اصفهان
12°C
کد خبر:28099
پ
۵۳۵۲۴۵۷

راهنمای طراحی بافت تاریخی اصفهان تدوین می‌شود

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان گفت: سازمان نوسازی و بهسازی پروژه‌ای جامع برای تدوین راهنمای طراحی ویژه بافت تاریخی اصفهان آغاز می‌کند؛ این پروژه قرار است نقشه راهی مدون و علمی برای حفاظت و بازآفرینی این بافت ارزشمند ارائه دهد. محمدعلی ایزدخواستی از آغاز پروژه‌ای مهم برای تدوین راهنمای طراحی بافت تاریخی این شهر خبر داد […]

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی اصفهان گفت: سازمان نوسازی و بهسازی پروژه‌ای جامع برای تدوین راهنمای طراحی ویژه بافت تاریخی اصفهان آغاز می‌کند؛ این پروژه قرار است نقشه راهی مدون و علمی برای حفاظت و بازآفرینی این بافت ارزشمند ارائه دهد.

محمدعلی ایزدخواستی از آغاز پروژه‌ای مهم برای تدوین راهنمای طراحی بافت تاریخی این شهر خبر داد و گفت: بافت تاریخی اصفهان تاکنون یک ضابطه و راهنمای طراحی جامع و ویژه نداشته است.

وی ادامه داد: ما با همکاری گروه شهرسازی و معماری دانشگاه علم و صنعت ایران و آزمایشگاه شهر هوشمند این دانشگاه، و با همکاری برخی از اساتید دانشگاه هنر اصفهان و نخبگان استان اصفهان پروژه‌ای را کلید زده‌ایم که هدف آن تدوین اصول، ضوابط و معیارهای طراحی برای این محدوده تاریخی ارزشمند است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به تعریف دقیق محدوده بافت تاریخی و شهر تاریخی اصفهان بیان کرد: محدوده مصوب بافت تاریخی شهر اصفهان حدود ۱۷۰۰ هکتار وسعت دارد. این محدوده به همراه محورهای گردشگری و تاریخی مصوب، که توسط میراث فرهنگی تعیین شده، مجموعاً به حدود ۲۲۰۰ هکتار می‌رسد. این تجمیع، چارچوب کلی پروژه جدید ما خواهد بود.

پروژه‌ای در شش مرحله

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان در تشریح مراحل این پروژه گفت: این پروژه در پنج مرحله اصلی شامل مطالعات مبانی نظری، بررسی تجارب موفق، تدوین اهداف و چشم‌انداز، و نهایتاً تدوین راهنمای طراحی برای بافت تاریخی اجرا می‌شود.

وی افزود: مرحله ششم نیز مربوط به بررسی و تصویب این طرح در مراجع ذی‌ربط است. این طرح نه‌تنها راهنماهای طراحی عام برای کل شهر تاریخی اصفهان ارائه خواهد کرد، بلکه برای محدوده بافت تاریخی، ضوابط و دستورالعمل‌های خاص و ویژه‌ای تدوین خواهد شد.

ضرورت تدوین راهنمای طراحی بافت تاریخی

ایزدخواستی با تأکید بر اهمیت این طرح گفت: بافت تاریخی اصفهان، به‌عنوان بخشی از میراث ملی، نیازمند حفاظت و مدیریت اصولی است. تدوین چنین راهنمایی، به‌ویژه در شرایطی که توسعه شهری ممکن است تهدیدی برای این بافت باشد، امری ضروری است. این پروژه به ما کمک می‌کند تا با رویکردی علمی و جامع، هم‌افزایی میان حفاظت از میراث تاریخی و توسعه پایدار شهری را محقق کنیم.

وی با بیان اینکه مدت زمان پیش‌بینی‌شده برای اجرای این پروژه ۹ ماه است، تصریح کرد: عنوان پروژه راهنمای طراحی حوزه بافت ارزشمند تاریخی شهر اصفهان است که با هدایت معاونت بازآفرینی شهری سازمان و همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: چشم‌انداز نهایی پروژه در صورت تصویب این راهنما، اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی جهان، نقشه راهی مدون برای حفاظت، مدیریت و طراحی بهینه در بافت تاریخی خود خواهد بود. این اقدام می‌تواند الگویی برای دیگر شهرهای تاریخی کشور باشد و به حفظ هویت فرهنگی و تاریخی شهر کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: نتیجه عملیاتی شدن این پروژه هم‌پیوندی میان بافت تاریخی و اجزایش و توسعه معاصر خواهد بود. براین اساس، هویت تاریخی مبنای نوسازی و احیای بافت تاریخی شهر خواهد شد. اتفاقی که اگر حدود صد سال پیش در این بافت افتاده بود امروزه شاهدی بافتی ناهمگون نبودیم.

منبع
تسنیم
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید