در صدور پروانه کلیه پلاکهای واقع در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، با هدف تسهیل در دریافت مشوقها به مردم در حال واگذاری است.
وی با نظر به تشویقیها گفت: مردم بهمنظور دریافت پروانه با موانع جدی روبهرو بودند، اما با اعمال بسته تشویقی در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با حدود ۲۷۶ پروانه صادرشده، شاهد رشد ۲۳درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده بودهایم. مناطق ۱، ۱۰ و ۸ بهترتیب با ۳۱،۳۵ و ۲۷ پروانه صادره در بافت دارای بیشترین تعداد بودهاند.
استان اصفهان ۱۰ درصد بافتهای فرسوده کشور را به وسعت ۱۴هزار هکتار دارد که از این میان ۲۴۹۴ هکتار آن در شهر اصفهان است.