کد خبر:13986
پ
photo_2024-05-21_12-44-51
در نشست خبری بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اصفهان مطرح شد:

تعهد ساخت ۱۰ هزار کلاس درس به کمک خیرین مدرسه‌ساز در استان اصفهان

نشست خبری بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اصفهان که قرار است سوم خرداد ماه برگزار شود، با حضور رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان، مدیرکل نوسازی استان و مدیرکل آموزش و پرورش برگزار شد. در ادامه مشروح صحبت های مجتبی ملااحمدی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان؛ ناصر فتحی، مدیرکل نوسازی […]

نشست خبری بیست و ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اصفهان که قرار است سوم خرداد ماه برگزار شود، با حضور رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان، مدیرکل نوسازی استان و مدیرکل آموزش و پرورش برگزار شد.

در ادامه مشروح صحبت های مجتبی ملااحمدی، رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان؛ ناصر فتحی، مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان و محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان را می خوانید.

 

*رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان اصفهان: هدفگذاری برای جذب تعهد ۲۰ هزار میلیارد ریالی در بیست و ششمین جشنواره خیران مدرسه‌ساز استان

مجمع خیرین در سال ۱۳۷۸ به منظور جذب هر چه بیشتر خیرین و ساماندهی کمک‌های مردم در حوزه مدرسه‌سازی تشکیل شد. بیش از دو هزار نفر خیر نیکوکار در عرصه مدرسه سازی در استان اصفهان فعالیت می‌کنند، خیرین مدرسه‌ساز استان نه تنها سازندگان ۱۰ هزار کلاس درس که به عنوان سازندگان برج‌های عشق و عاطفه و اندیشه تلقی می‌شوند.

یک‌هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی توسط خیرین مدرسه ساز در بیست و پنجمین جشنواره استان اصفهان توافق شده است. تاکنون تعدادی از این تعهدات در حال ساخت و تعدادی در آستانه آغاز عملیات اجرایی است.

سرمایه اجتماعی به عنوان شاخصه بارز مجمع خیرین مدرسه‌ساز شناخته می‌شود که به برکت حضور خیرین، امروز شاهد جلب اعتماد عمومی نسبت به این نهاد مقدس هستیم.

پیش‌بینی و هدفگذاری ما این است که بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان پروژه خیرساز در ششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان اصفهان جذب کنیم.

با اتاق بازرگانی برای تجهیز هنرستان‌ها در این جشنواره تفاهم نامه منعقد شده است. ۷۰ درصد خیرین مدرسه ساز استان، عضو اتاق بازرگانی هستند، از این‌رو ۱۰۰ هنرستان در کنار یکصد واحد صنعتی استان با تأکید بر موضوع مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی احداث و تجهیز خواهد شد.

استفاده از رویکردهای نوین جذب مشارکت از محورهای بیست‌وششمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز است. جامعه خیرین، حلقه واسط حاکمیت و مردم است، از این‌رو با بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها باید خیرین به مردم معرفی و تکریم شوند تا موجب شناخت بیشتر شهروندان نسبت به امر مدرسه‌سازی، مدرسه یاری و تشویق آحاد جامعه در مشارکت اجتماعی شود.

بهره‌مندی از مسئولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی، یکی از رویکردهای اساسی جشنواره خیرین مدرسه‌ساز است. امروز نیاز جدی در مدرسه سازی و مدرسه یاری برای صنایع به ویژه صنایع بزرگ و فعالان اقتصادی مشهود است، هرچند فولاد مبارکه و پالایشگاه اصفهان، مشارکت خوبی در مدرسه سازی داشته‌اند.

تغییر و به روزرسانی رویکرد جلب مشارکت مجمع خیرین با وجود هزینه‌های هنگفت مدرسه‌سازی، ضرورت دارد. در این مسیر نیازمند شیوه‌های جدید جذب مشارکت هستیم، از این‌رو احداث مدارس چند خیری یا نیک اندیشان از راهکارهای بسیار تأثیرگذار در جلب این مشارکت‌ها است که در استان تاکنون ۳۴ مدرسه چند خیری در حال اجراست. مدارس نیک‌اندیشان، حس عمومی برای ساخت مدرسه را برای تمام اقشار جامعه در هر سطح مالی فراهم می‌کند.

