استاندار اصفهان از حمایت مدیریت استان برای تشکیل کارگروه ویژه پایش محیط کسبوکار در واحدهای مرتبط با صنایع غذایی خبر داد.
مهدی جمالی نژاد شامگاه سهشنبه در دیدار با اعضای انجمن صنفی کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان با اشاره به درخواست این انجمن مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه پایش محیط کسب و کار در زمینه صنایع غذایی اظهار کرد: با توجه به اهمیت صنایع غذایی در استان و همچنین کشور، آمادگی تشکیل این کارگروه را با حضور معاون اقتصادی استانداری و به منظور احصاء و رفع مشکلات داریم.
وی افزود: در این کارگروه باید مشکلات استانی و دستگاههای مرتبط با آن مشخص و مورد پیگیری قرار گیرد؛ از هر آنچه در استان قابل پیگیری است از جمله پشتیبانی و اعطای تسهیلات، حمایت خواهیم کرد.
استاندار اصفهان ادامه داد: همچنین چالشهای ملی صنایع غذایی استان را نیز به طور جدی دنبال کرده و برای رفع آنها از طریق نامه و همچنین پیگیری حضوری، تلاش خواهیم کرد؛ در این زمینه عزم جدی مدیریت استان همراه صنایع غذایی است.
وی همچنین با اشاره به چالش صنایع غذایی در حوزه تامین نیروی انسانی مورد نیاز، تصریح کرد: در برخی نقاط اصفهان از جمله شهرستانهای شرقی نیروی کار بسیاری وجود دارد که باید از آنها در صنایع غذایی مستقر در استان استفاده کرد.
جمالی نژاد از کارفرمایان صنایع غذایی استان برای سرمایهگذاری و حضور در شرق استان اصفهان دعوت و خواستار بهکارگیری نیروی کار حاضر در این شهرستانها شد.
مهمترین چالش صنعت غذا تامین نیروی انسانی است
رییس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان نیز در این دیدار بر ضرورت تشکیل کارگروه تخصصی برای بررسی چالشها و فرصتهای صنایع غذایی تاکید کرد و گفت: بر اساس آمار ارائه شده، صنعت غذا یکی از معدود صنایعی است که تقریباً تمام نیازهای خود را از تولید داخلی تامین میکند و استان اصفهان در این حوزه از ظرفیت بالایی برخوردار است.
مسعود بختیاری همچنین بر لزوم توجه به پدافند غیرعامل در صنایع غذایی و توزیع عادلانه امکانات در مناطق مختلف استان، بهویژه مناطق محروم، تاکید کرد و گفت: اعضای این انجمن خواستار تشکیل کارگروهی ویژه برای رسیدگی به اولویتهای اصلی این صنعت هستند تا در جلسات منظم، راهکارهای عملیاتی ارائه شود.
رییس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان تصریح کرد: لازم است با همکاری دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی، گامهای موثری برای رفع موانع تولید و توسعه صنایع غذایی استان برداشته شود.
وی ادامه داد: یکی از معضلات فعلی این صنعت نیروی انسانی است، زیرا سالها نرخ افزایش دستمزد پایینتر از تورم بوده و این موجب کاهش انگیزه اشتغال در صنعت شده است.
بختیاری بیان کرد: باید برای تامین نیروی انسانی از افراد مهاجر استفاده کرد، زیرا در آینده نزدیک، به دلیل کاهش نرخ تولد، با کمبود شدید نیروی کار مواجه خواهیم شد.
رییس هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان اضافه کرد: از شما درخواست میکنیم که صنعت غذایی اصفهان را در اولویت قرار دهید و از محصولات داخلی و صنایع استان اصفهان حمایت کنید اما نظارت بیشتری بر کیفیت و اصالت محصولات غذایی در فروشگاهها و مراکز پذیرایی داشته باشید.
وی با اشاره به مشکلات خرید زمین در شهرک علمی و تحقیقاتی گفت: حمایت بیشتری باید از سرمایهگذار بخصوص در واگذاری زمین صورت گیرد.
وی بیان کرد: در استان اصفهان بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ واحد صنایع غذایی فعال هستند که با پراکندگی گسترده، نقش موثری ایفا میکنند.