استاندار اصفهان گفت: جذب یک میلیون گردشگر خارجی و ۲۰ میلیون گردشگر داخلی تا افق ۱۴۰۷ برای این استان پیشبینی شده است.
روابط عمومی استانداری اصفهان شامگاه سهشنبه به نقل از مهدی جمالی نژاد افزود: بر همین رویکرد، پروژههای کلان زیرساختی و توسعه پایدار گردشگری در استان کلید خورده است.
وی که در در نشست میز راهبری گردشگری اصفهان سخن میگفت، با اشاره به برنامه جامع توسعه گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی استان اصفهان اظهار کرد: این برنامه جامع در چهار محور اصلی «چشمانداز، اهداف بنیادی، سیاستها و راهبردها تدوین شده است.
وی با تأکید بر تقویت جایگاه اصفهان بهعنوان استان برتر گردشگری ایران، بر بهرهگیری از ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، هنری و طبیعی استان و توسعه پایدار گردشگری مذهبی، سلامت و تاریخی تأکید کرد و افزود: در این راستا اهداف کلان توسعه پایدار گردشگری با رشد اقتصادی سالانه هشت درصد هدفگذاری شده است.
جمالی نژاد همچنین به پروژههای زیرساختی شاخص از جمله ۲ شرکت هواپیمایی با پایگاه در شهر اصفهان و تکمیل و بهرهبرداری از خط قطار مسافربری تهران – اصفهان و احداث ایستگاههای تخصصی گردشگری خبر داد و گفت: راهاندازی سامانه اتوبوسهای گردشگری درونشهری و نوسازی ناوگان تاکسیرانی فرودگاهی، توسعه اقامتگاههای دوم در قالب «دهکدههای تفرجگاهی» و احداث موزه بزرگ اصفهان در محل کارخانه ریسباف در این زمینه میتواند بهعنوان مقصد این موضوع تعریف شود.
وی با تأکید بر نقش کلیدی بخش خصوصی و تشکلهای غیردولتی در توسعه صنعت گردشگری، اعلام کرد: این حوزه نیازمند خلاقیت، انگیزه بالا و روحیه جوانی است تا بتواند در رقابت با مقاصد جهانی بدرخشد.
استاندار بیان کرد: ایجاد پارکهای موضوعی، توسعه گردشگری هوشمند و تقویت جاذبههایی مانند گردشگری کشاورزی، سلامت و کویر یکی از مهمترین اقدامات در صنعت توسعه گردشگری در آینده است.
وی به سیاستهای راهبردی اشاره کرد و گفت: مشارکت بخش خصوصی در مرمت بناهای تاریخی در این زمینه بسیار اهمیت ویژه دارد.
استاندار اصفهان با تأکید به تدوین برنامه بازاریابی گردشگری با استفاده از پلتفرمهای دیجیتال و استارتآپها خاطرنشان کرد: ساماندهی رویدادهای بینالمللی نظیر «اصفهان، پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی» و میزبانی «اتحادیه شهرهای تاریخی ۲۰۲۷» از جمله برنامههای بینالمللی در این بخش است.
جمالینژاد همچنین راهاندازی «مرکز آموزش و توسعه سرمایه انسانی گردشگری» و احیای مدرسههای سنتی صنایعدستی را از دیگر برنامههای اعلام شده عنوان و خواستار حضور پررنگتر بخش خصوصی در تمامی طرحهای گردشگری شد.
وی در این راستا اولویتهای راهبردی را در حوزههای جغرافیایی، اجتماعی، اقتصادی، زیرساختی و مدیریتی تعریف شده مبتنی بر توسعه متوازن گردشگری، حفظ محیطزیست و جلب مشارکت ذینفعان عنوان کرد.
استاندار اصفهان گفت: با اجرای این طرح، اصفهان به قطب گردشگری پایدار ایران تبدیل شده و نقش خود را در اقتصاد ملی و فراملی تقویت خواهد کرد.
استان اصفهان با برخورداری از نقاط گردشگری میراث فرهنگی و طبیعی متعدد از جمله کانونهای سفرهای داخلی و در سالهای گذشته خارجی بوده است.