کد خبر:2242
پ
۱۴۰۲۰۶۰۳۰۰۰۵۵۸_Test_PhotoN

راز زیبایی پوست و مو به سبک سنتی

سدر یکی از گیاهانی است که روی جوان سازی، زیبایی و طراوت پوست تاثیر به‌سزایی دارد، ماده‌ای پر خاصیت و پرکاربرد که یکی از فواید آن تاثیر معجزه آسایش بر روی سلامت و زیبایی پوست و مو است و از قدیم تا به امروز کاربرد‌ دارد.        اصفهان، سدر یکی از گیاهانی است […]

سدر یکی از گیاهانی است که روی جوان سازی، زیبایی و طراوت پوست تاثیر به‌سزایی دارد، ماده‌ای پر خاصیت و پرکاربرد که یکی از فواید آن تاثیر معجزه آسایش بر روی سلامت و زیبایی پوست و مو است و از قدیم تا به امروز کاربرد‌ دارد.

 

راز زیبایی پوست و مو به سبک سنتی

 

 

 اصفهان، سدر یکی از گیاهانی است که خواص درمانی متعددی دارد، اغلب اجزای سدر خاصیت دارویی داشته، میوه، برگ، شکوفه و حتی ریشه سدر قابل استفاده است. یکی از مهم‌ترین خواص سدر تاثیر بر زیبایی پوست و ایجاد درخشندگی و تقویت موها است. در حقیقت خاصیت قابض بودن سدر باعث فشردگی و تقویت اعضای صورت شده و به طور کلی استفاده از ماسک سدر، پوست صورت را از سستی و شلی در ‌آورده و پوست را روشن و خنک می‌کند.

ماسک سدر یکی از بهترین ‌راه‌ها برای از بین بردن جای جوش و زخم‌ است. ماسک سدر و روغن بادام و ماسک سدر و ماست نیز به طراوت پوست کمک می‌کند، ماسک‌های طبیعی مانند ماسک‌های میوه و ماسک گیاهان دارویی تاثیر به سزایی بر روی جوان ماندن، زیبایی و طراوت پوست شما دارند، این ماسک‌ها لایه‌های مرده پوست را برداشته و لایه جدید و شاداب را نمایان می‌سازند.

شما هم حتما در اطراف خود مادربزرگ‌ یا بزرگی از فامیل دارید که همیشه موها و صورتش را با گیاهان طبیعی همچون سدر و حنا تقویت کرده و با سدری که بر صورت زده جلوه‌ای دیگر پیدا کرده است.

سدر ماده‌ای پر خاصیت و پرکاربرد است که یکی از فواید آن تاثیر معجزه آسای آن بر روی سلامت و زیبایی پوست است. در ادامه به خواص بی‌نظیر سدر برای پوست و همچنین تهیه ماسک با سدر پرداخته‌ایم.

 

جوان‌سازی پوست با سدر

محمدرضا نصیری، کارشناس و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار داشت: سدر یکی از گیاهانی است که در طب سنتی به آن قابض می‌گویند به همین دلیل سدر باعث فشردگی و تقویت اعضا می‌شود و در اصل اعضا را از سستی و شلی درمی‌آورد.

وی با اشاره به اثر سدر در ترمیم زخم و جای زخم، افزود: سدر، ماده‌ای موثر در تسریع ترمیم زخم و جای است، البته اگر جای زخم اسکار گذاشته و عمیق باشد نمی‌توان چندان امید داشت که سدر کاری بکند، اما اگر زخم سطحی باشد با چند بار استفاده از ماسک سدر می‌توانید زخم و جای زخم را بهبود بخشید و روند ترمیم آن را سرعت بخشید.

نصیری با اشاره به تأثیر سدر و پاکسازی پوست با آن گفت: سدر به پاکسازی پوست کمک می‌کند، استفاده از سدر برای افرادی که پوستی چرب دارند، بسیار مناسب است؛ می‌توانید روی سدر به عنوان یک اسکراب حساب کنید، در واقع سدر با لایه‌برداری مناسب این پاکسازی را انجام می‌دهد.

 کارشناس و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از خواص این گیاه این است که باعث نیکویی رنگ رخسار می‌شود، در صورتی که مشکل پوست شما کدری آن است و می‌خواهید پوستی شفاف داشته باشید، استفاده ماست با سدر پیشنهاد خوبی برای شماست.

وی با اشاره به درمان التهاب و جوش صورت با استفاده از سدر عنوان کرد: سدر با طبع خنکی که دارد باعث کاهش التهابات پوستی شده و با پاکسازی پوست از میکروب‌ها از به وجود آمدن جوش پیشگیری کرده و در بهبود آن موثر است.

 

 

انواع ماسک سدر

نصیری با اشاره به ماسک سدر و روغن بادام تلخ گفت: در صورتی که مشکل پوست شما کدری آن است و می‌خواهید پوستی شفاف و روشن داشته باشید، بهتر است سدر را با روغن بادام تلخ مخلوط کرده و استفاده کنید، از آنجا که روغن بادام تلخ چرب است مشکلی برای پوست ایجاد نمی‌کند و می‌تواند روی پوست بماند.

این کارشناس طب سنتی ادامه داد: برای این کار سدر را بجوشانید، سپس آب آن را صاف کرده و آبش را با هم وزن خودش روغن بادام تلخ مخلوط کنید، سپس آن را روی حرارت کم قرار داده، آهسته هم بزنید تا آبش بخار شود و عصاره سدر در بادام تلخ باقی بماند، این ماسک هر چه بیشتر روی پوست بماند اثرش بیشتر است و برای پوست‌های خشک مفید است.

 

لایه‌برداری پوست صورت با ماسک سدر و ماست

وی با اشاره به ماسک سدر و ماست ادامه داد: یکی از ماسک‌های طبیعی که می‌توانید به عنوان لایه‌بردار استفاده کنید، ماسک سدر و ماست است، همچنین یکی دیگر از موارد کاربرد این ماسک طبیعی، برای از بین بردن جوش‌ها، جای جوش، به خصوص جوش‌های دوران نوجوانی و جوانی است، در ضمن می‌توانید از سدر و ماست برای زمانی که پوست بدن، صورت یا حتی پوست سرتان دچار خارش شده، برای رفع خارش و التیام التهابات پوستی استفاده کنید.

نصیری اضافه کرد: برای تهیه این ماسک باید مقداری سدر را با نوک قاشق چای خوری پیمانه کرده و ماست را به میزانی اضافه کنید که با مخلوط سدر به صورت خمیری در آید که روی پوست قرار بگیرد، دقت کنید این خمیر نباید بیش از حد غلیظ یا رقیق باشد و آن را به صورت لایه‌ای نازک و به مدت نیم ساعت روی پوست خود قرار دهید و سپس شروع به آبکشی آن با آب سرد کنید، این ماسک برای پوست چرب کاربرد بیشتری دارد.

 

 

نکات مهم برای استفاده از ماسک سدر

کارشناس و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: هنگام قرار گرفتن ماسک روی صورت به هیچ وجه صحبت نکنید و تا پایان زمان ۳۰ دقیقه که ماسک را بشویید ساکت باشید، زیرا در حین صحبت کردن با ماسک، به مرور زمان چین و چروک در پوست‌تان ایجاد می شود، به طور کلی در استفاده از ماسک‌ها، حتی ماسک طبیعی زیاده‌روی نکنید و هفته‌ای یک مرتبه به سراغ آن‌ها بروید.

وی ادامه داد: سدر خاصیت از بین بردن چربی‌های اضافی و کثیفی‌های پوست را دارد بنابراین برای پوست‌های چرب تا معمولی واقعا محشر است و نتیجه استثنایی می‌دهد اما پوست‌های خشک این ماسک را به میزان خیلی کم و با احتیاط استفاده کنند.

 

 

ریزش مو را متوقف کنید

مریم محمدی، کارشناس گیاهان دارویی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان گفت: یکی از مهم‌ترین خواص سدر تقویت کردن مو است و از ریزش مو جلوگیری می‌کند اما برای ریزش مو باید مو را طبقه‌بندی کرد.

وی افزود: افرادی که منافذ گشادی در پوست سرشان دارند و قطر موهای شان زیاد است، از آنجا که گیاه سدر حالت قابض دارد، برای این شیوه ریزش‌ها ایده آل است اما افرادی که پوست خشک دارند و منافذ موهای‌شان تنگ است و ‏معمولا موهای نازکی دارند، ‏این افراد نباید از سدر استفاده کنند.

 

ماسک سدر و حنا برای رفع لک های پوستی

محمدی بیان کرد: برای از بین بردن جوش، شفاف شدن پوست و رفع لک و تیرگی پوست‌تان، مقداری حنای بی‌رنگ و پودر سدر را به یک اندازه مخلوط کرده به پوست خود بمالید تا با گذشت زمان تیرگی‌های پوست کم رنگ شود، برای از بین بردن تیرگی بعد از اصلاح هم می توانید از این ماسک استفاده کنید.

 

ماسک سدر و مورد درمانی برای ریزش مو

وی افزود: ۵۰ گرم حنای بی‌رنگ را با ۱۵۰ گرم سدر و ۱۵۰ گرم مورد ترکیب کنید و روی موها بگذارید، سپس بعد از گذشت مدت زمان نیم ساعت موهای خود را بشویید، این ماسک برای جلوگیری از ریزش مو عالی است و ریشه مو را محکم می کند.

 

 

ماسک ترکیبی مناسب برای روشن شدن پوست

محمدی عنوان کرد: می‌توانید مقداری از سدر را به کمک گلاب به شکل خمیر درآورده و آن را روی پوست خود قرار دهید، این ترکیب بهتر است ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی پوستتان باقی بماند و سپس صورت خود را با آب خنک بشویید؛ این ماسک می تواند به روشن شدن پوست و همچنین رفع جوش و آکنه کمک کند، از طرف دیگر این ماسک می‌تواند به رفع جوش‌های سرسیاه و همچنین کاهش التهاب پوست نیز منجر شود.

 

سدر در آیات و روایات

در قرآن کریم چهار بار واژه سدر، دو بار در سوره نجم، یک بار در سوره واقعه و یک بار در سوره سبا آمده است؛ بیشتر مفسران قرآن کریم سدر(سدره) را درخت کُنار می‌دانند. البته دراین‌باره اختلاف نظر وجود دارد و بعضی منظور از گیاه سدر را گونه‌ای سدروس (سدر لبنانی) تفسیر کرده‌اند که درختی تنومند از خانواده کاج‌هاست.

حضرت رسول اکرم سر خود را با برگ سدر می‌شستند و می‌فرمودند: «سر خود را با برگ سدر بشویید که هر ملک مقرب و هر پیغمبر مرسل، آن را به پاکی یاد کرده است و هر که سرش را با آن بشوید، حق تعالی وسوسه شیطان را هفتاد روز از او دور گرداند و هر که هفتاد روز وسوسه شیطان از او دور شود، معصیت خدانکند و هرکه معصیت خدا نکند داخل بهشت شود.

منبع
فارس
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید