اصفهان
25°C
کد خبر:31970
پ
۱۷۱۴۷۲۴۸۲_۱۵۸۳۵۷

تامین برق اصفهان در گرو توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و خورشیدی است

استاندار اصفهان از تلاش برای حل بحران برق استان از طریق توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و منابع انرژی خورشیدی در آینده خبر داد. مهدی جمالی‌نژاد روز شنبه در نشست مشترک با مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در حاشیه بازدید از این نیروگاه افزود: با توجه به مشکلات گسترده سال گذشته بویژه در زمینه برق، […]

استاندار اصفهان از تلاش برای حل بحران برق استان از طریق توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و منابع انرژی خورشیدی در آینده خبر داد.

مهدی جمالی‌نژاد روز شنبه در نشست مشترک با مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در حاشیه بازدید از این نیروگاه افزود: با توجه به مشکلات گسترده سال گذشته بویژه در زمینه برق، تمرکز اصلی ما بر بهینه‌سازی نیروگاه شهید منتظری بعنوان مهمترین مرکز تولید انرژی استان و کاهش آثار زیست‌ محیطی آن است.

وی افزود: مسوولان نیروگاه اعلام کرده‌اند که توسعه سیکل ترکیبی در نیروگاه‌ و افزودن انرژی خورشیدی به شبکه سراسری، از اولویت‌های امسال خواهد بود.

استاندار اصفهان با تاکید به محدودیت‌های اقتصادی در بخش انرژی و نیاز به هماهنگی با وزارت نیرو، رئیس‌ جمهور و دیگر نهادهای مرتبط بیان کرد: راه‌حل‌هایی مانند مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌هایی نظیر احداث نیروگاه‌ خورشیدی در شهرک‌های صنعتی و مراکزی مانند فولاد مبارکه نیز بررسی شده است.

استاندار اصفهان گفت: انتظار می‌رود با اجرای پروژه‌های ترکیبی و خورشیدی، فشار بر شبکه برق استان کاهش یافته و از تکرار بحران سال گذشته جلوگیری شود

وی تأکید کرد: اگرچه این طرح کلید خورده، اما به سرانجام نرسیده و حل این معضلات نیازمند تقسیم کار به مراحل مشخص، تعیین تکلیف شفاف برای دستگاه های مسوول و حمایت جدی دولت است.

استاندار اصفهان خواستار هماهنگی فوری با وزیر نیرو برای احصای کمک های دولتی و رفع موانع فنی تحقق نیروگاه‌های سیکل ترکیبی شد.

وی تصریح کرد: بهینه‌سازی نیروگاه‌ها، بازچرخانی منابع و رفع مشکل جابه‌جایی در سیکل‌های ترکیبی باید در اولویت قرار بگیرد.
جمالی‌نژاد گفت: شرایط کنونی بسیار دشوار است و باید تمام راهکارهای فنی و اجرایی بدون تأخیر عملیاتی شود.

استاندار اصفهان همچنین با اشاره به بحران آب خواستار صرفه‌جویی در مصرف و بهینه‌سازی الگوی استفاده از منابع شد و تاکید کرد: غفلت از زیرساخت‌های آب و برق در دهه گذشته، اکنون به مشکلات حادی تبدیل شده است.

وی بیان کرد: برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری در مصرف انرژی و آب، همراه با فرهنگ‌سازی عمومی بعنوان راهکار بلندمدت در کنار اقدامات فنی دنبال خواهد شد.

مدیر عالی دولت چهاردهم در استان اصفهان همچنین بر لزوم تدوین برنامه عملیاتیِ چندمرحله‌ای با زمانبندی مشخص و نظارت مستمر برای حصول اطمینان از پیشرفت پروژه‌ها تأکید کرد و افزود: تنها با عزم جدی و پشتیبانی و پیگیری همه‌جانبه می‌توان به بهبود کیفیت هوا و کاهش آلایندگی نیروگاه‌ها امیدوار بود.

 

 

تامین ۳۸ درصدی برق استان توسط نیروگاه شهید منتظری

مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری نیز در این دیدار گفت: این نیروگاه به مثابه بزرگترین منبع تولید استان با ظرفیت اسمی یک هزار و ۶۰۰ مگاوات، در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۸ درصد از برق مورد نیاز استان را تأمین کرده است.

امیر نریمانی افزود: نیروگاه شهید منتظری متشکل از هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی، پس از ۴۱ سال فعالیت، همچنان با ظرفیت کامل در ماه‌های پرمصرف سال مانند تابستان آماده‌سازی می‌شود تا از بروز بحران ناترازی جلوگیری کند.

مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری تصریح کرد: تعمیرات اساسی در فصل پاییز و زمستان انجام می‌شود و از اواخر فروردین تا پایان تابستان، تمام واحدها بصورت شبانه‌روزی و بدون وقفه با حداکثر ظرفیت خود در مدار قرار می‌گیرند.

وی تأکید کرد: پرسنل ما بصورت ۲۴ ساعته آماده رفع سریع هرگونه اختلال هستند تا مشکلی در تأمین برق مصرف‌کنندگان استان ایجاد نشود.

نریمانی بیان کرد: برنامه توسعه نیروگاه با افزایش راندمان و کاهش مصرف منابع همراه است و در این راستا اجرای طرح توسعه برای تبدیل واحدهای بخار به سیکل ترکیبی نیز در دستور کار ماست.

وی بیان کرد: البته مطالعات این کار از پنج سال پیش آغاز شده است و این طرح پس از اجرا، راندمان نیروگاه را از ۳۱.۵ درصد کنونی به ۶۰ درصد و مصرف گاز را به کمتر از نصف و مصرف آب را به ۲۵ درصد وضعیت فعلی می‌رساند.

مدیرعامل نیروگاه شهید محمد منتظری گفت: همچنین با وجود پایبندی به استانداردهای زیست‌ محیطی، آلاینده‌های نیروگاه نیز بطور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

نریمانی با اشاره به وابستگی ۸۰ درصدی نیروگاه یاد شده به گاز در سال گذشته اعلام کرد: در ماه‌های سرد سال که با کمبود گاز مواجه بودیم، تنها کمتر از ۲۰ درصد سوخت نیروگاه شهید منتظری از سوخت مازوت تأمین شد.

وی هدفگذاری اصلی نیروگاه مورد نظر را کاهش مصرف سوخت‌های مایع و افزایش بهره‌وری با تکمیل طرح سیکل ترکیبی عنوان کرد.

نریمانی بیان کرد: این نیروگاه که نقش محوری در پایداری شبکه برق استان دارد، با اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، گام بلندی در راستای تحقق اهداف اقتصادی و مدیریت بهینه منابع انرژی خواهد داشت.

 در نیروگاه سیکل ترکیبی با استفاده از دیگ بخار بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین‌های گاز برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربین‌های بخار استفاده می‌شود.رایج‌ترین نوع سیکل ترکیبی در خشکی برای تولید برق است که نیروگاه توربین گازی سیکل ترکیبی(CCGT) نامیده می‌شود.

از دیگر سو، بر اساس راهبرد وزارت نیرو در دولت چهاردهم، شرکت برق منطقه‌ای اصفهان باید تا سه سال آینده ۲ هزار و ۲۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی در این استان‌ و چهارمحال و بختیاری وارد مدار کند.

شرکت برق منطقه اصفهان مُتولی تامین و توزیع انرژی برق دو استان‌ یاد شده است.

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید