رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: حفظ هویت تاریخی شهر نیازمند سیاستگذاری کلان و همکاری بیندستگاهی است، در نتیجه نباید تنها به بودجه مدیریت شهری محدود شود.
رسول میرباقری اظهار کرد: برای حفظ هویت تاریخی شهر و صیانت از آن، نیاز به یک برنامهریزی منسجم، پیوسته و مستمر است.
وی افزود: اقداماتی همچون تعریف پروژههای احیا، جذب سرمایهگذار و تشویق بخش خصوصی برای مرمت و بازسازی خانههای تاریخی، از اقدامات ضروری در این مسیر است.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: نمونه موفق این اقدامات، خیابان نظر یکی از محورهای تاریخی شهر اصفهان است که با ورود بخش خصوصی بهخوبی احیا شده است؛ در این محور خانهها، کلیسا و دیگر آثار تاریخی مرمت شد و هماکنون علاوه بر حفظ هویت تاریخی، از نظر گردشگری و اقتصاد شهری نیز بسیار موفق عمل کرده است.
میرباقری گفت: حفظ هویت تاریخی نیازمند یک سیاستگذاری کلان و همکاری بیندستگاهی است، در نتیجه نباید تنها به بودجه مدیریت شهری محدود شود.
وی با اشاره به اینکه دو نگاه متفاوت به بافت تاریخی وجود دارد بیان کرد: نگاه نخست معتقد است که بافت تاریخی و آثار ارزشمند آن باید همچون یک موزه دستنخورده باقی بماند؛ سازمان میراث فرهنگی بیشتر بر این دیدگاه تأکید دارد، با این حال بهدلیل کمبود بودجه و محدودیتهای اسناد بالادستی، امکان مرمت تمام این آثار فراهم نیست.
رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان اضافه کرد: نتیجه این وضعیت، تخریب خانههای ارزشمند تاریخی همچون خانههای دوره صفویه و سلجوقی، سرقت اشیای قیمتی، افزایش بزهکاری و در نهایت تخریب کامل این بناها است.
میرباقری خاطرنشان کرد: نگاه دوم تأکید دارد که در بافتهای تاریخی باید پروژههای احیا تعریف و با جذب سرمایهگذاران، از ظرفیتهای موجود استفاده شود؛ در این رویکرد ذینفعان اصلی بافت تاریخی از جمله ساکنان، مالکان، سرمایهگذاران، کسبه و بازاریان میتوانند بهعنوان بازیگران اصلی در احیای بافت تاریخی نقشآفرینی کنند.
وی تاکید کرد: عملیاتیکردن این نگاه نیازمند سیاستگذاری کلان، هدفمند و همکاری همهجانبه در سطح شهر است.