مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: یک هزار و ۲۰۳ نفر بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان ثبت شده است که ۸۶۵ نفر از این بیماران به طور مداوم فرآورده خونی دریافت می کنند.
کیان دهرابپور، اظهار کرد: در سامانه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یک هزار و ۲۰۳ نفر بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان ثبت شده است که تعداد ۸۶۵ نفر از این بیماران به طور مداوم (هر ۱۰ روز تا دو هفته) از انتقال خون استان، فرآورده خونی دریافت می کنند.
وی ادامه داد: میزان استفاده از خون بستگی به درجه تالاسمی افراد دارد اما هر فرد تالاسمی مداوم در اصفهان به طور متوسط در هر بار مراجعه، دو واحد «گلبول قرمز کم لکوسیت» استفاده میکند.
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: میزان استفاده افراد هموفیلی با تالاسمی متفاوت است و افراد هموفیلی بسته به وزن بیمار بین یک تا سه کیسه خون استفاده میکنند.
وی تاکید کرد: افراد هموفیلی و تالاسمی هر دو بیماری با جنبه ژنتیک هستند که به فرآورده خونی نیاز دارند اما نوع نیاز آن ها با هم متفاوت است به گونه ای که افراد هموفیلی در فاکتورهای انعقاد خون و افراد تالاسمی در گلبول قرمز مشکل دارند.
دهرابپور گفت: تالاسمی ها به طور میانگین هر دو هفته یک بار فرآورده گلبول قرمز استفاده میکنند اما افراد هموفیلی زمانی که دچار مشکل میشوند نیاز پیدا میکنند.
وی اضافه کرد: تالاسمی یکی از شایعترین اختلالها و بیماریهای خونی است که به طور ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا میکند.
استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسههای خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت
مدیرکل انتقال خون استان اصفهان بیان داشت: با تمهیدات دیده شده، سازمان انتقال خون ایران بهترین و با کیفیت ترین خدمات را در سریع ترین وقت به این بیماران ارائه مینماید که از جمله این خدمات، استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسههای خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت برای این بیماران است تا کم ترین عوارض در تزریق مداوم فرآورده خونی برای آنها ایجاد شود.
وی یادآور شد: این اداره کل، کاهش آلام بیماران و پشتیبانی از سلامت و درمان بیماران نیازمند به خون را با تامین خون و فرآورده سالم و کافی مسوولیت و ماموریت اصلی خود میداند و تلاش دارد تا با افزایش کیفیت و کمیت خون و فراوردهها به این مهم دست یابد.