رییس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و دامپروری گلپایگان گفت: تولید بذر با کیفیت ۲۱ رقم از گیاهان دارویی و مرتعی، در سه هکتار از اراضی این ایستگاه از سال ۱۴۰۰ شروع شده است.
حسین امیدی امروز شنبه افزود: «بذر» در تولید گیاهان دارویی، بسیار با اهمیت است و شرکت های خصوصی و دولتی با مشکلاتی مانند نوع ساختار بذر، اهلی شدن گیاهان دارویی، نبودن برخی استانداردها در بذر، نبودن مرکز فرآوری و بسته بندی بذر مواجه هستند.
وی تصریح کرد: در جهت توسعه و تولید بذرهای گیاهان دارویی و مرتعی در کشور، این ایستگاه در حال حاضر در راستای تولید بذر ۹ رقم گیاه دارویی مانند سرخارگل، بابا آدم، بادرنجبویه و زوفا و همچنین بذر ۱۲ رقم گیاه مرتعی مانند لولیوم، بروموس، فستوکا روبرا، فالاریس اکواتیکا و آگروپایرون گام برداشته است و در سال های پیش رو با بررسی و تحقیقات در مورد گونه های دیگر، تعداد این ارقام را افزایش خواهد داد.
رییس ایستگاه تحقیقات گلپایگان خاطر نشان کرد: در حال حاضر با توجه به وجود تنش آبی، شوری خاک و کشت ناصحیح محصولات کشاورزی و باغی در برخی از نقاط کشور، تغییر الگوی کشت باید مورد توجه جدی قرار گیرد و در این میان کاشت گیاهان دارویی به لحاظ مزیت نسبی و دارا بودن خواص ضد اِندمیک (بیماری های بومی نسبتا نادر که در یک جمعیت شایع بوده به اندازه اِپیدمی گسترده نیستند)، نقشی منحصر به فرد دارد.
وی با تاکید بر در نظر گرفتن دیدگاه و روش های نوین علمی در این ایستگاه، افزود: روش آبیاری بذرهای گیاهان دارویی و مرتعی به صورت قطره ای و تیپ (یک نوع روش آبیاری تحت فشار) است که علاوه بر مدیریت مصرف آب، باعث بالا بردن کیفیت بذرهای تولیدی این ایستگاه شده است.
شهرستان گلپایگان در فاصله ۱۷۰ کیدومتری غرب اصفهان قرار دارد.