از ظرفیت دانش‌آموزی استان باید در گسترش فرهنگ خیر و نیک اندیشی استفاده شود تا شاهد تداوم این فرهنگ با ارزش در میان نسل‌های آینده باشیم.

تحقق عدالت آموزشی به عنوان رویکرد جدی و نوین مجمع خیرین مدرسه‌ساز است. براین اساس برابر سیاست‌های برنامه‌ای کشور و سند تحول آموزش و پرورش، مطابق با قانون نصیب برابر آموزشی و عدالت آموزشی حرکت می‌کنیم.

کمیسیون مدرسه‌یاری در مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور و استان اصفهان، تشکیل شده است. هم‌افزایی و شناسایی نقاط ضعف و قوت آموزشی و عمرانی از مهمترین وظایف این کمیسیون است.‌

طرح «خشت به خشت تا بهشت» به عنوان طرح ویژه مجمع خیرین در استان اصفهان است، در اجرای این طرح هر خانواده اصفهانی می‌تواند با حداقل ۱۰ هزار تومان برای ترویج امر خیر مدرسه سازی کمک کند.

در جشنواره دوره قبل در سال گذشته، مجموع تعهد خیران برای ساخت فضاهای آموزشی در استان ۱۰ هزار میلیارد ریال بود که در این مدت پس از انعقاد توافق‌نامه‌های مربوطه، بسیاری از پروژه‌ها اجرا شد و در آستانه بهره‌برداری قرار گرفت.

احداث مدارس «آینده» را در دستور کار داریم. این مدارس به دور از ساختار سنتی مدارس فعلی و بر اساس نیازهای جامعه و با در نظر گرفتن حفظ محیط زیست و سبک سازی در به کارگیری مصالح، در دستور کار مجمع قرار خواهد گرفت.

درحال حاضر ۴۲۵ پروژه مدرسه‌سازی در استان در حال اجراست که ۸۳ درصد آنها توسط خیران احداث می‌شود.

 

مدیرکل نوسازی مدارس استان: ۱۷ هزار کلاس در استان استانداردسازی شده است

مجمع خیرین در خط مقدم پیشرفت کشور قرار دارند. خیرین با اقدامات خود در حال تحقق عدالت آموزشی در مدارس هستند و بدون شک با کمک آنها می‌توانیم ایران قوی با دانش‌آموزان قوی داشته باشیم.

۴۲۵ پروژه خیرین مدرسه‌ساز در استان اصفهان اجرایی می شود. از این تعداد نزدیک به ۸۳ درصد توسط خیرین احداث خواهد شد و اعتبارات ۱۵۰ پروژه از هزینه‌های منابع دولتی طی سال جاری تأمین می‌شود.

براساس برنامه هفتم توسعه و منابع مصوبه بودجه سال ۱۴۰۳، برای طرح‌های ملی و استانی اعتبارات مناسبی پیش‌بینی شده است که با تخصیص آنها، امیدواریم بیش از این شرمنده خیرین و دانش‌آموزان استان نباشیم.

۳۰ هزار کلاس درس در استان داریم. از این تعداد، نزدیک به ۱۰ هزار کلاس نیازمند بازسازی‌، نوسازی و بهسازی است، لذا این امر مهم در دستور کار سازمان نوسازی مدارس و مجمع خیرین است تا طی جمع‌آوری کمک‌های خرد، هزینه‌ها در جهت تجهیز و تعمیر مدارس استفاده شود.

خیرین اصفهان منابع مناسبی به منظور ساخت مدارس تأمین کردند، اما محدودیت منابع دولتی و نداشتن تخصیص ۱۰۰ درصدی، جوابگوی منابع مورد نیاز پروژه‌های خیرین نیست، در این مسیر برای جبران عقب‌ماندگی پروژه‌های خیرین مدرسه‌ساز سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات کسب می‌کنیم.

از طریق وزیر آموزش و پرورش با وزیر کشور مکاتباتی انجام و به تمام استانداران ابلاغ شده که موظفند طی امسال حداقل ۱۵ درصد از منابع استانی را به مدیریت مدارس با اولویت تکمیل مدارس خیرین اختصاص دهند، امسال حدود چهار هزار میلیارد ریال بودجه برای تکمیل پروژه‌های در تعهد دولت اختصاص یافته است.

تاکنون به منظور بهسازی ۹ مدرسه تحت فرونشست، خیرین اصفهانی ورود کرده‌اند که با تخصیص بودجه دولتی، هزینه به آنها برگردانده شود.

موضوع فرونشست زمین در مدارس استان به یک چالش جدی تبدیل شده است، چراکه ۴۲ مدرسه استان در خطر فرونشست قرار دارد، برای تخریب و بازسازی این تعداد پروژه آموزشی نیاز به بودجه‌های دولتی و کمک خیرین داریم، زیرا این تعداد فضای آموزشی غیرقابل استفاده است.

سال گذشته ۸۳ پروژه در قالب ۴۵۰ کلاس درس تحویل دانش‌آموزان استان شد، حدود ۱۵۰ پروژه آموزشی خیرین در استان اصفهان تکمیل شده است و منتظر تأمین منابع دولتی برای افتتاح آنها هستیم، با پیش‌بینی‌های انجام شده امسال ۱۰۰ مدرسه در قالب ۵۰۰ کلاس درس تحویل دانش‌آموزان استان می‌شود.

تاکنون ۱۷ هزار کلاس در استان استانداردسازی شده است و امیدواریم طی دو سال آینده ۵۰۰۰ کلاس غیراستاندارد باقیمانده استاندارسازی شود.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان: تعداد پروژه‌های خیرساز بالغ بر ۴۲۵ پروژه است

خیرین در طرح‌های مدرسه‌یاری، مدرسه‌داری و تجهیز مدارس مشارکت بسیار مطلوبی دارند و این اقدامات با شعار سال افزایش مشارکت‌های مردمی متناسب است.

امسال با توجه به بیانات مقام معظم رهبری باید در حوزه افزایش مشارکت مردمی فعالیت بیشتری داشته باشیم و البته باید در نظر بگیریم که هیچ محدودیت و سقفی برای مشارکت مردم نیست.

نیاز مدارس به تجهیزات نسبت به گذشته قابل قیاس نیست و اگرچه بخش عمده این نیازها توسط دولت تأمین می‌شود، با این حال نیاز داریم که خیرین به این مسئله نیز ورود کنند.

اصفهان به ۱۰ هزار کلاس درس نیاز دارد. به دنبال آن هستیم که فرزندان‌مان در یک مکان ایمن، استاندارد و با نشاط تحصیل کنند، در حال حاضر دانش‌آموزان در تمام مدارس حضور دارند، اما باید تلاش کنیم تا فضای بهتر و ایمن‌تری برای دانش‌آموزان تأمین کنیم.

با بهره‌برداری از ۱۵۰ پروژه ورزشی در کمتر از ۲ سال، سرانه ورزشی دانش‌آموزان از ۱۲ متر به ۲ متر می‌رسد. از ۳۰ هزار کلاس درس، ۱۰ هزار کلاس در سطح استان اصفهان نیاز به نوسازی و بهسازی دارد.

امروز خیران مدرسه‌ساز نه‌تنها در ساخت مدرسه، بلکه در تعمیرات، بهسازی، تجهیزات و حتی در حوزه فرونشست وارد شده‌اند. تعداد پروژه‌های خیرساز بالغ بر ۴۲۵ پروژه است که پیشرفت ۸۰ درصدی داشته است.

موتور عدالت آموزشی با خیران مدرسه‌ساز اجرایی خواهد شد، در برنامه هفتم اعتبار بسیار خوبی را برای اتمام طرح‌های نیمه تمام اجرایی کردند.

منبع
زاینده رود
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید