کد خبر:16055
پ
۱۷۱۲۳۷۶۹۷
بعنوان مجموعه گردشگری

تکلیف کارخانه «بافناز» اصفهان پس از ۱۲ سال وقفه معلوم شد

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان از تعیین تکلیف کارخانه «بافناز» اصفهان پس از ۱۲ سال وقفه برای استفاده از آن بعنوان مجموعه گردشگری خبر داد.  محمد یوسف‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تعیین تکلیف این کارخانه و تبدیل آن به مجموعه گردشگری در ادامه رویکردهای دولت سیزدهم و اهتمام ویژه آن […]

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان از تعیین تکلیف کارخانه «بافناز» اصفهان پس از ۱۲ سال وقفه برای استفاده از آن بعنوان مجموعه گردشگری خبر داد.

 محمد یوسف‌زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تعیین تکلیف این کارخانه و تبدیل آن به مجموعه گردشگری در ادامه رویکردهای دولت سیزدهم و اهتمام ویژه آن به حوزه میراث فرهنگی اصفهان بوده است.

وی افزود: طرح تبدیل کارخانه بافناز اصفهان به مجموعه گردشگری از سال ۹۱ در کمیسیون ماده پنج شهر اصفهان مطرح شد اما تاکنون تعیین تکلیف نشده بود.

مدیرکل دفتر فنی استانداری اصفهان افزود: با توجه به رویکرد توسعه گردشگری در مدیریت استان، این مجموعه تجاری، گردشگری، مسکونی، اداری، فرهنگی، ورزشی و خدماتی مصوبات لازم را از کمیسیون ماده پنج استان اخذ کرده است.

در خیابان «چهارباغ بالا» اصفهان ۲ کارخانه قدیمی و بزرگ نساجی واقع شده؛ یکی کارخانه «بافناز»(شهناز) در نزدیک اداره تامین اجتماعی و قبل از چهاراه نظر و دیگری «ریسباف» پس از چهار راه نظر و در نبش خیابان «هفت دست» که به ثبت ملی رسیده است.

کارخانه بافناز در زمینی به مساحت ۷۰ هزار مترمربع در آذر ۱۳۲۹ در دوره پهلوی دوم توسط «علی همدانیان» از تاجران مشهور اصفهان تأسیس شد.

سال‌ها بعد قرار شد که مجموعه‌ گردشگری «یادمان مرحوم همدانیان» در این مکان ایجاد و مشاور آلمانی نیز برای طراحی سایت آن بکار گرفته شود اما بدلیل اخذ نشدن مجوزهای لازم سرانجام یک گروه مشاور ایرانی در این پروژه، فعالیت خود را آغاز کرد.

طبق اسناد تاریخی، کارخانه بافناز بزرگترین نساجی کشور بوده و در طراحی و احداث آن بدلیل رواج مدرنیزم در ایران، از بسیاری تزئینات کاسته شد و نمای ساختمان‌ این کارخانه حالتی ساده‌ به خود گرفت.

همچنین با پیگیری مدیریت استان، دیگر کارخانه نساجی اصفهان موسوم به ریسباف در مجاورت این مکان، آذر سال گذشته برای تبدیل شدن آن به موزه بین‌المللی بطور رسمی به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل داده شد.

استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار اثر تاریخی(یکهزار و ۹۴۰ اثر ملی و ۱۵ اثر ثبت جهانی) و افزون بر ۶۰۰ خانه تاریخی و جاذبه‌های مختلف طبیعی، فرهنگی، مذهبی و تفریحی یکی از قطب‌های گردشگری ایران است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید